Türkiye'deki stad projeleri | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Türkiye'deki stad projeleri


Malatyaspor

cemilsav1jo9.jpg


Malatyaspor 15-20 bin kişik Otel Avm Projesi yapımına daha başlanmamış

Trabzonspor

trabzonsporyenistad.jpg


Trabzonspor ise stadyumunu yenileme çalışmasını, kentin gelişimine de büyük katkı sağlayabilecek bir "spor kenti" projesiyle birleştirerek, kenti 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na aday konuma getirmeyi hedefliyor. Bu projede çeşitli spor alanlarının yanısıra kültür ve kongre merkezi, alışveriş merkezi, rezidans, hastane ve otel gibi tamamlayıcı işlevler de öngörülüyor.30000 kişi olacakmış ama daha hayata geçmemiş.



Konyaspor

konya06bbt6.jpg




konya04bxr5.jpg


konya03byd2.jpg


33000 kapasiteymiş daha hayata geçmemiş



Bursaspor

std1.jpg


news_manset_resim_16015_TimsahArena001.jpg




Bursaspor Yönetimi, takıma hem yeni bir stat kazandırmak hem de ciddi gelir sağlamak amacıyla, "Timsah Arena" adlı stat projesi hazırladı.







Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Evsel Yılmaz, yaptığı açıklamada, stat projesini hazırladıklarını ve kamuoyuna sunduklarını, şu ana kadar da yüzde 90 oranında olumlu bir yaklaşım aldıklarını söyledi.



Stadı 35 bin kişilik olarak planladıklarını, ancak kapasitenin projede yapılacak küçük değişikliklerle artırılıp, azaltılabileceğini dile getiren Yılmaz, proje çerçevesinde stadın yanında 7 bin 500 veya 10 bin kişilik spor salonu, olimpik ölçülerde yüzme havuzu, atletizm pisti ve diğer sosyal donatı alanlarının bulunacağını kaydetti.



Yılmaz, projeyi sundukları Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile görüştüğünü belirterek, "Başkan Şahin, yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini ve pürüz çıkmayacağını söyledi. Hazırlanacak protokolle Atatürk Stadı'nın arazisi Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek, buna karşılık belediye stadın yapımını üstlenecek" dedi.



Atatürk Stadı'nın bulunduğu yerin ihaleyle bir firmaya verilip, bunun karşılığında yeni stadın ücretsiz yaptırılabileceğine dikkati çeken Yılmaz, şunları söyledi: "Yeni stadın nereye yapılacağı çok önemli değil. Bu konuda Bursasporlular ortak akılda buluşur. Ancak stat konusunda fazla gecikmemeliyiz. Stat yapıldıktan sonra kulübün kasasına her yıl 15 milyon dolar girecek. Türkiye'de diğer kentlerden geri kalmak istemiyorsak, bu stat projesini bir an öne hayata geçirmeliyiz. Atatürk Stadı'nın yeri iyi bir projeyle değerlendirilirse yaklaşık 100 milyon doları bulacak yeni stadı Bursaspor'a bedavaya kazandırılabilir."



"TİMSAH ARENA"

Evsel Yılmaz, "Timsah Arena"yı oval olarak tasarladıklarını, tavanın tamamen kapalı veya açılır olabileceğini kaydetti. Kapalı tavanlı statlarda zeminin 2-3 yılda bir tamamen değiştirilmesi gerektiğine değinen çeken Yılmaz, bu konuda da projeyi, zeminin raylı sistemle güneşli alana kaydırılması konusunda genişlettiklerini belirtti.



Yılmaz, stadın 100 giriş-çıkış kapısının bulunacağını, ayrıca stadın altında kafe, restoran, konferans salonları ve yönetim odalarının bulunacağını bildirdi.



Stadın çevresinde spor salonu, olimpik yüzme havuzu, 2 antrenman sahası ve diğer sosyal donatı alanlarının dışında hem Bursaspor hem de misafir takımın konaklayabileceği 2 butik otel kurulmasının planlandığını ifade eden Yılmaz, projenin genel anlamda büyük beğeni kazandığını vurguladı.



ATATÜRK STADI'NIN DURUMU

Yılmaz, yeni stadın yapılacağı yerden önce, Atatürk Stadı'nın yerine yapılacak mimari eserin daha önemli olduğuna dikkati çekti. Düşünülen mimari eserin tüm Bursa tarafından kabul edilmesi gerektiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: "Proje hem kültürel hem ticari açıdan iyi olmalı, Bursa'nın da siluetini değiştirmeli. Bursa ile ilgili kartpostallara baktığınızda hep 600 yıl önce yapılmış Yeşil Türbe'nin olduğunu görüyoruz. Yani Bursa'nın ileri gelenleri 600 yıldır Yeşil Türbe'nin yanına yeni bir eser koyamamış. Bu da önemli bir fırsat bizim için. Atatürk Stadı'nın yerine öyle bir stat koymalıyız ki Bursa'nın silueti değişsin. Kentin tarihi kimliğini rahatsız etmeyecek, modern yüzünü gösterecek ayrıca ticari anlamda da Bursalılar'ın taleplerine karşılık verecek bir proje hazırlanmalı."





Antalyaspor

Stat1.jpg




En büyük hedeflerinin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasını organize etmek olduğunu belirten TFF Başkanı Mahmut Özgener şöyle konuştu: "Bu şampiyona için başvuru yapacağız, aday olacağız. Aday olmamız halinde maçların oynanacağı şehirlerden biri de şüphesiz Antalya olacaktır. Sizin yürütmekte olduğunuz 30 bin kişilik stat projesi, bizim için sizden daha önemli. Çünkü mevcut stadıyla Antalya'ya böyle bir organizasyonda yer vermemiz mümkün değil."

Özgener dediyse kesin olur bu stad:(



İZMİR 40.500

ERC_7488.jpg


İzmir’deki meslek odaları, yerel yönetim ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla oluşan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun 5. genel kurul toplantısı, tarihi havagazı fabrikasında gerçekleştirildi. TFF Başkanı Mahmut Özgener, toplantıda, İzmir’de yapılması planlanan stadın yeri ve gelinen son durumla ilgili katılımcıları bilgilendirdi ve gelen soruları yanıtladı. Stadın çizimini yapmak üzere dünyanın önde gelen şirketlerinden sayılan Arena ile anlaşıldığını belirten Özgener, ”40 bin 500 kişi kapasiteli bir stat yapılması öngörülüyor. Çizimler, hazırlıklar bu yönde. İlerledikçe ayrıntıları sizlerle paylaşacağız. İzmir’in projesinin ana teması bir amfitiyatro havasında bir stadyum yapılması şeklinde. Proje buna göre hazırlanıyor” diye konuştu.

Euro 2016′nın kendileri için çok önemli olduğuna dikkati çezen Özgener, şöyle devam etti:

”Ama olaya bu şekilde bakmamak lazım. Euro 2016 bizim için önemli bir öncelik tabii. Ama Euro 2016′yı alamazsak bu stat projesini aynı sıcaklıkta Türk futbolunun geleceği adına korumak lazım. Türkiye’deki futbol koşullarının çok daha iyi durumda olması lazım. Biz bunu fırsat bildik.” Özgener, stadın maliyeti konusuna ilişkin olarak da, ”Koltuk başı maliyet 2 bin ile 4 bin 500 Avro civarında. Bundan daha aşağı bir fiyatta istediğimiz şekilde yapabileceğimize inanmıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Stadın, bölge yapısına uygun amfitiyatro biçiminde planlandığını, duvarlarının da eski taşlarla kaplanmasının düşünüldüğünü anlatan Özgener, stadın İzmir ve körfez görünümüne sahip olacağını kaydetti. Özgener, buna benzer projelerin tüm illerde heyecanla karşılandığını belirterek, ”Futbol artık basit bir oyun olmaktan çıktı, bir endüstri haline geldi. Türkiye’de Futbol Federasyonu olarak şikayetçi olduğumuz konulardan biri statlarımızdaki seyirci azlığı. Fiziki koşulların yetersizliğin, bunun en önemli nedenlerinden biri olduğunu düşünüyoruz” dedi.

ULAŞIM ÖNEMLİ

Projenin İzmir için çok prestijli bir proje olduğu görüşünü dile getiren Özgener, stadın çevresine alışveriş merkezi ve otel gibi gelir getirici başka projelerin de yapılabileceğini söyledi. Özgener, stada ulaşım konusunda ise, ”İdeal olan stat önüne kadar metronun gelmesi. Bunu yapacak yer de var. Ulaşımın sorun olacağını sanmıyorum” yorumunu yaptı.

ZEMİN HAREKETLİ OLACAK

Zeminin nasıl olacağına ilişkin bir soru üzerine Özgener, statın çok amaçlı kullanılmasının amaçlandığını, stattan mümkün olduğunca fazla gelir elde edilmesinin düşünüldüğünü aktardı. Özgener, ”Bu nedenle çok amaçlı olarak, haftanın 7 günü kullanılabilecek şekilde olması önemli. Bunun için de zeminin hareketli olması lazım” diye konuştu. Finansman konusundaki bir soru üzerine Özgener, belediyeyi gündeme getirince, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu söz alarak, ”Başından beri bu projeye katkı koymaya hazır olduğumu söylemiştim. Ama bu proje, Futbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile hep beraber, seferberlikle yapılabilecek bir proje” dedi.

TÜRKİYE PROJESİ

Özgener de bunu ”Türkiye Projesi” olarak algılamak gerektiğini vurgulayarak, bunun için bir yatırımcı bulunabileceği görüşünü aktardı. Özgener, şöyle devam etti:

”Mesela Kayserispor eski stadyumunu vermiş, yerine yenisi yapılmış. Şu bir gerçek ki; bu stat yapıldığı takdirde İzmir’in üçüncü stadı olacak. İzmir’e 2 stat çokken, üçüncüsü fazla gelecek. Diğer 2 stat kullanılmayacak. Alsancak ve Atatürk Stadı’na ihtiyaç kalmayacak. Bence değişik modeller üzerinde tartışmalıyız.”

MUHALEFET DE VARDI

Katılımcılardan Alphan Manas ise söz alarak böyle bir statın gereksiz olduğunu anlattı. ”Kral çıplak. Bence bu ülkenin bu stat için 80 milyon dolar harcayacak parası yok” diyen Manas, Atatürk Stadı’nın yeterli olduğunu, yeni statla lüks ve gereksiz bir harcama yapılacağı görüşünü aktardı. Özgener, bunun üzerine şöyle konuştu:

”Sizin bu sözleriniz üzerine ben de üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Futbolun bir şehrin büyümesinde ne kadar büyük rol oynadığına, değişik yerlerde, değişik örneklerde rastladım. Tabii ki bu tercih meselesi. Eğer bu stadın İzmir’de yapılıp yapılmayacağını tartışacaksak, ‘Futbolda neden bu haldeyiz, niye Süper Lig’de takımımız yok?’ diye düşünmemiz lazım.”

Bunun üzerine Manas, Türkiye’de İddaa projesini kazandıran kişi olduğunu belirterek, ”Devlet, bu projeyle yılda 1 milyar dolar para kazanıyor. Bu konuda görüş bildirebilecek bir kişiyim” dedi.

İŞTE STADIN ÖZELLİKLERİ

Verilen proje bilgilerine göre, statta, televizyon araçlarının park edebileceği 7 bin metrekarelik alan bulunacak. Saha boyutu en ideal ölçü olan 105×68 metre olacak. Reklam panolarının yüksekliği 90 santimetre olarak hazırlanacak. 200 metrekarelik 2 soyunma odası, 100 metrekarelik 2 ısınma odası yer alacak. Tüm tribünlerin üstü kapalı olacak. Her koltuğun görme açısı mükemmel ayarlanacak. Her 1000 seyirciye 7 metre büfe alanı, her 200 erkek izleyiciye bir tuvalet, her 50 bayan izleyiciye bir tuvalet düşecek, engelli tuvaleti bulunacak. Maç anında medya, çalışanlar ve gönüllüler için 500 kişilik lokanta olacak. Medya tribününde 860 kişi oturabilecek, 10 adet de televizyon stüdyosu bulunacak.





SİVASSPOR

A96_sivas_stadium8.jpg


68647_sivas_stad.jpg


fft16_mf231026.Jpeg


Süper Lig'de iki sezondur şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor için yeni yapılması planlanan stat ve spor kompleksinin projeleri ortaya çıktı. Teknik Direktör Bülent Uygun'un bizzat ilgilenmesiyle 3 proje hazırlandı. Hazırlanan projeler halkın beğenisine sunulacak. 35 bin kişilik olarak planlanan yeni stadın adı 'Sivas Arena' olarak geçiyor.



Sivasspor'un maçlarını oynadığı mevcit 4 Eylül Stadı'nın yetersiz olması nedeni ile bu bölgenin TOKİ'yi verilerek yerine yeni bir stat ve spor kompleksi yapılması yolundaki karşılıklı mutabakatın sağlanmasından sonra kentte merakla beklenen yeni proje ortaya çıktı. Teknik Direktör Bülent Uygun'un bizzat ilgilendiği çalışma kapsamında Mimar Bahadır Kul ve Ofiss Mimarca'nın tasarım gurubu tarafından 3 yeni stat projesi hazırlandı. 35 bin kişilik olacak ve etrafında kaplı spor salonları, yüzme havuzları ve otoparkların da bulunacağı stat UEFA'nın tüm kriterlerine uygun olarak planlandı. Yeni stat projeleri, Uygun'un "www.bulentuygun.com.tr" adresinden kamuoyuna sunularak, tercih yapılması istenecek.



Yeni stat projesi hakkında açıklama yapan Teknik Direktör Bülent Uygun, "Yaklaşık 6 yıldır Sivasspor camiası içinde aktif olarak görev yapmaktayım. Futbol takımın bir neferi olarak geldiğim Sivasspor'da ki son üç yılımı futbol takımının teknik direktörlüğünü yaparak geçirdim. Bu süre zarfında, Sivas'ta futbol adına yapılması gerekenlerin sadece sahada olmaması gerekliliğini, sosyal yaşamdan eğitime, tesisleşmeden, kültürel yapıdan şehrin ekonomik anlamda kazanımlarına, sanayileşmesinden büyümesine, amatör spordan, istihdamına, üniversite gençliğinin şehre ve spora adaptasyonuna , sivil toplum örgütlerinin sağlıklı yapılanmalarına kadar, çözüm bekleyen bir çok konuda öncülük etmeye çalıştım. Bu inanç ve gücü bizlere hedef gösteren, çalışmalarımızda her zaman yapıcı eleştirileriyle önderlik eden, saygıdeğer başkanım sayın Mecnun Otyakmaz'ın bu başarı ve çalışmalarımızda her zaman ayrı yeri ve değeri olacaktır. Bizim Türk sporuna kattığımız her faydalı adımda, sayın başkanımızdan aldığımız bu hedef ve özgüven yol gösterici olmuştur. Bana bu anlamda destek veren tüm dostlarıma minnettarım. Şüphesiz bu tür çalışmaların tek kişi ile başarıya ulaşabilmesi mümkün değildir. Bunun için elbirliği ve gönül birliği gerekir. Bende bu konuda tüm Sivas'lı dostlarımdan ve mülki erkandan sınırsız destek ve alaka gördüm. Gelişen ve değişen futbol sanatı artık tesisleşmeyi, çok küçük yaşlardan itibaren futbol bilincinin ve kültürünün yerleşmesi gerekliliğini zorunlu kılıyor. Bizimde bu zorunluluktan kaçma şansımız ve lüksümüz olmadığını yakinen biliyorum. Aklım ve mantığım bunu emrediyor.Geleceğe futbol adına bir şeyler bırakabilmemizin erdemi de aslında bu inançta yatıyor. Geçmişte yaşadığımız her başarı muhakkak unutulacaktır. Ancak geleceğe taşıyacağımız her eserin, ismimizin bir tebessümle birlikte zikredilmesi, okunacak bir dua bizleri ölümsüz kılacaktır." dedi.



Mevcut stadın günümüz şartlarında yetersiz kaldığını ifade eden Uygun, "Bundan yıllar önce yapılan ve artık şehrin orta yerinde kalarak kullanılabilirliğini yitiren stadyumumuzun yerine her Sivaslı'ya fazlasıyla layık olan bir stadyum ve spor kompleksini yapabilmek, yaptırabilmek arzusunu yıllardır içimde taşırım. Bununla birlikte futbolcuların sağlık sorunlarının çözümünde, emeklilik ve askerlik sorunlarının çözüme ulaşması, ilmin gerektirdiği şekilde hakem ve futbolcu eğitimi üzerine de çalışmalarım aralıksız devam etmektedir.



Zaman zaman gündeme getirdiğim bu konuları sadece kulübüm için değil, Türk spor camiası adına istemekteyim. Yeni 35 bin kişilik stadyum, tam olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, Sivasspor Koleji ve spor kompleksimizin projesini kendi çabalarım neticesinde ortaya koyma şansı buldum. Artık söz sırası değerli büyüklerimizdedir. Bu çalışmalarımız sırasında, ülkemizde son yıllarda büyük atılımlar yaparak her alanda mutlak bir başarıyı hedef gösteren, ülkemizin gelişmişlik kazanımında altın bir dönem açtığına inandığım başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi olmak üzere, Sayın Valimiz Veysel Dalmaz, TOKİ Başkanı Sayın Erdoğan Bayraktar'ın yoğun ilgi ve alakası her Sivaslı tarafından saygıyla takdir edilmeli ve izlenmelidir.



Bununla birlikte bu projelerin tasarım aşamasında desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen, yaptıkları her çalışmanın başarısıyla isimlerinden söz ettiren Mimar Bahadır Kul beyefendi ve Ofiss Mimarca'nın tasarım gurubu çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi de ayrıca belirtmeliyim. İlimizin yetiştirdiği büyük değerlerden birisi olan ve elim bir kaza sonucu fani dünyadan ayrılan büyük dost, değerli ağabeyim sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatta iken en çok istediği büyük ülke için birlik ve beraberliğin önce yaşadığımız şehirden başlaması dileğini hayata geçirmek arzusunu taşıdım hep.Bu anlamda da aynı fikir ve düşünceyi taşıdığından hiçbir zaman şüphe etmediğim, bize açık ve sonsuz desteğini her zaman ve her yerde yüksek sesle ifade eden değerli Belediye Başkanım Doğan Ürgüp'ün bizlerle birlikte bu mücadelenin bir parçası gibi çalışmasını takdir etmemek elde değil. Şehri, yükselen bir trendle marka haline getirmenin mücadelesini yapmaya devam edeceğim." diye konuştu.



PROJENİN ÖZELLİKLERİ



Sivasspor için planlanan ve Sivas-Erzincan çevrayolu üzerinde, kulüp tesislerin karşısındaki 226 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak yeni komplekste 1000 araçlık otopark, 50 bin metre kare yeşil alan içerisinde 35 bin kişilik şehir stadı , 5 bin kişilik kapalı spor salonu, 1500 kişilik tam olimpik yüzme havuzu bin kişilik kapalı spor salonu, idari bina, 30 derslikli Sivasspor koleji ve gölet bulunacak. Yeni stadyumda 500 kişilik VİP tribünü, 200 kişilik basın tribünü, engelli tribünü, 80 metre kare boyutlarında skorbord, basın çalışma odaları, ail durum ışık sistemi, kapalıdevre televizyon sistemi, naklen yayın ve televizyon stüdyoları, UEFA çalışma ofisleri, 250 araçlık otobüs parkı gibi detaylar bulunuyor



Sivasın stadı için 3 tane proje var.





Beşiktaş

Buda kargaların projesi

10788d1203932185t-besiktasa-yeni-stad-stat6-jpg


4.jpg




Beşiktaş Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda yeni stad projesi hakkında bilgiler verdi.



Yıldırım Demirören, stad ve kültür merkezinin İstanbul ve Türkiye’nin gözbebeği olacağına inandığını dile getirerek, inşaatına Mayıs ayı sonunda başlanacak olan projenin 18 ayda bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.



42 bin kişi kapasiteli stad, 18.000 kişilik üst tribün, 18.000 kişilik alt tribün ve 6.000 loca barındıracak. Projenin hazırlanmasında tarihsel yapıyla yeniliği biraraya getirmenin dikkat edilen en önemli noktalardan biri olduğunu söyleyen Demirören, stadda ayrıca 2.500 araçlık otopark ve 5.000 kişilik tiyatro, konferans salonu ve fuar alanı da bulunacağını ekledi.
 
Cevap: Türkiye'de ki stad projeleri



Eskişehirspor 33.500

eses1vk4.jpg


eses4ss2.jpg




Bu taraftarların projesiymiş hayata geçme olasılığı yok gibi
 
Cevap: Türkiye'de ki stad projeleri



Kocaeli

Iste_yeni_stat.jpg


Yeniköy, Atakent Mahallesi’nde yapılacak projenin büyüklüğü herkesi heyecanlandırıyor. Statta sadece 33 bin kişi kapasiteli yarı kapalı stat bulunmuyor. Bu stadın yanı sıra Deniz Feneri adı verilecek 5 yıldızlı kule şeklinde bir otel, 10 bin kişi kapasiteli Arena Spor Salonu ve 1500 kişilik olimpik yüzme havuzu bulunacak. Bunların yanı sıra Kocaelispor Tesisleri de bu spor kompleksi içine taşınacak, normal ölçülerde antrenman sahaları bulunacak.
 
Cevap: Türkiye'de ki stad projeleri



ganteparena.jpg




30 000 kisilik yeni Gaziantep Arena. Insallah olur.



Gaziantepspor As başkan Bilal Çeker ile yönetici Mehmet Kızıl dün Kamil Ocak stadında toplantı yaptı. Stadın yenilenmesi ile ilgili toplantıda konuşan iki yönetici oldukça ilginç açıklamalar yaptı. Kamil Ocak Stadı'nın göz alıı olması için çalıştıklarını söyleyen ikili, bu stadı hijyenik bir ortama dönüştürmek için çalışmalara başlanıldığını ve 1 yıl sonra ise stad yapım ihalesinin çıkmasından sonra daha yeni projeler yapacaklarını söylediler.

MEHMET KIZIL, "STADIN GÖZ ALICI OLMASI LAZIM"

Mehmet Kızıl gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bir deyim vardır, aslan yattığı yerden belil olur diye. Biz bu deyimi 'Şahin uçtuğu yerden belli olur' şeklindeki düşüncemizle yola çıkmış bulunmaktayız. Başarı sadece iyi hocayla kaliteli bir kadroyla gelmiyor. Bunun için stadın göz alıcı olması büyük bir önem taşıyor. Gaziantepspor yönetimi olarak Kamil Ocak Stadı'nı Gaziantepspor taraftarlarına yakışır bir şekilde hijyenik bir ortama dönüştürmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Futbol günümüzde cirosuyla, potansiyeliyle artık büyüyen bir sektör haline geldi. Bizim hedefimiz 3 yıl sonra maçlarımızı daha iyi daha güzel bir stadda oynamak. Bunun için düğmeye basmış bulunuyoruz. Dışarıdan bir takım geliyor maçlar yapılıyor bu kısım bizim aynamız oluyor. Onun için biz bu bölümü hijyenik daha düzgün bir şekil haline dönüştürmek için çalışmaları bu yönde yoğunlaştırdık. Bu bölüm bittikten sonra karşı taraflada ilgili bazı değişiklikler yapmayı düşünüyoruz. Yani burası bizim evimiz gibi olmalı. Gelen seyircimiz oturduğu koltuktan keyif almalı. Verdiği bilet parasının hakkını alarak bir maç izlemeli.

1 YIL SONRA YENİ STAD PROJESİ

Yeni stadla ilgili şöyle düşünüyoruz. Futbol federasyonu 1 yıl sonra stad yapım ihalesi çıkacağı hakkında bilgi verdi bize. Eğer ihaleye çıkarsa bile en az 2 sezon burda bulunacağız. Biz stadımızın güzelleşmesi için herşeyi yapacağız. Bunun içinde belli bir bütçe ayırdık. Bununla ilgili bir sıkıntımız yok. Biz aslında bu stadla ilgili bir çok şey yapmak istedik. Fakat stad çok eski olduğundan dolayı bunun fiziki yapısı engel oluyor. Tüm bu stadla ilgili yapmak istediklerimizin ucu açık bir harcaması var tabiki bizde yaşayarak göreceğiz.

500 BİN YTL'LİK PROJE

Fakat biz şu an için 500 bin ytl sınır koyduk. Tabiki bunun aşağısıda olabilir düşüncesindeyiz. Şu anda bizim yapacağımız yeni stad projesiyle ilgili bazı örnekler var. Türkiye çapında buna benzer çalışmalar var. Bunlar Kayseri ve Ankara başta olmak üzere bir çok örneğini görebiliriz. Seyirci kapasitesi 30 bin civarında olacak. Biz bunun yerine belediye ile koordineli olarak yürütmeyi planlıyoruz. Aslına bakacak olursak Federasyon, Gaziantepspor, Belediye ve Toki'yle bu projeyi yöneteceğiz. Yeni stadla ilgili olarak Federasyon Başkanı Hasan Doğan 1 yıl sonra ihaleye çıkacağını ve inşaatıyla birlikte 3 yılda tamamlanacağını söylemişti. Bu da demek oluyorki 3 sezon daha maçlarımızı Kamil Ocak Stadı'nda oynayacağız anlamını taşıyor. Şu an için stadımızın yapım yeri belli değil. Bunu zaman içerisinde bir basın toplantısı yaparak açıklayacağız.



Gaziantep27 | Stad göz alıcı olacak







Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüyle görüşerek 30 bin kişilik yeni bir stat yapmayı planladıklarını, ancak bu projenin Büyükşehir Belediyesi'nin destek vermesiyle gerçekleşebileceğini söyledi.



Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl yaptığı açıklamada, 30 bin kapasiteli yeni bir stat yapımı için girişimlerde bulunduklarını belirterek, "Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüyle yeni bir stat yapmak için görüşmelerde bulundum. Belediye adına star yaptırarak belediyenin vereceği arsa üzerinde yeni bir stat yapmayı planlıyoruz. Hiç para harcamadan 30 bin kişilik modern Avrupa standartlarına uygun, çağdaş ve Gaziantep şehrimize yakışan bir stadımız olacak. Benim önümde böyle bir proje var. Umarım Büyükşehir Belediye Başkanım ve ilgili kişiler buna destek verirler. Bu proje kentte gereken desteği bulursa Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü de proje için düğmeye basmaya hazır. Bu projenin mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Çünkü kentimizin tanıtımı için Gaziantepspor büyük önem taşımaktadır" dedi.



Başkan Kızıl, Kamil Ocak Stadı'nın bulunduğu arazinin çok değerli olduğunu belirterek, "Şu anda elimizde bulunan stat Gaziantep'in en güzel yerinde ve kentin kalbi durumundadır. Gaziantepspor'a kalıcı bir gelir sağlamak için bu araziye spor kompleksi yapılabilir. Buranında kentimize yakışır bir yer olacağına inanıyorum. Sporun alt yapısına önem vermemiz gerekiyor. Bu gibi projeler sayesinde sporcu nesil yetiştirebiliriz" diye konuştu.





Kızıl'dan yeni stat projesi! - Yorumla.Net
 
Cevap: Türkiye'deki stad projeleri



bir çok forumda görmüştüm bizim forumda şimdiye kadar paylaşılmamış olması enteresan unutulmuş demekki

çok güzel ve gerekli bir konu ama bende bir çoğunun yapacağına inanmıyorum genelde bu stad projeleri yıllardır seçim vaadi olarak göz boyama için kullanılıyor

beşiktaşın önünde bürokratik engel vardı anıtlar kurulu izin vermemişti hala durum aynı biliyorum.
 
Cevap: Türkiye'deki stad projeleri



konyanınkinin yer etüt çalışmaları bitti diye biliyorum...

eğer 2016 yı almak istiyorsak bu stadları mecbur yapacağız...

yoksa şuankilerle bindereden su değil amazon nehri getirsek bize vermezler...
 
Cevap: Türkiye'de ki stad projeleri



Beşiktaşın hariçhiçbirinin olacağına inanmıyorum



evet stadın yanından geçen yolun yerini bile kaydırdılar..



Şehir dışına stat yapmasınlar.. Bakıyorum mesela İngiltereye adamların statları şehirin göbeğinde ve adam maça gelecek dimi atlıyor metroya 15 dk statda.. Çoğu insan toplu ulaşımı kullanıyor maça gelmek için bizde arabası olan hemen işin kolayına kaçıp atlıyor arabasına öyle geliyor.. Bence ilk önce statlara toplu ulaşım ile gideleceğini öğrenmak lazım..
 
Cevap: Türkiye'deki stad projeleri



bursa ve eskişehir e acilen yeni statlar gerekli, eğer onlar da yapılırsa;



inönü karıköy aslantepe olimpiyat bursa eskisehir kayseri ve izmir(yenilenmesi durumunda atatürk stadı) gibi 8 tane yeterli kapasitede ve de modern stat euro 2016 düzenlenmesi için yeterlidir
 
Cevap: Türkiye'de ki stad projeleri



evet stadın yanından geçen yolun yerini bile kaydırdılar..



Şehir dışına stat yapmasınlar.. Bakıyorum mesela İngiltereye adamların statları şehirin göbeğinde ve adam maça gelecek dimi atlıyor metroya 15 dk statda.. Çoğu insan toplu ulaşımı kullanıyor maça gelmek için bizde arabası olan hemen işin kolayına kaçıp atlıyor arabasına öyle geliyor.. Bence ilk önce statlara toplu ulaşım ile gideleceğini öğrenmak lazım..



Doğru stad yaptınmı bunları da planlayacaksın şimdi şanlıurfaya yaptılar bir stad sanırım şehir dışında ben 5-6 maçtan sonra pek giden olmaz .Kayserinin stadı da öyle bildiğim kadarıyla giden olsun da bunlar bir şekilde yapılır.Kayseri baktı her maç 1000 kişiyle oynuyor bilet fiyatını 1 tl yaptı bursa maçı full çekti.

Bu stadlarda proje den öteye gidemez.Mahmut Özgener Antalya ve İzmirdeki stadlarla yakından ilgileniyor belki onlar olacaksa olur ama 5-6 sene de bunların 1 tanesi bile hayata geçmez
 
Cevap: Türkiye'deki stad projeleri



abi hepsi iyi güzelde bu arena nedir ya. hepsi arena olmak zorunda mı :) tarihlerindeki önemli birinin ismini koyuversinler herkes arena arena eski romaya çevirecekler memleketi
 
Cevap: Türkiye'deki stad projeleri



bursa ve eskişehir e acilen yeni statlar gerekli, eğer onlar da yapılırsa;



inönü karıköy aslantepe olimpiyat bursa eskisehir kayseri ve izmir(yenilenmesi durumunda atatürk stadı) gibi 8 tane yeterli kapasitede ve de modern stat euro 2016 düzenlenmesi için yeterlidir



İnönü,kadıköy,aslantepe,olimpiyat stadlarından sadece 2 sini kullanabiliriz.

Uefa 1 şehirde 2 staddan fazlasına izin vermiyor
 
Cevap: Türkiye'de ki stad projeleri



evet stadın yanından geçen yolun yerini bile kaydırdılar..



Şehir dışına stat yapmasınlar.. Bakıyorum mesela İngiltereye adamların statları şehirin göbeğinde ve adam maça gelecek dimi atlıyor metroya 15 dk statda.. Çoğu insan toplu ulaşımı kullanıyor maça gelmek için bizde arabası olan hemen işin kolayına kaçıp atlıyor arabasına öyle geliyor.. Bence ilk önce statlara toplu ulaşım ile gideleceğini öğrenmak lazım..



Bizdede metro olsun ?

:) bizimki öyle işte Levent maslak istikametinden sanayi bölgesine giden metronun seyrantepe durağı mevcut stada uzaklıgı 150m anca :)



Levent'te oturmuyorum?

4Levent'e istanbulun heryerinden raylı sistemle ulaşım mevcut .



Onların stadları şehrin göbeğinde ama?

Aslantepe arazisi istanbulun hiç olmadığı ve olamyacağı kadar göbeğindedir, Levent Mecidiyeköy Maslak üçgeninde temin yanında kalmış tek bakir alandır. Baraj kısmına bakan arazinin yeşillik oluşu istanbullu olmayanları yanıltmasın. Bilakis tam şehrin göbeğidir.
 
Cevap: Türkiye'deki stad projeleri



Eskişehir in taraftarı takımına her zaman sahip çıkan bir taraftar, ki Eskişehir kulubü ve belediye başkanıyla birlikte güzel bir stat projesi yapılabilir.

Yapılacak stat her maç dolar bence.

Diğer Anadolu kulüpleri hiç boşuna masrafa girmesinler, hangi maçlarına seyirci geliyor ki zaten, gelenlerde bedava biletle girenlerdir muhtemelen
 
Cevap: Türkiye'de ki stad projeleri



Bizdede metro olsun ?

:) bizimki öyle işte Levent maslak istikametinden sanayi bölgesine giden metronun seyrantepe durağı mevcut stada uzaklıgı 150m anca :)



Levent'te oturmuyorum?

4Levent'e istanbulun heryerinden raylı sistemle ulaşım mevcut .



Onların stadları şehrin göbeğinde ama?

Aslantepe arazisi istanbulun hiç olmadığı ve olamyacağı kadar göbeğindedir, Levent Mecidiyeköy Maslak üçgeninde temin yanında kalmış tek bakir alandır. Baraj kısmına bakan arazinin yeşillik oluşu istanbullu olmayanları yanıltmasın. Bilakis tam şehrin göbeğidir.



Beni yanlış anladın diğer yeni yapılan statlar için söyledim..

Urfa - Kayseri - Atatürk Olimpiyat şehrin dışında statlar..

İzmirede stat yapılacak planlandığı yer şehir dışında.. İnadına şehir dışına stat yapıyoruz.
 
Cevap: Türkiye'deki stad projeleri



Seyrantepe yer olarak superb. Mecidiyekoy'e de oraya da 15 dakika mesafede olmus olacagim tabi Turkiye'de olur muyum orasi mechul.
 
Üst Alt