UEFA, Savcı Mehmet Berk ile görüşecek | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

UEFA, Savcı Mehmet Berk ile görüşecek


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şike soruşturmasıyla ilgili olarak ilk günden bu yana Futbol Federasyonu ile anlık bilgi paylaşımını sürdüren, ancak Türk medyasında çıkan haberleri de yakından takip eden UEFA, Disiplin Başmüfettişi Pierre Corno’yu bugün İstanbul’a gönderme kararı aldı. Corno, savcı Mehmet Berk ile bir araya gelecek, dosyayı ilk ağızdan öğrenecek

02:30 | 22 Ağustos 2011



CEMAL ERSAN / ÖZEL HABER - cersen@milliyet.com.tr

Sonunda korktuğumuz başımıza geldi, UEFA Türkiye’deki şike ve teşvik tartışmalarına resmen el koydu. Soruşturmayla ilgili olarak ilk günden bu yana Futbol Federasyonu ile anlık bilgi paylaşımını sürdüren, ancak Türk medyasında çıkan haberleri de yakından takip eden UEFA, Disiplin Başmüfettişi Pierre Corno’yu bugün İstanbul’a gönderme kararı aldı.

UEFA Başkanı Michel Platini’nin talimatıyla bu sabah İstanbul’a gelecek olan Corno, şike soruşturmasını yürüten Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ile Beşiktaş Adliyesi’nde görüşerek, gelişmeleri ilk ağızdan dinleyecek.

Şike konusunda UEFA’nın en yetkili uzmanı olarak tanınan Corno’nun Berk ile yapacağı görüşmeye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Başkan Vekili Lütfi Arıboğan’ın da eşlik etmesi beklenirken, sürpriz ziyaretin bir nedeninin de Galatasaray Kulübü tarafından hafta içinde federasyonun şike kararıyla ilgili yaptığı açıklamalar olduğu ileri sürüldü.



Durum nedir meslektaş?

UEFA kaynaklarından edinilen bilgiye göre Pierre Corno’nun savcı Berk ile yapacağı görüşmede soruşturma süreci hakkında bilgi alacağı, toplanan delil ve belgelerin değerlendirmesini isteyeceği ifade edildi. Eski bir savcı olan Corno’nun meslektaşı ile biraraya gelmeden önce Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar’dan da konunun sportif boyutuyla ilgili görüşlerini dinlemesinin beklendiği ifade edildi. Yaklaşık 2 aydır Türk futbolunda görülmemiş bir krize neden olan şike ve teşvik soruşturmasını dikkatle izleyen UEFA’nın, özellikle medyada yer alan iddialar üzerinde durduğu kaydedildi.



Tehlike kapıda

UEFA’nın üst düzey bir disiplin müfettişini Türkiye’ye gönderme kararı almasından sonra gözler Corno’nun ziyaretinden sonra Avrupa Futbol Birliği’nin bir numaralı ismi Michel Platini’ye sunacağı rapora çevrilecek.

Avrupa Kupaları’nda mücadele eden ve adı şike soruşturmasında geçen Türk takımlarının kaderini de belirlemesi beklenen süreçte, Corno’nun gözlemleri ve tespitleri şike yapıldığı yönünde olursa aralarında Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş’ın da bulunduğu temsilcilerimizin Avrupa’dan ihracı gündeme gelebilecek.





Galatasaray ne demişti?

Futbol Federasyonu yönetim kurulunun şike ve teşvik incelemesiyle ilgili 15 Ağustos’ta aldığı kararlardan sonra iki kez ağır ifadeler içeren açıklamalar yapan Galatasaray Kulübü, UEFA’yı işaret ederek, “Kendi kangrenli parmağımızı kendimiz kesemezsek, birileri gelir kolumuzu keser. Biz yapamadık, onlar yaptı diyemeyiz” suçlamasında bulunmuştu.

Federasyon ise bu açıklamaya anında yanıt vererek sarı-kırmızılı yönetimi sert bir dille eleştirmiş ve “Federasyonumuzu hukuka aykırı davranan bir kurum olarak lanse eden ve yurt dışına şikayet etme gibi tarihi yanılgıya düşenleri, Türk futbol tarihimiz affetmeyecektir” ifadeleri içeren yanıtını resmi internet sitesinden yayımlamıştı.



Savunmayı bekliyoruz

Futbol Federasyonu yetkililerinin Pierre Corno ile yapacağı görüşmede geçen hafta alınan “ara kararın” yasal dayanaklarını açıklayacağı, şüpheli şahıs ve kulüplerin savunmalarının savcılık tarafından konan gizlilik kararı nedeniyle alınamadığını anlatacağı bildirildi. CAS’ın (Uluslararası Spor Mahkemesi) “savunma hakkı ihlal edilemez temel bir ilkedir” kararının hatırlatılacağı görüşmede, sportif anlamda disiplin uygulamalarının uygulamaya konabilmesi için gizlilik kararının kalkmasının beklendiği ve bu aşamadan sonra Etik Kurulu’nun yeniden görevlendirileceği söylenecek.

Bu arada federasyonun Etik Kurulu tarafından geçen hafta yönetime sunulan raporunu da Corno ile paylaşacağı, buradaki tespitler ve şüpheler konusunda kendisini bilgilendireceği öğrenildi.



UEFA el koydu - Milliyet.com.tr



umarım gerçek haberdir.
 
Cevap: UEFA el koydu



ahmet çakar'ın dediği çıktı. senoryada hazır pierre bastıracak, şikeciler eksi puanla başlayacak,play off sistemi de hazır play off'a 4-5 puan dezavatajla başayacaklar. Bakın görün ceza verdik
 
Cevap: UEFA, Savcı Mehmet Berk ile görüşecek



play off un neden geldiği belli oluyor,-15 verip ik 4 e girip fb yi şampiyon yapmak için elinden geleni yapacaklar...istediğim tekşey fb nin avrupda oynamay başlaması
 
Cevap: UEFA, Savcı Mehmet Berk ile görüşecek



play off un neden geldiği belli oluyor,-15 verip ik 4 e girip fb yi şampiyon yapmak için elinden geleni yapacaklar...istediğim tekşey fb nin avrupda oynamay başlaması



Avrupa ihracı gelirse olan Beşiktaş'a olacak, dediğin gibi Fener maç yapmadığı için sadece bu sene ceza alıp kaytarabilir.

Beşiktaş maç yaptığı için patlayabilir, Volou'ya olduğu gibi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt