Ülke Puanı Kritik Eşikte! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
thumbs_b_c_c8cf6d95b85c70ae81f1126c89d9cd00_1280x720.jpg


Ülke puanı hala kritik eşikte! Başakşehir’in galibiyeti ipten aldı…

Avrupa'daki temsilcilerimiz Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un bu sezon aldıkları kötü sonuçlar Türkiye'yi ülke sıralamasında çok kritik bir noktaya getirdi. Medipol Başakşehir'in Avusturya ekibi Wolfsberger'i 3-0'la geçmesi sıralama açısından ilaç gibi gelse de ortada ülkemize hiç yakışmayan bir tablo var.

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde takımlarımız haftayı 3 mağlubiyet 1 galibiyetle tamamladı. Alınan sonuçların ardından gözler bir kez daha UEFA ülke sıralamasına çevrildi. Sezona 10'uncu sırada başlayan Türkiye takımlarımızın gösterdiği kötü performans sonrası 31.800 puanla 11'inci basamağa kadar geriledi.

Puan olarak yarıştığımız ülkelerden Hollanda'nın bu sezon Avrupa'da işleri oldukça iyi gitti. Portakallar 34.150 puanla 9. sıraya yükselince ilk 10'a girmek için yarıştığımız ülkeler Ukrayna ve Avusturya oldu.

Kritik haftada Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e 6-0 kaybetti.

UEFA Avrupa Ligi'nde ise gençlerden oluşan kadroyla sahaya çıkan Trabzonspor Rusya'da Krasnodar deplasmanından 3-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Portekiz'de Braga karşısına çıkan Beşiktaş maçı 3-1 kaybederek üst üste 4. mağlubiyetini aldı ve grupta henüz puanla tanışamadı.

Türkiye'nin bu hafta tek tesellisi ise J grubunda bulunan Medipol Başakşehir'den geldi. Temsilcimiz yarıştığımız ülke Avusturya'nın takımı Wolfsberger'i 3-0 yenerek 2 galibiyetle grup liderliğine yükseldi.

Başakşehir'in aldığı 3 puan Türkiye için altın değerindeydi. Çünkü Avusturya ekibine karşı alınan bu kritik galibiyet olmasaydı Türkiye 1 sıra daha aşağıya düşecekti ve haftayı 12. sırada tamamlayacaktı.

Sıralamada bir basamak arkamızda yer alan Avusturya'nın temsilcisi LASK Linz, Hollanda ekibi PSV'ye karşı 4-1 kazanınca ülke puanına ciddi katkıda bulundu.

Bu anlamda Başakşehir'in diğer Avusturya ekibine karşı kazanması bizim için çok değerli oldu. UEFA'nın kulüp puanlarına göre ülke sıralamalarında ilk 10'a giren ülkelerin lig şampiyonları Şampiyonlar Ligi'nde direkt olarak grup aşamasında yer alma hakkı kazanıyor.

1111.jpg


UEFA'nın kulüp puanlarına göre ülke sıralamasında Türkiye şu an 11. sırada yer alıyor. 11. sırada yer almanın anlamı şu: Türkiye sezonu 10. sıranın altında kapatırsa Süper Lig şampiyonu Devler Ligi'ne direkt olarak grup aşamasından başlayamayacak.

Bunun için sezonu mutlaka ilk 10 sıranın içinde tamamlamamız gerekiyor. Temsilcilerimiz bu sezon Avrupa'da 16 maçta; 2 galibiyet, 11 mağlubiyet, 3 de beraberlik yaşadı.

DEVLER LİGİ ŞAMPİYONU BİZİM İÇİN KRİTİK

Ülke puan sıralamasında ilk 10'a giremezsek, Şampiyonlar Ligi'ni hangi takımın kazandığı bizim için büyük önem taşıyacak.

Eğer Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takım, kendi ligindeki pozisyonuyla da Devler Ligi'ne gidiş hakkı elde etmişse, o zaman hak 11. ülkenin şampiyonuna geçiyor.

Şu an Türkiye, ülke puanı sıralamasında 11. sırada. Mevcut durumda 2020-2021 sezonu için lig şampiyonumuz ön eleme oynamak zorunda. Şampiyonlar Ligi şampiyonu kendi liginde ilk 4'te yer alırsa, Süper Lig şampiyonu gelecek yıl gruplara direkt katılacak.

Amkspor
 
Ya direkt gitsek ne olacak adamlar rezil rüsva patates edip gönderiyor geri. Biz ülke olarak şampiyonlar ligine doğrudan katılım hak etmiyoruz. Açık ve net söylüyorum bunu.
 
Eğer Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takım, kendi ligindeki pozisyonuyla da Devler Ligi'ne gidiş hakkı elde etmişse, o zaman hak 11. ülkenin şampiyonuna geçiyorsa çok büyük ihtimalle 11. nin şampiyonu gider.
 
Antep ve Basak maclarini kazanirsak AL olsun isterim. Belki 2 bek ve Onye ile 1 2 tur geceriz. Sampiyonluk sansimiz biterse ne halleri varsa gorsun
 
En azından ülke futbolu doğru profesyonellere emanet edilene kadar 1-2 yıl gitmeyelim de rezilliğimiz kendi içimizde kalsın.
 
Ülke futbolu ölmüş ağlayanı yok.
Takımlar arasındaki makas açılmasın diye saçma sapan kararlar alıp ülke futbolunu bu hale getiren her kim varsa topunun abv.

Ligde takimlar kendi arasinda çekmişsin diye saçma sapan bir hal aldık.
 
Yanlız bu sezonun şampiyonunu etkilemiyor 11. sıraya düşsek bile.
Bu sezonu 11. sırada tamamlarsak 2020-2021 sezonun sampiyonu ön eleme oynayacak (CLyi alan takım ilk 4 içinde yer almazsa tabi)
 
Üst Alt