UEFA Yılın Futbolcusu Cristiano Ronaldo! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

UEFA Yılın Futbolcusu Cristiano Ronaldo!


y3Q6nN.jpg

UEFA Yılın Futbolcusu ödülü, 2017-18 Şampiyonlar Ligi kura çekimi öncesinde gerçekleştirilen törenle sahibini buldu. Juventus'tan Gianluigi Buffon, Barcelona'dan Lionel Messi ve Real Madrid'den Cristiano Ronaldo'nun yarıştığı ödülde zafer Portekizli Cristiano Ronaldo'nun oldu!

Bu üç aday UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalan 32 takımın temsilcisi ve Avrupa Spor Medyası'nın seçtiği 55 gazetecinin oylarıyla belirlendi. Teknik direktörler, kendi takımlarında bulunan adaylara oy kullanamadılar.

Messi ve Ronaldo bu ödülü daha önceden iki kez kazanmayı başarmıştı. Arjantinli yıldız 2010-11 ve 2014-15'te, Ronaldo ise 2013-14 ve geçen sezon ödülün sahibi olmuştu. Portekizli yıldız, bu ödülü 3. kez kazanarak rekor kırmış oldu.

YILIN EN İYİ FUTBOLCUSU: Cristiano Ronaldo

YILIN KADIN FUTBOLCUSU: Lieke Martens


YILIN FORVET OYUNCUSU: Cristiano Ronaldo

YILIN ORTA SAHA OYUNCUSU:
Luka Modric

YILIN SAVUNMA OYUNCUSU: Sergio Ramos

YILIN KALECİSİ:
Gianluigi Buffon
 
Kıyaslama yapmayı pek sevmem ama Ronaldo Messi'den daha komple futbolcu gibi geliyor. Tabii fiziki avantajı daha fazla Messi'ye göre. Adam son 2 senedir saydırıyor resmen.
 
Normal, adam kendini 2 farklı zor lig de kanıtladı, milli takım ile başarıya ulaştı ve her sene aynı seviyeyi koruyor hatta üzerine çıkıyor.

Barcelona'da Xavi gidince Messi'de bitti. Messi tek başına bir hiç.

Neymar daha çok söz ettirecek kendinden ilerleyen yıllarda mesela.
 
Üst Alt