Ünal Aysal, Futbol Gündemi'ne konuk oldu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Ünal Aysal, Futbol Gündemi'ne konuk oldu


news_manset_resim_qu_CNL.jpg



Galatasaray Başkan adaylarından Ünal Aysal, şu anda Lig TV'de Şansal Büyüka ve Bahri Havadır'ın sorularını yanıtladı!



İŞTE AYSAL'IN AÇIKLAMALARI:



Bir kere ben çok erken yurt dışına çıktım. Galatasaray’ı ben her şekliyle takip ettim. Ne arkadaşlarımdan ne de Galatasaray’dan kopmadım. Aynı zamanda eski bir Galatasaray amatör sporcusuyum. Kürekçiydim. Ben kendimi uzun süre üye zannediyorum. Bir gün bir kardeşim sordu bana üye numaramı, ben de sorup öğrenmesini rica ettim. Böyle ortaya çıktı üye olmadığım. Ben 2000 senesinde üye oldum kulübe.



"KIRAÇ'TAN TEKLİF GELMEDİ"

İnan Kıraç benim çok yakın bir dostum ve ağabeyim. O yüzden onun teklif edeceği şeyi ben zaten reddedemem ama olay böyle gerçekleşmedi. Biz Galatasaray’ın içinde bulunduğu durumu nasıl düzeltebiliriz diye düşünüyorduk. Onunla bu konuda biraz dertleştik.



"POLAT'IN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORDUM"

Ben 2012’ye kadar Polat’ın devam etmesini isteyenlerdenim. İnan Kıraç’ın bana bir baskısı olmadı. Galatasaray’a uygun bir başkan adayı olacağımı düşünüp lutfetmiş. Bunu televizyonda açıklayınca bana da sürpriz oldu.



"KIRAÇ'IN SORUMLULUĞU BÜYÜK"

İnan Kıraç’ın başında bulunduğu çok ciddi bir sorumluluğu var. Sayın İnan Kıraç senelerdir Galatasaray'a hizmet eden bir insan. Bugün kendisinin büyük bir sorumluluğu var. Kendisi bu sorumluluğu kime devrederim diye düşünüyor zaten.



"ALİ DÜRÜST TEREDDÜT ETMEDİ"

Ali Dürüst idealist bir Galatasaraylı. Kendisine onu projemde görmek istediğimi söylediğim vakit tereddüt etmedi. Futbol Şubesi diye bir şey yok. Galatasaray'da futbolun çapı çok büyük. Futbolun sorumluluğu 1 kişiye verilemeyecek kadar büyük bir sorumluluk.

Her branşın başına profesyonel isimler gelecek. Başarısızlıkta ceza kesilecek, gerekirse yollar ayrılacak.



POLAT SEÇİME GİRMELİ MİYDİ?

İsteyen herkes bu seçime girmeliydi. Genç ve dirayetli kadroların gelip göreve talip olması isterdim. Ama baktım ki böyle bir oluşum olmadı. Bu yüzden ben talip oldum.



AIG KONUSU

Ben bir borsacı değilim. Özellikle Galatasaray'ın hisse senetlerini bugüne kadar ne aldım, ne sattım. Yalnız bundan iki sene önce Özhan Canaydın beni ziyaret ettiler. Çok kısa bir süremiz kaldı. AIG'yle olan kontrattaki 23.5 milyon dolar ödeyemezsek 60 milyon dolar ödemek zorunda kalacağız. Ben tereddüt ettim. 'Galatasaray'a başka hizmet isterseniz yapayım' dedim. İlerleyen günlerde yine geldiler. Ben de en sonunda parayı AIG'ye gönderdim. hisseleri de Galatasaray'a gönderdim.



"C HİSSELERİNİ KULÜBE DEVRETTİM"

C Hissesi denilen bir hisse vardı ve yönetim hakkı veriyordu. Ben o hisseyi elimde tutabilirdim ama aynı gün o hisseyi götürüm başkan teslim ettim. Bunu o günkü yöneticilerin hepsi bilir. O hisse şu anda kulüptedir. Galatasaray dedi ki; 'Ben senden bu hissleri 1 sene sonra alacağım'. Fakat 2 sene geçti, kulüp hisseleri alamadı. Bu sırada Ünal Aysal hisseleri elinde tutuyor diye haberler çıktı. Başkan da 'istersen piyasaya sat' dedi. Ben de piyasaya sattırdım 34 milyon dolara gitti. Aradaki 12 milyon dolarlık farkı kulübe verdim.



Yılın 5-6 ayı yurt dışında yaşıyorum ama bu görevi bana uygun görürlerse bu alışkanlığımı değiştireceğim.



HELVACI'YA ÇOK AĞIR YANIT

Ben bugüne kadar para verdiğim hiçbir çalışanımdan özür dilemedim.



"İŞADAMI OLMAYAN PARAYI YARATIR"

Galatasaray'ın bugün ciddi bir nakite ihtiyacı var. Yok demek şovenizim olur. İhtiyaçlarımız büyük. Ama bunu şahısların cebinden çıkarıp vermesi çok sakıncalı. Çok kısıtlı düşünmemek lazım. Önemli olan parayı nasıl yaratacağınız. İşadamlarının hüneri olmayan parayı yaratmaktır. Olan parayı herkes harcar.



İŞ HAYATINDA SIKINTI VAR MI?

Ben hukuk fakültesi mezunuyum. İş hayatımda ticari riskler aldım, ama hukuki risk almadım. Bugüne kadar hiç mahkemeye çıkmadım, trafik cezası bile ödemedim. 22 şirketim var. Hiç birinin yüz kızartıcı bir işlemi olmamıştır. Açık yüreklilikle söylüyorum ki, bu konuda hiç bir problemim yok.



"DEĞİŞİMİ KABUL ETMEK ZORUNDALAR"

Biz 2000 yılından sona 21. yüzyılı yakalayamadığımız için bu duruma düştük. Ama kül olmadık. Bir değişim dönemine girdiğimiz herkes kabullenmek zorunda. Arkadaşlarımız böyle görmüyorlarsa bizi seçmesinler. Seçim günü herkes gelip oyunu kullanırsa biz bundan büyük bir güç kazanacağız. Katılım az olursa kazansak dahi bize güven duyulmadığını düşüneceğim.



GALATASARAY'IN NE KADAR BORCU VAR?

Bilançoya baktığımız zaman, 2010 senesi sonu itibariyle 330 milyon dolar borcu var. Bağımsız bir denetim şirketiyle bilançoları kontrol ettirmeyi ben bütün şirketlerimde yaparım. Sadece Galatasaray’la sınırlı değil.



BANKA KREDİLERİ

120 milyon dolarlık banka kredilerinin çoğu kısa vadeli krediler. Yeni yönetimi ilk işi bu borçları nasıl vadesini uzatmak olacaktır.



GÜNCEL NAKİTİ NASIL SAĞALAYACAK

Önümüzdeki 2 sene gelirlerimizin büyük bir kısmı borç ödemelerine gidecek. Bu rakamı tamamını yeniden düzenlemek gerekirken yeni para üretmek gerekecek. Bizi futbol dışı gelişmeleri arttırma çalışmalarını geliştirmemiz lazım. İyi bir AR-GE grubu ve yeni projeler gerekiyor.



RİVA'DA NE YAPACAK?

Bizim önceliğimizi, Riva'yı mümkün olduğu kadar uzun vadeli gelir getirecek bir hale getirememek. Kesinlikle sat kurtul düşüncesinde değilim.



Ben falcı değil işadamıyım. En yukarıya hedefimi koyuyorum. Türkiye Şampiyonluğu değil Avrupa Şampiyonlukları istiyorum. Bunu 1 senede mi yaparız yoksa 3 senede mi yaparız bilemiyorum. Ama görev süremi bitirmeden bunu başarmak istiyorum.



"ESKİ OYUNCULARA KARŞI VEFA BORCUMUZ VAR"

Temel felsefemiz kendi altyapımızı geliştirmek gücümüzü onlardan almak bunu yaparken de eski sporcularımızı onlara bir vefa borcu olarak ben kendimi onlara karşı ezik hissediyorum bu açığı süratle kapatmak için gerekenleri yapacağımın teminatını veriyorum. Gençlerin yetişmesi ve alt kadroların oluşması için bunu yaratmak zorundayız. Meslekten sonraki başarıları ve kulüp içindeki durumları gençlere de bir hedef olacaktır.



YENİ HOCA KİM OLACAK?

Galatasaray’a hizmet etmiş Galatasaray’ı tanıyan... Galatasaray’ın gerçekleriyle burun buruna gelmemiş yeni bir hocanın faydalı olacağını düşünmüyorum.



"TULUN'U GÖRMEZDEN GELEMEYİZ"

Bülent Tulun Türkiye’de hem futbol oynamış hem hakemlik yapmış hem yöneticilik yapmış Galatasaray’ın en zor döneminde beni Meksika’dan arayıp sıkıntılarını anlatmış bir insan. Kendini Galatasaray’a derinlemesine vermiş bir insan. Bülent Tulun’u görmezden gelmek mümkün değil. Futbol konusunda kendisinden yararlanmak için gerekli formülü hazırlıyoruz.



"3 AYDA FLORYA DÜZELECEK"

Florya’da kurumsallık yok. Olmadığı için de sorunlar var. Kurumsallık sadece Florya’da değil yukarıda da yok. Birkaç kişinin fedakarca çalışmasıyla Florya kontrol altında olmaz. Biz bu yangını yangın diyince kızılıyor ama bu yangını söndüreceğiz. Florya zorlanacağımız bir olay değil göreceksiniz çok çabuk toparlanacak. Bir endişem yok orası için. Azami 3 ay içinde orasını disiplin altına almış oluruz.



"ARDA EFSANE OLARAK GİTMELİ"

Öncelikle bu inisiyatifi yeni yönetime bırakmak istiyorum diyen Polat’a teşekkür ediyorum. Arda'da benim görüşüm farklı olabilir. Arda'nın bundan sonraki gençlere çok iyi bir örnek olacağını düşünüyorum. Göndermek çok kolay bir yönetim. Kendi gitmek isterse ona ve camiaya en uygun formül neyse onu uygularız. Ben Galatasaray'da kalmasında yanayım. Arda bir efsane olup gidebilir. Biz onu aşağıya düşürüp gönderirken bundan sonraki hayatında da başarılı olamaz. Arda için de yanlış karar olur.



"YILDIZSIZ OLMAZ"

Bu takımda Arda'dan başka yıldızlar da gelecek, yıldızsız Galatasaray olmaz. Ben Helvacı kadar cesur değilim, kazanmadığımız bir seçimden önce kimseyle anlaşamam. Ama arkadaşlarım araştırmalara başladılar. Galatasaray’ın adına yakışan kadro kurulacak. Benim inancım şu, Kendinizi üç metreden atlamaya alıştırırsanız 2 metreyi rahat geçersiniz.



"YENİ GELEN HOCA OYUNCULARI İSTEMEZSE..."

Yeni gelen hoca bizim şartlarımıza ne şekilde uyacağını da düşünmek zorundadır. Şartlara uymayacak hocanın da bizimle geçinmesi mümkün değil. Transferi de ihtisas sahibi bir ekiple beraber gerçekleştireceğiz.



“MAÇTAN SONRA DEMEÇ VERMEM”

Uzlaşmacı bir adam olduğumdan fazlasını göstermeye çalışmam, Maçlardan sonra beyanat verirken görmeyeceksiniz. Ama Medyayla devamlı iletişim halinde olacağız. Ben sadece gerektiğinde basın karşısına çıkacağım. Uzlaşarak Galatasaray'ın hakkının daha iyi korunacağını düşünüyorum.



POLAT VE YILDIRIM'IN DOSTLUĞU

Dostane ilişkilerde muhakkak varım. Ama bir kulübü temsil ediyorsanız o kulübün boyutlarına göre hareket etmek zorundasınız. Kişisel bir durum olmamalı. Bu her büyük kulüp için böyle olmalı.



Stadın adı Aslantepe Arena olmalı. Ama mali gerçekleri göz önüne almak lazım.



GALATASARAY ADASI KONUSU

Olaya 10 sene önceki adanın resimlerini göz önüne getirin Galatasaray üyelerinin gidip ucuz eğlence merkezi gibi kullandıkları bir yerdi. O zaman yönetim, orayı değerlendirmek için bana teklif etti. 20 seneliğine kiraladım ve 3 senesini de peşin olarak ödedim. Canaydın'ın seçildiği seçimde de masaya koydum ve Galatasaray'a hediye ediyorum dedim. 3 senelik kiramı da bıraktım.



TOKİ BAŞKANIYLA YAŞANAN GERGİNLİK

O olayda ben de oradaydım. Ve orayı takip ettim. Olay yukarıdan aşıya tam bir iletişim felaketi şeklinde oldu. Toplumların bazen olaylara verdikleri reaksiyonlar tahmin etmeniz kolay değil. Ben hükümetle Galatasaray’ın arasında uzun süreli bir dargınlık olacağını sanmıyorum. Biz her zaman bize verilen yardımları şükranlara karşılarız ve nankörlük yapmayız.



Tüzüğün redaksiyonu ilerde sıkıntıya neden olabilir. Mağlak ifadeler var. Genel Kurul tarafından onaylanmış, üyelik gibi şeylerde değişiklik düşünmüyoruz. Anlaşılır, herkesin okuduğu zaman anlayacağı bir tüzük hazırlamak.



"KOZAK BANA DANIŞMAN OLDU"

Yönetimi oluştururken liseli lisesiz ayrımına dikkat ettik. Hayri Kozak’ın yönetimde olması ile bana danışman olması aynı değerde. Baş danışman olması kendisini daha rahat hissetmesini sağlar. Ama dışardan izlemesi, bana gerekli tavsiyelerde bulunması önemli. Şu an da benim en güvendiğim danışmanım.



"EYÜP SULTAN'A GİTMEMİZ GEREK"

Fenerbahçe'yle kabullenmek istemediğimiz bir 10 sene var geçmişte. Galiba Eyüp Sultan'a gitmemiz gerekiyor. Ama unutulmamalı ki, ondan önce de bu durumun tersi vardı.



Ben netice odaklı bir adamım, istediğim neticeyi alana kadar peşinden koşarım. Ben sabırsız bir adamım.



"ÖNCE PARAYI BULACAKSINIZ"

Latince bir söz var, önce yaşayacaksınız, sonra felsefe yapacaksınız. Yani önce parayı bulacaksınız. Sonra onunla sportif gücü kuracaksınız. Bu yüzden önde ekonomi gelir.



AİLESİ BAŞKAN ADAYLIĞNA NE DİYOR?

Kızlarımın ikisi de istemedi. Aileden bu konuda destek bulduğum söylenemez.



Florya'da odam olmayacak. Gayrettepe'de olacak. Ama ideali Seyrantepe'ye taşınmamız olur. Aslantepe'nin protokolü konusunda da , bugünkü yönetimimizin getirdiği yerden devam edeceğiz.



Başkanlık şansımı yüzde 50 olarak görüyorum.



AMATÖR ŞUBELER

Kulağa ne derece hoş gelir bilmiyorum ama, amatör şubeleri bir araya getirip onları da bir ticari kuruluş altında geliştirmek. Ekipleri buna göre kurmak ve profesyonel şubeler kadar geliştirmeyi amaçlıyoruz.



Galatasaray taraftarlarından ve bütün dostlarımdan bir tek ricam var; genel kurul olarak Galatasaray'a sahip çıksınlar. Galatasaray ancak katılımcı bir formülle gelişebilir. Bizim 25 milyon taraftarın desteğine ihtiyacım var.



Ligtv.com.tr - Haber - "Arda böyle gitmemeli"
 
Cevap: Ünal Aysal Futbol Gündemi'ne konuk oldu



hayırlı olsun diyebiliriz sanırım :)

ama teknik direktör konusunda kafalar karıştı.

lucescu-terim-gerets..hangisi gelecek bakalım.

bence gerets.
 
Cevap: Ünal Aysal Futbol Gündemi'ne konuk oldu



"Büyük Başkan" diye tempo tutacağımız günleri hayal edebiliyorum. :yenieek:
 
Cevap: Ünal Aysal Futbol Gündemi'ne konuk oldu



Helvacıya cok pis gecirmiş Helal olsun.



Düşünceleri ve projeleri harika Hayırlı ugurlu olsun şimdiden
 
Cevap: Ünal Aysal Futbol Gündemi'ne konuk oldu



Somut aciklamalar yapmadi pek. Listesi hosuma gitti. Hayirlisi olsun
 
Cevap: Ünal Aysal Futbol Gündemi'ne konuk oldu



Bülent Tulun'un olduğu yerde Terim çalışmaz. Yani Lucescu veya Gerets..
 
Cevap: Ünal Aysal Futbol Gündemi'ne konuk oldu



Duruşuyla, sözleriyle Galatasaray'a yakışan bir başkan geliyor. Yönetim kurulu listesi de güçlü isimlerden oluşuyor. En çok Abdürrahim Albayrak'a sevindim.
 
Cevap: Ünal Aysal Futbol Gündemi'ne konuk oldu



HELVACI'YA ÇOK AĞIR YANIT

Ben bugüne kadar para verdiğim hiçbir çalışanımdan özür dilemedim.



:D
 
Cevap: Ünal Aysal Futbol Gündemi'ne konuk oldu



Senin capın ne Galatasaraya baskan adayı oluyosun hemde baskanım dedigin adamın arkasından iş cevirerek Alp yalmanda koydu cocugu bugun Aysal baskanda noktayı koydu
 
Cevap: Ünal Aysal Futbol Gündemi'ne konuk oldu



AİLESİ BAŞKAN ADAYLIĞNA NE DİYOR?

Kızlarımın ikisi de istemedi. Aileden bu konuda destek bulduğum söylenemez.



Florya'da odam olmayacak. Gayrettepe'de olacak. Ama ideali Seyrantepe'ye taşınmamız olur. Aslantepe'nin protokolü konusunda da , bugünkü yönetimimizin getirdiği yerden devam edeceğiz.



Başkanlık şansımı yüzde 50 olarak görüyorum.



AMATÖR ŞUBELER

Kulağa ne derece hoş gelir bilmiyorum ama, amatör şubeleri bir araya getirip onları da bir ticari kuruluş altında geliştirmek. Ekipleri buna göre kurmak ve profesyonel şubeler kadar geliştirmeyi amaçlıyoruz.



Galatasaray taraftarlarından ve bütün dostlarımdan bir tek ricam var; genel kurul olarak Galatasaray'a sahip çıksınlar. Galatasaray ancak katılımcı bir formülle gelişebilir. Bizim 25 milyon taraftarın desteğine
 
Cevap: Ünal Aysal Futbol Gündemi'ne konuk oldu



KOnuşmları müthişti... SOmut hiçbirşey sölemedi ki bence en doğru işi yaptı...



Sevindiğim diger bir konu ise bizi sartlandırmadı O konu da cevabı çok hoşuma gitti "Ben falcı değilim iş adamıyım"



Kendi düşünceme göre Suan için bizi yukarıya taşıyabilecek bir insan düşünceleri ve kafasındaki kurumsallaşma mükemmel duruyor



Amamtör branş için söledikleri de çok iyiydi bence



Karşısında fazla zorlayacak insan da yok ama yine de Burası Galatasaray ne olacagı belli olmaz....
 
Üst Alt