Uğur Tütüneker | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
5b97243467408a4557f6397dbfeecbc0.jpg
Uğur Tütüneker

Galatasaray Eski futbolcusu

2 Ağustos 1963 yılında Bursa'da doğdu.

1970'li yıllarda ailesiyle beraber Almanya'ya göç etti. Bayern Münih'in altyapısında yetişti.

1986-1987 sezonunda Galatasaray Teknik Direktörü Jupp Derwall'in isteği üzerine Galatasarayımız'ın orta sahasına transferi gerçekleşti. 10 yıl aralıksız giydiği 7 numaralı Galatasaray formasıyla 220 Süper Lig maçında 40 gol attı, 19kez de A Milli formayı giydi.

1995-1996 sezonu sonunda Teknik Direktör Gream Souness döneminde Galatasaray'da jubilesini yatı. Futboldan kopamadı. Teknik Direktör olarak Türk futbolundaki kariyerine bilgi ve birikimlerini aktarmaya devam etmektedir. Sırasıyla Yozgatspor, Sarıyerspor, Siirtspor, Kayserispor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, İstanbulspor ve Kasımpaşaspor başında Teknik Direktör olarak çalıştı..

Sarı-kırmızılı kulübümüzün tarihine adını altın harflerle yazdıran ve taraftarın gönlündeki nadide yerini alan Sevgili uğur Tütüneker'i yad etmiş olduk..

Sevgiyle kalın...
 
Cevap: Uğur Tütüneker



Tanju ve Prekazi ile birlikte müthiş bir hücum hattı oluşturuyorlardı o dönemde ve Şampiyon Kulüpler yarı finalinde emeği büyüktü..
 
Cevap: Uğur Tütüneker



Jupp Derwall'in yazdığı "Türkiye Anıları " kitabından transfer öyküsü;



Uğur Tütüneker adlı oyuncuyla tanışmak ve mümkün olursa ilerisi için onu Galatasaray'a almak amacıyla Münih'e gidiyordum.Uğur'u bana FC Bayern Münih'in menajeri ve 1974 Dünya şampiyonasındaki milli oyuncumuz Uli HoeneB tavsiye etmişti.

Uğur'la Münih sheraton'da buluştuk.Daha yıllar öncesinden,milli takım antrenatörü olan FC Bayern Münih'i ziyaret ettiğimde , radyo ve televizyonda şöyleşi yapılacağında ya da milli maçlar öncesinde millilerimizin maçlarını izlemek ve formlarını gözden geçirmek gerektiğinde kampımı hep bu otelde kurardım.



Uğur Tütüneker yalnız geldi.Yanında ne babası,ne kardeşi,ne de herhangi bir arkadaşı vardı.Sağına soluna bakmadan hızlı adımlarla otelin koridorunu geçti."Dünyayı fethetmek isteyen ve ne istediğinin farkında olan genç bir adam," diye düşündüm.Münih gibi bir dünya kentinde büyümüştü ve İstanbul'da da zorluklarla karşılaşmazdı.



Uli HoeneB bana onun bütün üstünlüklerini anlatmıştı.Bunlar, sonuçta Bayern Münih'in amatör takımında oynayan bu kadar genç bir sporcu için hiç de az sayılmazdı.

Uğur'un değeri hakkında bir fikrim vardı ve ben de ona neler sunabileceğimi kesin olarak biliyordum.Cok fazla konuşmaya gerek kalmadan bu oyuncuyu takımda görmek isediğimi anlamıştım ve daha o zamandan onun iyi ve büyük bir oyuncu olacağını biliyordum.Bizim oyuncularımızla uyum sağlayacaktı, bundan emindim.



Teknik olarak cok güçlü ,hareketli ,hızlı ve ortalamanın üzerinde dayanıklığıyla hücumlara da katılan ve bir orta saha oyuncusunda ender rastlanan biçimde gol de arayan bir oyuncu tipiydi Uğur.Ona,yolunu çizmek için ilk adımlarını atan 22 taşındaki bir oyuncuya yapılması gereken alışılmış teklifi götürdü.Ardından birde sempatiden doğan bir artışla bulununca anlaşmıştık.Her zaman yaptığım gibi Uğur ve Galatasaray arasındaki sözleşmeyi hemen anında orada imzaladım.Bu kez Sheraton Oteli'nin bir mektup kağıdı üzerine...iyiye işaretti bu.



Hemen o gün ,FC Bayern'in sekreteri Karl Hopfner'e Uğur'un transfer bedeli olan 50.000 Alman Markı gibi inanılmayacak derecede az bir paranın tümünü ödedim.



Geçen yılların transferlerine bakıldığında Uğur'un bizim için armağan olduğunu görecektik.Onun Galatasaray için de ,Türk Milli Takımı için de ,ne kadar değerli olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz.
 
Cevap: Uğur Tütüneker



zamanında iyi futbolcu idi.ama 1992 ilk feldkamp döneminde roma maçında takım iyi giderken durduk yere rakip futbolcuya hakemin gözü önünde tekme atmış maçı kaybetmemize sebep olmuştu





birde dipnot sağ ayağı sol ayağından kısaydı.
 
Cevap: Uğur Tütüneker



Hep görürdüm resimlerde,kim diye merak ederdim.Sayenden tanımış oldum Edip Abi.Teşekkürler.=)
 
Yardımcı Antrenörlük konusunda benim favori adayım. Hocalık deneyimi de, becerisi de ismi geçenler arasında en iyisi pasif kalacağını düşünmüyorum. Tam sırası bence
 
Üst Alt