UEFA rest çekti! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

UEFA rest çekti!


647652_detay.jpg



UEFA, şike soruşturmasıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na mektup gönderdi.



Avrupa futbolunun patronu, ‘maç bağlama’yla ilgili maddeleri hatırlattı, kuralların uygulanmaması halinde Milli Takım ve Türk kulüplerinin hiçbir organizasyona alınmayacağını bildirdi



Türk futbolu dün ikinci dalgası başlayan şike operasyonuyla sallanırken UEFA da ‘topa’ girdi. Şu an itibarıyla Türkiye’deki soruşturmayı bekleyen UEFA, perşembe günü Türkiye Futbol Federasyonu’na bir mektup gönderdi. Mektubun içinde TFF’nin bu süreçte dikkat etmesi gereken bilgiler yer aldı. UEFA Disiplin Talimatı’ndakimaç bağlama (match fixing) bölümünde yer alan 2.05 ve 2.07 sayılı kararlara dikkat çeken Avrupa futbolunun patronu, bu kuralların uygulanması istendi. UEFA’nın mektubunda ‘ültimatom’ niteliği taşıyan bölümise burada başladı. TFF’ye “Eğer bu kurallar uygulanmaz ya da UEFA’ya ikna edici bir yanıt verilmezseMilli Takımda dahil olmak üzere Türk takımlarının Avrupa kupalarındanmen edileceği”

uyarısı yapıldı! Peki UEFA’nın dikkat çektiği bumaddeler ne anlama geliyor... Gelinmercek altına alalım.



1 İLA 18 PUAN SİLİNİR

2.05: UEFA’nın match fixing bölümündeki madde, teşvik ve şike uygulaması, kurumlardan ve kulüplerden bağımsız olarak tamamen kişisel girişimle dahi olsa adı geçen kulübün 1 ile 18 puan arasında puanının silinmesini hükmediyor. (Yani herhangi bir taraftar veya kulübe yakın bir kişi, kulüp yönetiminin bilgisi dışında kendi kendine bir takım için şike ya da teşvik uygulamasına gitse bile, söz konusu kulüp 1 ila 18 puanın silinmesi cezasıyla karşı karşıya kalır.)



2.07: Eğer şike ve teşvik girişimi, kulüp yöneticilerinden haberdar veya bizzat kulüp yöneticilerin katılımı ile gerçekleşmişse söz konusu kulüp bir alt lige düşürülür. Eylemlerin sayısına göre alt lige düşürmeler devam eder.



HTSPOR / Serdar Ali Çelikler

UEFA rest çekti! - En Son Futbol Haberleri - HTSpor.com
 
Cevap: UEFA rest çekti!



Uefa alacak eline kırbacı önüne gelene vuracak bu Bjk olmuş Fb olmuş Ts olmuş fark etmez
 
Cevap: UEFA rest çekti!



buranın dolması lazım. uefanın eli kulağında beyler. Mali (mehmetaliaydınlar)farkında bunun sırf fenerlilere yaranmak adına ben fenerimi avrupaya gönderdim ama uefa dehlerse benim suçum değil diycek .olay bu.
 
Cevap: UEFA rest çekti!



Böyle sacma sapan kararlar alip AB'ye girmemizide zora sokuyoruz gibi geliyor bana. Basit ve ortada gözüken seyleri bile saklamaya calisiyoruz ve disardan cok komik ve aciz bir duruma düsüyoruz. Benim gibi Avrupa'da yasayan bir Türk icin cok utanc verici birsey bu sike skandali. Üstüne birde herseyi ört bas etmeleri beni daha da utandiriyor. Simdi Uefa olaya el atacak ve Türklerin yapamadigini biz yaptik diyip daha da kötü bir duruma sokacak bizi.
 
Cevap: UEFA rest çekti!



Türk futbolunun marka değerini düşünenler, ülke futbolunun geleceğini düşünenler UEFA'nın bu açıklamaları karşısında baştan FB olmak üzere ismi karışan kişi ve kurumlara gereken en ağır cezayı vermekle yükümlüdür. Eğer federasyon bu işi yapmaz ve uefa yaparsa, takımlar avrupadan men edilirse Barosları, Kewelları, Elmanderleri, Quaresmaları, Gutileri, Niangları ancak TV'den izlemek zorunda kalırız. Dünya para versen, hiç bir şekilde ileri gidemeyecek yerinde sayacak bir takıma hiçbir kariyerli oyuncu gelmez.
 
Cevap: UEFA rest çekti!



mal (aydınlar)diğer fenerliler gibi çok duygusal tamamen fenerli olarak davranıyo şu anda .o da gidici :Dve çok tırstıkları belli.her an herşey olabilir.genk bile başvurdu uefaya adamlar bekleyemez sidikli feneri .
 
Cevap: UEFA rest çekti!



Çünkü, eğer Aydınlar idare-i maslahat yaparsa, halk tabiriyle eyyam yaparsa, aman herkesi tatmin edeyim, durumu idare edeyim derse çok açıkça yazıyorum UEFA DURUMA EL KOYABİLİR...

TFF ne karar verirse versin son tahlilde enternasyonal karar verici UEFA'dır... Ve şu an UEFA yetkilileri doğrudan Türk emniyet ve adliye yetkilileriyle temas içinde. Temiz Kramponlar soruşturma dosyalarını UEFA yetkilileri de inceliyor... "Şikeye dair % 1 bile kanıt varsa o takım küme düşürülmelidir" açıklaması UEFA tarafından boşuna yapılmadı.. dün yazılmış bir yazıdan !rasim ozan !
 
Cevap: UEFA rest çekti!



buyrun beyler dünden beri çıldırıyodunuz

50 tane konu açtınız



UEFAnın şike karşısındaki tutumu budur

fenerin düşmesi kaçınılmaz



az bi sakin olun
 
Cevap: UEFA rest çekti!



''Bir kişi çıkıp rakip takımın oyuncusu ile anlaşma yaparsa bundan tüm kulübü sorumlu tutmak sizce ne kadar doğru? Kişisel görüşüm, kurumları kişilerden ayırt etmek lazım. Ama tabii ki statülerin ve yasaların dışına çıkmamız mümkün değil. Bir şekilde yasalara uygun karar almamız lazım. ''ŞEREFSİZİN DOĞURDUĞU burda çelişki içinde !korkuyo !''Ben hukukçu değilim. Ama şimdi savcının kişiler hakkında verdği bir iddianame var. Ama biz iddianameyi bir bütün olarak görmek istiyoruz. Şimdi tutuklanan yöneticiler var yarın öbür gün yenilerinin olmayacağını nereden bilebiliriz. Onları görmeden bir karar vermemiz ne kadar doğru olur.''ve it gibi tırstığı meydanda!durum çok vahim, yargı kararını beklemeden, karar vereceğiz" dedim. Ama şimdi de tersini söylemedim. Durum değişmedi. Yargı kararını beklemeden karar vereceğiz. İddianameyi bekleyeceğiz.''uefa beklemez!
 
Üst Alt