UEFA'dan Türk Kulüplerine Açıklama | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

UEFA'dan Türk Kulüplerine Açıklama


UEFA'nın açıklamasında, kurumun gelişmeleri her gün takip ettiği ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yakın temasta olduğu belirtildi.



Konuyla ilgili ''karmaşık bir davanın devam ettiği'' ifade edilen açıklamada, bu nedenle UEFA'nın muhtemel sonuçlar hakkında yorum yapamayacağı kaydedildi.



Açıklamada, TFF'nin sportif olarak kupalara katılmayı hak eden takımların isimlerini UEFA'ya bildireceği ve elindeki bilgiler ışığında gerekeni yapacağına UEFA'nın güveninin tam olduğu ifade edildi.



UEFA'nın açıklamasında, ''Şu anki bilgiler ışığında, Türkiye'deki soruşturmada adı geçen herhangi bir kulübün Avrupa kupalarına katılmasının reddedilmesini gerektirecek UEFA yönetmeliğine aykırı hiçbir şey yoktur'' denildi.



UEFA'nın düzenlediği kupalara katılacak tüm takımların kuruma şike faaliyetlerine karışmadıklarına dair yazılı garanti verdiği hatırlatılan açıklamada, Türk yetkililerden soruşturmayla ilgili her türlü bilgiyi, en kısa sürede karar verebilmesi için TFF'ye aktarmalarının istendiği belirtildi



Açıklamada, ''UEFA'nın düzenlediği kupalara katılan bir takımın, kupaya katılma hakkını şike yaparak elde ettiğinin belirlenmesi halinde hem o kupadan ihraç edilebileceği hem de sonraki yıllarda düzenlenecek kupalara katılamayabileceği'' hatırlatıldı.



UEFA statement on Turkish clubs – UEFA.com
 
UEFA has released a statement addressing the current match-fixing allegations in Turkey surrounding certain clubs, individuals and players, and confirming that it is monitoring the situation on a daily basis.



UEFA is fully aware of the current match-fixing allegations in Turkey surrounding certain clubs, individuals and players.



UEFA confirms it is monitoring the situation on a daily basis, and that it is in close contact with the Turkish Football Federation (TFF) on this issue.



There is no doubt that this is a complex case which is still evolving, but the matches under suspicion clearly fall within the sporting jurisdiction of the TFF and the legal jurisdiction of the Turkish judicial system. UEFA therefore cannot comment on any potential outcomes.



With regard to the participation of Turkish clubs in UEFA club competitions, UEFA has full confidence in the TFF to submit to UEFA the names of the clubs to be entered based purely on sporting merit, and to take the necessary strong action in this case with the information at its disposal.



Given the information received so far by UEFA there is nothing according to the UEFA statutes or regulations that leads UEFA to refuse entry to any of the clubs currently involved in the investigations in Turkey.



In addition every club participating in UEFA club competitions has provided UEFA with a written guarantee that they have not been involved in match-fixing activities.



UEFA requests the Turkish state authorities to pass on any relevant information regarding the ongoing investigations to the TFF as soon as possible, in order that sports justice can be carried out in the most judicious manner.



UEFA wishes to underline that even after admission to a UEFA competition a decision to exclude a club from a competition, or from any future European competitions for a number of years, can be made at any time if it transpires that the club in question obtained qualification via manipulated or fixed matches.
 
Cevap: Son Dakika: Uefa'dan Beklenen Açıklama Geldi



UEFA çevredeki bazı kulüpleri, bireyler ve oyuncular, Türkiye'deki mevcut şike iddiaları tamamen farkında.



UEFA, bu durum günlük bazda izlenmesi, ve bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yakın temas içinde olduğunu doğruluyor.



Bu hala gelişmekte olan karmaşık bir durumda olduğunu hiç şüphe yok ki, ancak zan altında maçları açıkça TFF ve Türk yargı sisteminin yasal yargı spor yargı yetkisine giren. UEFA, bu nedenle herhangi bir potansiyel sonuçlar üzerinde yorum yapamam.



UEFA kulüp yarışmalarında Türk kulüplerinin katılımı ile ilgili olarak, UEFA, TFF tam güven tamamen spor liyakat göre girilmelidir kulüplerin UEFA isimleri sunmak, ve bu durumda gerekli olan güçlü bir harekete geçmeye elindeki bilgi.



Bilgi UEFA tarafından şimdiye kadar alınan hiçbir şey, UEFA, şu anda Türkiye'de yapılan araştırmalar yer alan kulüplerin herhangi girişini reddetme yol UEFA tüzük veya yönetmeliklere göre var.



Buna ek olarak, UEFA kulüp yarışmalara katılan her kulüp şike faaliyetleri dahil edilmemiş olması, yazılı bir garantisi ile UEFA sağladı.



UEFA spor adalet en rasyonel şekilde yürütülen olabileceği için, Türk devlet yetkililerinin istekleri mümkün olduğunca çabuk TFF devam etmekte olan soruşturma ile ilgili herhangi bir ilgili bilgi aktarmak.



Söz konusu kulüp yeterlilik elde edilen transpires UEFA UEFA yarışmasında başvurudan sonra bile, bir kulüp, bir yarışma ya da bir kaç yıl için herhangi bir Avrupa'nın gelecekteki yarışmalardan dışlamak için bir karar, herhangi bir zamanda yapılabilir. Altını çizmek istediği üzerinden maçları manipüle veya sabit.





İlgili Öğeler



Hırvat Federasyon para cezası

Komiteler 2011-13 için belirlenen

EURO ödül para onaylı
 
Cevap: Son Dakika: Uefa'dan Beklenen Açıklama Geldi



iyi, önce katılsınlar, sezon ortasında karar alınsın, fb küme düşsün, uefa men etsin, sonraki yıllardan da men edilsin, fb küme düşerse hem bu sezonu gider, hem de önümüzdeki yılı gider. ohh, kebap. hacı bu iş daha iyiymiş, bence lig hemen başlasın.
 
Cevap: Son Dakika: Uefa'dan Beklenen Açıklama Geldi



TFF ye güveniyoruz diyor kısaca. Türk polisi bir an önce TFF ile paylaşsun delilleri diyor
 
Cevap: Son Dakika: Uefa'dan Beklenen Açıklama Geldi



Çok iyi oldu bu, emniyet belgeleri paylaşsın TFF ile de sonra görelim kim kimi bağlıyor kim kimi bağlamıyor.
 
Cevap: Son Dakika: Uefa'dan Beklenen Açıklama Geldi



Uefa'nın bu açıklaması iyi oldu, her türlü durumu güzelce açıklamışlar, bundan sonrası artık bizim federasyona kalmış.
 
Cevap: UEFA'dan Türk Kulüplerine Açıklama



Aba altından sopa gösteriyolar.Bizim resmi siteden açıklamaya paralel bi açıklama
 
Cevap: UEFA'dan Türk Kulüplerine Açıklama



Fener yalakaları diğer takımlardan çok Fenere zarar veriyorlar 2 3 ay sonra men edilecek düşürülecek bir Fenerbahçe 2 sene kaybedecek ama yanında diğer takımlarıda etkileyecek.



Yazıya gelince şimdi Çubuklu Formalı TFF düşünsün.
 
Cevap: Son Dakika: Uefa'dan Beklenen Açıklama Geldi



Emniyet yetkilileri buldugu delilleri bir an önce TFF'ye ulastirsin diyor en önemli nokta bu bence.
 
Cevap: Son Dakika: Uefa'dan Beklenen Açıklama Geldi



Uefa maçlarına katılsa bile, sonradan doğacak koşullara göre turnuvadan atilip birdahaki yillar icin men edilir.



İyi düşün kendin eder kendin bulursun Fenerbahçe!!!
 
Cevap: Son Dakika: Uefa'dan Beklenen Açıklama Geldi



O zaman yine birşeylerin değişmesi zor. :)



Yok hacı, kupaya kabul ederiz ama suç sabitlenirse men ederiz diyorlar. Güveniyoruz ama gözümüz üzerinizde demeye getiriyorlar bir nevi. UEFA'nın bu bildirisinden sonra eğer belgeler verilirse süreç kısaltılır, verilecek kararları da UEFA takip edeceği için yanlış karar veremezler kolay kolay.
 
Üst Alt