Ünal Aysal Ve Ekibi / Kısaca Kim Kimdir? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Ünal Aysal Ve Ekibi / Kısaca Kim Kimdir?


unal_aysal-ekip-610x225.jpg



Öncelikle kimin kim olduğunu araştırmak o kadar kolay bir iş değil.Ben bulabildiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.Bu bilgiler doğru olduğu kadar hatalı da olabilir.Güncel de olmayabilir.İnternet ortamında ilk sonuçlar bunlar.



Ama esasında bir liste varsa bu insanların kim olduğunu ilk paylaşması gereken kişi listenin sahibi olmalıydı.Hem de listenin açıklandığı gün tüm taraftarlara kısaca kim kimdir duyurulmalıydı.Umarım yayınlanan bir yer vardır da biz görmemişizdir.



Yoksa işimiz ekşi sözlüğe kalacak ve kulaktan dolma yada kulaktan kulağa bilgiler edineceğiz.



Başkan Adayı Ünal Aysal ve ekibini sizlere kısaca tanıtalım istedim.Diğer adaylara da başka bir yazıda yer vereceğim.Bilgilenmek ve bilgilendirmek güzel.Umarım yeni yönetim bunun bilincide bir yönetim olur.



Sarı-kırmızı beyinleri sadece TT Arena da bağırmak için kullanmayalım.Araştırın inceleyin bu büyük kulübü kimler yönetmek istiyor.



İşte Ünal Aysal ve ekibi hakkında bilgiler





ÜNAL AYSAL

İstanbul 1941 doğumlu olan Ünal AYSAL, orta öğrenimini 1960 yılında mezun olduğu Galatasaray Lisesinde, Yüksek öğrenimini de İsviçre – Neuchatel Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden de muadelet diplomasını aldı.

Galatasaray Lisesinden mezun olduğu 1960 yılından itibaren, çalışma hayatına başlamış olan Ünal AYSAL, 1970-72 yıllarında Koç Holding bünyesindeki Ram Dış Ticaret şirketinde ihracat koordinatörü olarak görev yaptı.



Ünal Aysal, 1973 yılı başında Brüksel’deki bir firmanın ticaret müdürü olarak çalıştı. 1974 yılında da Unit International’i kurdu. Bu şirkette, ilk 10 yıllık dönemde demir çelik ve sanayi mamulleri satışı ve petrol swap işlemleri yaptıktan sonra, 1984 de petrolün yanı sıra, elektrik üretimi ve anahtar teslim santral inşa ve finansmanı projelerinde ihtisaslaştı.

Bu arada, Türkiye ve İran’da elektrik santralleri kuran Ünal AYSAL, daha sonra temiz enerji yatırımları ve madencilik faaliyetlerine yöneldi.

Ünal AYSAL, bu alandaki çalışma ve başarıları yanında turizm sektörü ile de ilgilendi; Antalya Kemer’de, biri 450, diğeri 370 odalı 5 yıldızlı oteller kurdu. Ayrıca İstanbul Boğazda bir butik otel sahibidir.

Ünal AYSAL’ın, 1000 kişinin çalıştığı Unit grubunun çatısını oluşturan 23 şirketin yönetim kurulu başkanı olarak yürüttüğü girişimlerden başka, bazı yatırımcı Avrupa şirketlerinin yönetim kurullarında da faal üye olarak çalışmaktadır.

Ünal Aysal 1999 yılında, Türkiye’yi yurt dışında en iyi temsil eden iş adamlarından biri olarak, Bakanlar Kurulu kararı ile Cumhurbaşkanı tarafından verilen Yüksek Liyakat Madalyası ile onurlandırılmıştır.

İktisadî Araştırmalar Vakfı, Tez Değerlendirme Yarışmasının sponsorluğunu üstlenen Ünal Aysal’ı, her yıl bu amaçla yapmış olduğu katkılardan dolayı şeref üyeliğine seçmiştir.





ALİ DÜRÜST

1955 İstanbul doğumludur. İlk ve orta tahsilini Galatasaray Lisesi’nde tamamlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirmiştir. Uzun yıllar Galatasaray Yıldız, Genç ve A takımlarında lisanslı olarak voleybol oynamıştır.



1988 yılına kadar Alo&Mintax Şirketler grubunda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. 1988 yılından bugüne kadar Dürüst Şirketler Grubu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak iş hayatını sürdürmektedir.



Ali Dürüst, Galatasaray Spor Kulübü’nde üç dönem Yönetim Kurulu Üyesi, ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.





ADNAN ÖZTÜRK

1963 duzce dogumlu.



evlı, bır kız babası.



devlet parasız yatılı bursu ile (1974-1982 ) okuduğu galatasaray lisesi’ nden 114. donem mezunu.



1986 yılında i.t.u. petrol muhendıslıgı’ nden mezun oldu.



1988’ de i.u. ust duzey yonetıcılık programını tamamladı.



fransızca, ingilizce biliyor.



yurtdısında 2 yıl calıstıktan sonra,



satış mühendisi olarak girdiği dünya çelik devi olan sırkette;



arcelor stratejı dept baskan yardımcılıgı,



arcelormıttal ambalaj celıgı san.as ceo



arcelormıttalrozak yonetım kurulu baskanı



arcelormıttal amds ukrayna yonetım kurulu baskanı



arcelormittal akdenız – ortadogu ve turkıye’ nin gelısmesinden sorumlu baskanı



olarak iş yaşamına devam ediyor.



yaşamının her döneminde galatasaray’la iç içe yaşamış olan öztürk,



florya’ daki alt yapı binasının,



ali sami yen stadyumu eski açık tribününün,



galatasaray lisesi’nin tüm yatakhanelerinin yenilenmesi,



ribery’nin takımımıza transferi,



maçlarımızı olimpiyat stadın’ da oynadığımız dönemden sonra tekrar ali sami yen stadına dönmemiz için gereken çalışmalar



gibi bir çok konuyu üstlenmiş ve başarı ile tamamlamıştır.



seyrantepe projesinin klübümüze kazandırılmasında büyük emeği olan ilk 4 kişilik heyetin de üyesi



olarak, camiamıza her platformda sessiz sedasız hizmet etmeyi ilke edinen adnan öztürk, ender sayıdaki galatasaray onur madalyası sahibi üyelerimizdendir.



galatasaraylı lar derneği üyesi,



gs egıtım vakfı mütevelli heyet ve yonetım kurulu uyesı,



gs yardımlasma vakfı mutevellı heyetı uyesı,



gsyiad üyesı,



gs yardımlasma sandıgı mütevellı heyetı uyesı’ de



olan adnan öztürk,



2004*2006 donemınde gsk yonetım kurulu uyesı olarak görev yapmıştır.





AKA GÜNDÜZ ÖZDEMİR

1949 yılında Sakarya ilinin Mesudiye ilçesinde doğan Aka Gündüz Özdemir, 1967 yılında Bursa Atatürk Lisesi’nden, 1972 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu.



1972 yılında Koç Grubu’na bağlı Beko Ticaret A.Ş.’de iş hayatına başladı. Sırasıyla; Bölge Müdürü, Satış Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı (Satış ve Pazarlama) olarak görevler yaptı. 1991 yılında ise Beko Ticaret A.Ş. Genel Müdürü oldu.



2000 yılında Beko Ticaret A.Ş.’nin Arçelik A.Ş. ile birleşmesi sonucu, Arçelik A.Ş. Türkiye Satış ve Pazarlama Grup Direktörlüğü’ne atanan Özdemir, aynı zamanda Koç Holding A.Ş. Dayanıklı Tüketim Grubu Başkan Yardımcılığı (Türkiye Pazarlama-Satış) görevini de üstlendi.



2003 yılında Arçelik A.Ş. Genel Müdürü olarak atanan Aka Gündüz Özdemir, 01 Mayıs 2007 itibariyle bu görevi uhdesinde kalmak kaydıyla, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı görevine getirildi. 01 Ağustos 2008 tarihinde Arçelik Genel Müdürü görevinden ayrılarak yerine Levent Çakıroğlu getirilmiştir.



Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grup Başkanlığı görevini de üstlenen Aka Gündüz Özdemir, 25 Ağustos 2008 tarihi itibariyle sadece Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı görevini sürdürecek.



Aka Gündüz Özdemir, TÜSİAD ve İstanbul Ticaret Odası Meclisi üyesidir.





ALİ GÜRSOY

1978 istanbul doğumlu olan ali gürsoy, Ergün gürsoy’un olğudur.Galatasaray lisesi ve florida atlantic university işletme bölümü mezunudur. ali gürsoy, halen gürsoy şirketler grubu’nda inşaat bölümü’nün başkanlığını yapmaktadır. Ali Gürsoy Nilüfer-Eren Çiftçi’nin kızı Melis Çiftçi ile 24 Ağustos 2008 de evlenmiştir.





REFİK ARKAN

Galatasaray ve Atatürk Lisesi’ndeki öğrenimini takiben İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun olan Refik Arkan, aynı yıl açılan sınavı kazanarak Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanlığına atandı. 1980-1984 yılları arasında İstanbul Defterdarlığı’nda Bakan adına detaşe olarak çalıştı. Aynı yıl Maliye ve Gümrük Bakanı Özel danışmanı olarak görev aldı. Katma Değer Vergisi Kanunu’nun çıkarılmasında önemli katkılarda bulundu.



1985-1986 yıllarında yurt dışında görev aldı. 1986 yılında Baş Hesap Uzmanı iken istifa ederek özel sektörde bir şirketler grubunun Genel Koordinatörlük görevini üstlendi. İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası’nın kuruluşunda genel sekreter olarak yer alan Arkan, 1990 yılından itibaren Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmalarına devam etmektedir.





SEDAT DOĞAN

galatasaray lisesi mezunu.Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’ın İsviçre Lozan Üniversitesi mezunu avukat olan oğlu



Galatasaray’ın UEFA’daki davalarında avukatlık yaptı.





ADNAN NAS

Doğum Tarihi :30 Ocak 1951



Görevi :



Price Waterhouse & Coopers Türkiye Ortağı, Y.K.Başkanı (Denetim, Vergi ve Yönetim Danışmanlığı şirketi)



Eğitimi :



-İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, İşletme Bölümü-1984



-İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Lisans Eğitimi-1983



-Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Ekonomi ve Finans,



Lisans Eğitimi-1972





Lisan :



İngilizce çok iyi, Fransızca iyi





İş Tarihçesi :





1992- Price Waterhouse Coopers Türkiye



Sorumlu Ortak, Yönetim Kurulu Başkanı



1987-1992 STFA Holding A.Ş. Mali Koordinatör, Y.K.üyesi



1985-1987 STFA Holding A.Ş. Denetim Bölümü Başkanı



1983-1984 Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Teftiş Kurulu Bşk.



Vekili/Başmüfettiş



1981-1982 İngiltere’de Etüd ve İnceleme, İngiliz Kurumlar Vergisi ve Ortak Pazar Muhasebe Düzeni



1976-1981 Maliye Bakanlığı, Maliye Müfettişi



1972-1975 Maliye Bakanlığı, Maliye Müfettiş Muavini

Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) başkan vekili





SEMİH HAZNEDAROĞLU

1940 Ankara doğumlu olan Semih Haznedaroğlu, Galatasaray Lisesi mezunudur.Yüksek öğrenimini İstanbul İktisat Fakültesi’nde, yüksek lisansını İngiltere’de tamamlamıştır.

Yüzme ve sutopu takımlarında milli sporculuk yapmıştır. Fransızca, İngilizce ve Almanca bilen Haznedaroğlu, evli, iki kız ve bir erkek çocuk babasıdır.

Galatasaray Spor Kulübü’nde Mustafa Pekin ve Ali Uras yönetiminde Muhasip Üye, Denizcilik Şube Başkanı ve 2. Başkan olarak görev yapan Haznedaroğlu halen, Kutlutaş Holding’te ve Kutlutaş Temel Sondajcılık Firması’nda Yönetim Kurulu üyesidir.





METE BAŞOL

1957 İstanbul doğumlu olan Mete Başol, Arizona Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden B.S derecesi ile mezun olmuştur. 1984-1988 yılları arasında İnterbank’ta çeşitli kademelerde bankacılık yapmış ve 1988-2001 yıllarında Bankers Trust Deutsche Bank’ta Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Mayıs 2001 tarihinden bugüne Kamu Bankaları Yönetim Kurulu Murahhas Azası olarak görev yapmaktadır. Mete Başol, Galatasaray Spor Kulübü’nde 1998-2001 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği’nde bulunmuştur.





CELAL GÜRCAN

Galatasaray Spor Kulübü eski Yönetim Kurulu Üyesi-Tesisler Sorumlusu



1954 Yılında Bozüyük’te doğan Celal Gürcan,Galatasaray Lisesi,Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur.Petrol İstasyonları İşletmeciliği,Otel işletmeciliği ve Nakliye konularında faliyet göstermekte olup,1938 yılında kurulan şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.



Celal Gürcan 1 Dönem Galatasaraylılar Derneği Yönetim kurulu üyeliği,4 Dönemde Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulunmuştur.Halen Yönetim Kurulu Üyesi olan Celal Gürcan Galatasaray’ın UEFA kupasını aldığı yılda Yönetim Kadrosu içinde yer alarak başarılarını tescillemiştir.



Not:Yazıları toparlamadım.Ne kadar zahmetli bir iş olduğunu hatırlatmış olayım diye.



Kimin kim olduğuyla ilgili güncel bir liste bulursak paylaşmak isteriz.



Yeri gelmişken GALATASARAY’da iletişim halen zayıf.



Resmi site adayları ve anlatmak istediklerini neden yayınlamaz?



Adaylar GALATASARAY’lı değil mi?



Ünal Aysal Ve Ekibi / Kısaca Kim Kimdir? / aslantaraftar.com / Gerçek Taraftar Sitesi
 
Cevap: Ünal Aysal Ve Ekibi / Kısaca Kim Kimdir?



Süper paylaşım gerçekten, bende uzun zamandır merak ediyordum teşekkürler.
 
Cevap: Ünal Aysal Ve Ekibi / Kısaca Kim Kimdir?



Süper kariyerli CV'ler var, dünyanın en iyi denetim firmalarından birinde( PWC )başkan olsan Adnan Nasında listede olması çok iyi bir haber..Kagıt üstünde tarihin en saglam yönetimi gibi duruyor..
 
Cevap: Ünal Aysal Ve Ekibi / Kısaca Kim Kimdir?



Tesekkurler.



Unal Aysal ve ekibine guvenim tam, cok guzel gunler bizi bekliyor diye dusunuyorum.
 
Cevap: Ünal Aysal Ve Ekibi / Kısaca Kim Kimdir?



Çoğu Galatasaray lisesi mezunu resmen Galatasaray camiasında burjuvazi var gibi Mehmet Helvacı haklı sanırım taraftaramı soracağız klübü biz yönetiyoruz derken.
 
Cevap: Ünal Aysal Ve Ekibi / Kısaca Kim Kimdir?



Kimin kim olduğuyla ilgili güncel bir liste bulursak paylaşmak isteriz.



Yeri gelmişken GALATASARAY’da iletişim halen zayıf.



Resmi site adayları ve anlatmak istediklerini neden yayınlamaz?



Adaylar GALATASARAY’lı değil mi?



aynen katılıyorum kardesim.. secim kararı cıktıgından beri dogru duzgun hbr cıkmadı GStv'de bile.. ilk kez gecen gun Unal Aysal ligtv'ye katıldıgını verdiler.. sonra da insanlar ntvspor neden izleniyor diye kızıyor.. napsın millet.. kendi kulup iletşim kaynakları duzgun calısmıyor ordan almaya calısıyor haberleri.. yani kısacası rezalet bi medya ve iletişim durumumuz var..



bu arada paylasım icin hem tesekkur hem de tebrik ediyorum ;)
 
Cevap: Ünal Aysal Ve Ekibi / Kısaca Kim Kimdir?



Hepsi birbirinden başarılı.. ama en başarılı olan ÜNAL BAŞKAN:)



Müthiş bir kariyer.. bu adamlar bu kariyerlerine Leke sürmezler.. Polat'ın yaptıklarını yapmazlar.. Ünal Başkan çok KARAKTERİST biri.. Umarım bir Aksilik çıkmaz.. %70 Ünal AYSAL..
 
Cevap: Ünal Aysal Ve Ekibi / Kısaca Kim Kimdir?



Necati, güzel bir derleme yapmışsın. Bilgi edinmek isteyenler için güzel detaylar mevcut. Araştırma için teşekkürler.
 
Cevap: Ünal Aysal Ve Ekibi / Kısaca Kim Kimdir?



Ellerine sağlık. Liseli lisesiz önemli değil. Önemli olan iyi yönetmeleri. Ama şu var ki dikkatimi çeken ekip biraz yaşlı. ! yada ' genç daha olsaymış daha iyi olabilirmiş..
 
Cevap: Ünal Aysal Ve Ekibi / Kısaca Kim Kimdir?



Emeğe saygı :D (paylaşım forumları yüzünden), şaka bir yana iyi uğraşmısın, hepsini tek bir başlıkta toplamışın, adaylara gelince hepsi çok kariyerli adamlar, ama önemli olan bunların uyumu bence.
 
Üst Alt