Ünal Aysal ve Koreli SK Group'tan 1 Milyar Euro'luk Ortaklık! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Ünal Aysal ve Koreli SK Group'tan 1 Milyar Euro'luk Ortaklık!


Unit International SA Yönetim Kurulu Başkanı ve Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal ile 15 Mart Çanakkale Köprüsü’nü yapacak olan dünya devi Güney Koreli SK Group, Unit bünyesinde İran’daki enerji yatırımları alanında faaliyet gösteren Unit International Enerji A.

ihacomtr_02d1db73-b485-4268-93e7-899c95231c80.jpg


Ş. şirketinin yüzde 30’una ortak oldu.

Galatasaray’ın eski başkanlarından Ünal Aysal’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Unit International SA tarafından, İran’da enerji yatırımları yapmak için kurulan şirketi Unit International Enerji A.Ş.’nin yüzde 30’una, Güney Koreli SK Group ortak oldu. Önceki gün, SK Group şirketlerinden SK Engineering & Construction ve Unit International SA Belçika şirketleri arasında imzalanan anlaşmanın törenine Güney Kore Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ho in Kang’da katıldı. Bu dev ortaklık tek kalemde yaklaşık 3,4 milyar euroluk bir ortak yatırım anlamına geldiğini bildirildi.

İran’da 5 çevrim santrali yapılacak

Çanakkale Boğaz Köprüsü’nü yapacak olan konsorsiyumda da yer alan SK Group’un yüzde 30’una ortak olduğu Unit International Enerji A.Ş., İran’da 5 bin MW kombine çevrim santrali inşa edip işletmek için kuruldu. Şirket, İran’da 5 bin MW gücünde kapasiteye ulaşmak için 4 farklı lokasyonda 5 büyük çevrim santrali yapacak. Çevrim santralleri iki fazda gerçekleşecek.

20 yıl İran’a elektrik verecek

İran Hükümeti ile anlaşması imzalanan birinci fazda 2 bin 80 MW gücünde iki doğalgaz çevrim santrali yapılacak. İran ile üzerinde mutabakat sağlanan ikinci fazda ise 2 bin 920 MW gücünde üç çevrim santrali devreye sokulacak. Yap-işlet modeli ile kurulacak ve şirket tarafından işletilecek 5 çevrim santralinin toplam yatırım tutarı ise 3.4 milyar euro olacak. 3.4 milyar euro yatırım tutarı olan şirket düşünüldüğünde yüzde 30 ortaklık payının 1 milyar euro civarında olacak.

"Stratejik ortaklığın başlangıcı"

Ortaklık anlaşmanın imzalandığı törende konuşan Aysal, bu ortaklığa sadece hisse satışı olarak bakılmaması gerektiğini ifade ederek, "Bu stratejik bir ortaklığın başlangıcıdır. Dünyadaki gücünü birçok alanda kanıtlamış olan SK Group ve yine aynı sektörde ve özellikle doğu Avrupa, Türkiye ve Ortadoğudaki coğrafyada adını duyuran gruun beraberce çok başarılı projelere imza atacaklar" dedi.

"Temelleri 35 yıl önce attık"

Ünal Aysal, İran’daki yatırımın temellerinin 35 yıl öncesine dayandığını ifade ederek, İran’da 1982 yılından bu yana önemli ticari işlemler ve büyük enerji projeleri gerçekleştirdiğini söyledi.

Aysal, "Yaptığımız tüm işleri bütçesi içerisinde ve zamanında tamamladık. Hiçbir işimizde problem yaşamadık. Yeni ortağımızla birlikte bu projeleri de zamanında tamamlayarak İran halkının hizmetine sunacağız. Yeni yatırımımızla firmalarımızın güvenilirliğini ve gücünü bir kez daha göstermek istiyoruz" dedi.

İran’da halen kurulu bulunan doğalgaz çevrim santrallerinin ortalama yüzde 32 verimlilikle çalıştığını ifade eden Aysal, Unit tarafından kurulacak doğalgaz çevrim santrallerinin ise yüzde 58’ın üzerinde verimlilikle çalışacağını ifade etti.


iha
 
Stadın elektriğinden çaldığı para ve koray , ontivero transferlerinden cukkaladığı komisyonlarla adam kore'de termik santral açıyor.

bu bir başarıdır bence..
 
Seneye yabancı sınırı gelsin Dursun abiniz, yaladığınız Dursun'cuğunuz bakalım kimleri alacak.

Hala Aysal ile Dursun'u kıyaslayan angutlar var ilginç.
 
Aysal başkan,önce dursunu devir sonra da şu koreli herifleri kulübe sponsor yap.
100-200 bişey atsınlar.

Taraftara, bu çileyi YAŞATANLARA
LANET GELSİN!
 
Adamı sırf ontivero ve hayroviç için soydu diyenler var.Bir 2 oyuncunun bedele bak birde yaptığı anlaşmaya.Bir taraftan da dursuna bak adam daha 1 tane çivi çakmayı bile beceremedi.
 
Adam 1 milyar dolarlık anlaşma yapıyor Türkiye' nin en zengin iş adamlarının başında geliyor

Bu adama Galatasaray'ın parasını çaldı diyorlar üstelik Dursun 120 milyon lira kendi cebinden verdi diyorlar :asd22:
 
adamın serveti değil işi büyütme felsefesi var. daha zengin türk iş adamları vardır ama hiçbiri bu denli büyük işlere giremez.
galatasaraya da bu fikri uygulamaya çalıştı. şirketin geliri 500 milyon lirayken 1,5 milyar liralık borç işi kitler ama gelirin 2 milyar lira olursa borcun lafı bile olmaz. bunu anlamadı kimse; yabancı kısıtlaması getiren şikeciler dışında.
 
Gel gelelim 1milyar€ luk yatırım yap Gs bu kadar kötü durumdayken Sponsor olma ne çok seviyoruz ama demi Büyük başkan
 
Üst Alt