U21 Takımı Sil Baştan! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

U21 Takımı Sil Baştan!


Sakatlığı devam eden oyuncular ile beraber 16 oyuncu ile sezonu açan U21 Takımında, kadro dışı oyuncular dikkat çekiyor. 97-98 doğumlu oyuncuların kategorisi olan U21 Liginde geçtiğimiz sezonlarda forma giyen ve sözleşmesi devam eden 1997 doğumlu oyunculardan Volkan Pala, Soner Gönül, Kerem Çalışkan, Ahmet Gül ve Doğuş Can İncedere takıma dahil edilmedi. Bu oyuncuların yanısıra sözleşmesi devam eden ve geçtiğimiz sezon U21 Takımında forma giyen Batuhan Ahmet Şen (99) ve Endoğan Adili (94) ile sözleşmeleri biten Birhan Vatansever (97) ve Berk İsmail Ünsal (94) da kadroda bulunmayan isimler arasında.

Kadroya dahil edilen isimlerin beşi hariç önemli bir bölümü U19 Ligi kategorisinde olan 1999 ve 2000 doğumlu oyuncular.

Sefa Özdemir, İbrahim Demirbağ, Celil Yüksel, Onat Kutay Kurt, Batuhan Işık (1998)
Yakup Mert Çakır,
Ali Ülgen, Gökay Güney, Metehan Mertöz, Barış Zeren, Batuhan Tekin, Alperen Kılıç (1999)
Berk Balaban, Furkan Korkut, Atalay Babacan (2000)
Mustafa Kapı (2002)


Geçtiğimiz sezon altyapıda oynayan/kiralanan ve bu sezon kadroda bulunmayan isimlerse şöyle:

Emre Tosun, Recep Burak Yılmaz (1995)
Volkan Pala, Soner Gönül, Kerem Çalışkan, Ahmet Gül, Doğuş Can İncedere, Birhan Vatansever, Buğra Yetkin, Abdulkadir Cansız, Gökhan Göksu (1997)
Ali Berkay Serdar, Ahmet Demir, Hami Baytar, Anıl Özer, Buğracan Kırmızıtaş, Ercan Taşkın, Ümit Öztekin, İsmail Ayhan Şengül, Mehmet Yumuşak, Jaser Javier Çavdar, Harun Can Gazi, Yusuf Tantan, Volkan İşsever (1998)

Profesyonel lisansı oyuncular kalın yazılmıştır.
 
Son düzenleme:
Berk İsmail ve Volkan Pala'dan bir yol yolmaz, gerekli sürede hiç ışık vermediler. Hırslı filanda değiller A takımda sana şans veriliyor adamlar kıçını kaldıramıyor.
 
gs u21 i rezalet komple altyapı rezalet 2000 jenerasyonunda 2-3 oyuncu çıkarsa çok şanslıyız birde 2002 li mustafa kapı ümit vaadediyor
 
Su u-21 i altonorduyla birlestirmek filan lazim gerekirse izmirde de oynasinlar maclarini farketmez.birseyler yapmalari lazim
 
Bunların hepsi çöp. 2.lig seviyesinde oyuncu bile değiller bazıları. Çoğunluğuna verdiğimiz 1 kuruş bile zarar ziyan.

Zamanında ahbap çavuş ilişkisi ile altyapıya adam alırsan olacağı bu. Antrenör kalitemiz de muhtemelen yerlerde. Profesyonel bir ekip getirilerek altyapı tekrardan kurulmalı. Her 2-3 senede bir ilk 11'e 1 oyuncu bile yetiştirebilirse bu takım geleceği kurtulur. O zaman dehşet 7-8 yabancı ile inanılmaz bir iskelet oluşturursun.
 
şimdi doguşcan sakat büyük ihtimalle.ercan taşkını da bıraktıgımızı sanmıyorum.u 19 u 21 oldu çünkü.mevzu bu.mustafa kapı büyük yeteneginden ötürü
u 21de forma giyecek artık.silbaştan bi durum yok.mehmet yumuşak takımda kalır.gökhan göksu kiralanabilir.

u19da 5 milli futbolcu var.

atalay a takım futbolcusu bu arada.sakatlıgından ötürü burda bırakıldı.u 21le çalışmalar yapıyo.
 
Son düzenleme:
Altinordunun ekibinin herhangi bir universitenin spor bolumu hocalarindan farki yok. Tek fark ne biliyor musunuz dogru seyleri kullanmalari.
-Gecen hocalarini egitmek icin bir ekip getirtmislerdi
-footbanout sisteminin bir klonunu tamamen ege universitesinin katlilariyla 100 bin lira civari bir harcama ile yapip turkiyede kullanan ilk ve tek takim.
Teknoloji caginda teknolojiye dusman olan bir kulup olarak degil altyapiyi komple kulubu alsan 2seneye koreltip bu bozuk yea diye geri birakiriz.
 
volkan-kerem-birhan... şu 3 adam ilk çıktığında ne ümitlerimiz vardı hee bir de ibrahim coşkun vardı o da kayboldu gitti.. olmuyorsa zorlamanın alemi yok iyi yapmışlar anadolu takımlarına futbolcu yetiştirmiyoruz biz ileride sabriler-uğur uçarlar-ferhatlar-efecan karacalar olacağına hiç olmasın
 
Emrah Bayraktar ile alt yapı düzelecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Zaten ilk yapılan çalışma da bunu kanıtlar nitelikte. As takım için yetersiz olan oyuncuların U21'de forma giymesinin bir mantığı yok.

Aslında gelişim için sistemin komple değişmesi lazım.Bunu örneklerle destekleyeyim.

Avrupa'da farklı liglerde U21 ya da yedek takımlar ülkedeki en üst ligin bir alt ligine çıkana kadar mücadele ediyor.Bizim ülkede de buna benzer bir anlayış olmalı. Örneğin Süper Lig ve PTT 1.ligde yer alan takımların U21 takımları 3.lige bölüştürülecek, gerekirse 3.lig 3 değil 4 gruptan oluşacak. Orada başarılı olanlar bir üst lige çıkacak.PTT 1.ligde daha güçlü oyuncular ile mücadele edenler olacaktır muhakkak.Bu mücadele de oyuncuların hem fiziksel hem de mental gelişimini kolaylaştıracaktır.Bu ülke futbolunun gelişimi açısından da çok önemli.U17 ve U19 milli takımlar uluslar arası maçlarda U21'e göre daha başarılı. U21 oyuncuları çok fazla forma şansı bulamıyor kendi takımlarında ama Avrupa takımları oyuncularının gelişimi için 18 yaşından sonra onların gelişimini sağlayacak ortamı muhakkak hazırlıyorlar.

Örnek olarak; geçen yıl Ajax-Lyon 4-1 biten ilk maçın 3 gün öncesinde Ajax'ın sol beki Riedewald ve sağ beki Tete Ajax B takımı ile lig maçı oynadılar. Kadroda bulunan oyuncuların hazır olmaları Hollanda-2 gibi zayıf bir ligde oynamalarına rağmen gerçekleşiyor.Bu örnekler çoğaltılabilir.

Yani 22 yaşında gelişime açık As takıma fayda sağlayacak genç bir yabancı oyuncuyu alıp PTT 1.ligde yedek takımda oynatmak bile ilerisi için transferde takımlarımızın saçma sapan paralar harcamasına engel olur.

Sakatlığı uzun sürmüş As takımın oyuncusunu da yine PTT 1.ligde Rezerv takımda oynatmak onu fizik açıdan daha hazır hale getirmeyi kolaylaştırır.

Örnekler çok, yeter ki sistemin ülke futbolunun gelişimine uygun bir şekilde değiştirilmesi şart.
 
Son düzenleme:
Gerçekleşen transferler

Emre Tosun Diyarbekirspor
Kerem Çalışkan Sarıyer
Buğra Yetkin Çatalcaspor
Birhan Vatansever Balıkesirspor
Buğracan Kırmızıtaş Altınordu
Volkan Pala Van BB (Kiralık)
Soner Gönül Erbaaspor (Kiralık)
 
Recep Burak Yılmaz Sancaktepe Belediye
Buğracan Kırmızıtaş Kasımpaşa
Onat Kutay Kurt Ergene Velimeşe



Ahmet Gül ve Doğuş Can İncedere'nin sözleşmeleri devam ediyor ama lisansları çıkarılmadı.
 
Üst Alt