Türkiye'ye Transfer Olan Yabancı Oyuncuların Futbolunun Geriye Gitme Nedenleri | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Türkiye'ye Transfer Olan Yabancı Oyuncuların Futbolunun Geriye Gitme Nedenleri


Size göre de böyle bir durum var mı?(Kiralık oyuncuları dışarıda tutuyorum çünkü onlar zaten bir şeyleri ispatlamak için 1 seneliğine geliyorlar. Benim kastettiğim genelde uzun süreli sözleşme imzalayıp, ilk sene çok iyi oynayıp sonra yatışa geçenler)

Bunun sebepleri neler? Yoksa esasında onlar sürekli aynı ama biz ilk geldiklerinde bizi çok daha kötüsünden kurtardıkları için baştaki performanslarını fazla mı abartıyoruz? (Lato-Nago değişikliği gibi) Eğer böyle bir düşüş olduğunu düşünüyorsanız daha büyük liglerden gelen adamın aynı antrenman temposuna burada devam etmemesi ana sebep olarak gösterilebilir mi? Özellikle yaşlı futbolcular için. Mesela ilk geldiğinde övdüler dizdiğimiz, sürekli bindirme yapan enerjik Nagatomo'nun gitmesi yerine kim gidip orta açacak ya şimdi modunda takılan Nagatomo değişikliği gibi. Geldiğinde daha isabetli orta yapan, daha çok bindiren, şimdi ise sağ kanatta ilerlemeye korkan Mariano'yu da örnek verebiliriz. Geldiğinde adrese teslim degaj dikebilen Muslera'nın şimdi çoğu degajı taça atması neyle açıklanabilir? Marcao'nun geçen sene çok daha sağlam oynarken bu sene amatörce hatalar yapmasının sebebi nedir?(Hatta Luyindama'yı da katabiliriz) Ligi tanıdıktan sonra sallamaya gerek yok bu dandik ligi şeklinde mi düşünüyorlar acaba? Fernando'nun geldiğinde çok daha tempolu oynarken sonrasında ise daha ağır çekim moda geçmesi başka bir örnek olarak verilebilir sanırım. Ligin daha doğrusu hocaların futbolun teknik, taktik kısmında yetersiz olması da bir sebep midir?

Bu düşüşlerin nedenler sizce nelerdir? Engellenebilir bir şey midir?
 
-Kötü ve yetersiz antreman
-Maçlardaki aşırı düşük tempo

fiziği iyi oyuncu bakıyor ki, burada aşırı tempo yok en geç 1 aya salıyor.. Nzonzi kosunuda korkum da bu. Fernando'da bu olmuştu.
 
uzun süreli sözleşme imzalayıp, ilk sene çok iyi oynayıp sonra yatışa geçenler

Bu yerli yabanci butun profesyonel topcular icin gecerli. Keza en azindan %80'I bu tanima uyuyor. Dolayisiyla yabanci-yerli ayrimini bu noktada dogru bulmuyorum.
 
Türkiye'ye gelen yabancı kariyerlerli futbolcular son durak olarak görüyor. Onlar için Türk, Yunan, Arap, Rus, Amerika hepsi aynı kategoride. Ayrıca aşırı temposuz idmanlar, kötü oyuncular ile birlikte oynama, hedefsizlik, taktiksel eksikler, amatör tesisler bunlarda etkili. Muslera için dediklerine katılmıyorum.
 
uzun süreli sözleşme imzalayıp, ilk sene çok iyi oynayıp sonra yatışa geçenler

Bu yerli yabanci butun profesyonel topcular icin gecerli. Keza en azindan %80'I bu tanima uyuyor. Dolayisiyla yabanci-yerli ayrimini bu noktada dogru bulmuyorum.

Renktaş esasında orada anlatmak istediğim şuydu: Yurt içinden aldığın yerli topçu zaten leş, misal Tarık Çamdal. Adam bize geldiğinde geriye gitmiyor zaten kötü oyuncuydu sadece bize geldiği için kalitesizliği ortaya çıktı. Ama yabancı oyuncunun kaliteli olduğunu biliyorsun, iyi futbolcu olduğunu biliyorsun ama 1 sene sonra o da yatışa geçiyor.
 
Yatmaya geliyorlar o yüzden maç seçiyorlar genelde CL maçları dışındaki maçlar umurlarında olmuyor kendilerine bakmıyorlar.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Antrenman seviyelerini bilmiyorum açıkçası. Hiç katılmadım uzun süre boyunca.

Rekabet eksikliği ve ligin yabancı birisinede pek heyecan katmaz doğal olarak. Pro seviyesinde işine yapmayı çalışır okadar.

Bazı yabancılar zamanla aidat duygusunu geliştirir kulübümüz ile tabiki Muslera, Melo gibi mesela.
 
Ligimizin kalitesizliği

Futbol oynamaya değil oynatmamaya odaklı taktikler

Antrenmanların plansızlığı ve yetersizliği

Oyun odaklı olmayan yine yetersiz taktik antrenmanlar

Fizik ve güç antrenmanlarının yetersizliği


30 yaş üstü futbolcuların çoğu gerçek performansını gösteremiyor. Ama kaliteli futbolcuların düşük performansları bile bizim lige çoğu zaman fazlasıyla yetiyor.
 
Üst Alt