Unutulmaz CL Maçları | 2010 Barcelona - Inter Eşleşmesi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
2009 yılında, şampiyonlar liginde sadece bir yenilgi alarak kupayı kaldıran Barcelona, 2010 için de en büyük favoriydi.
Sezon başında Barca ve Inter, Samuel Eto’o ile Zlatan Ibrahimovic'i takas etmişti.
Şike davası sonrası İtalya'da tek hakim olan Inter CL'de hiç de iyi sonuçlar almıyordu, çeyrek finali göremeden eleniyordu.
Sezona Barcelona ile aynı grupta başlayan Inter, sadece iki galibiyet alarak bir üst tura yükselebildi.
İkinci turda Chelsea ve çeyrek finalde CSKA'yı geçen Inter, Barca karşısında favori değildi.Grupta oynadıklar iki maçta da Barcelona'ya gol atamamıştı.Ama zaman geçtikçe Inter form tutuyordu, Mourinho'nun sitemi oturuyordu.

Maçtan önce Avrupanın kuzeyinde yanardağ patlaması olması sonucu etkilenen hava trafiği yüzünden Barca Milano'ya otobüsle gelmek zorunda kalmıştı ve bu yol yaklaşık 1000 km idi.




İlk maça İneasta'sız çıkan Barca, beklemediği bir baskılı oyunla karşılaşmasına rağmen ilk 20 dakika içinde öne geçmesini biliyordu.
Sneijder'den gelen karşı gol ile devre 1-1 bitiyordu.
İkinci yarının hemen başında Maicon'un golüyle durum 2-1 oluyordu.
İlk iki golün asistini yapan Milito'nun golü ise durumu 3-1'e getirip maçın sonucunu belirliyordu



İşte asıl maça geliyoruz.Taraftar desteğini arkasına alan Barca ilk 20 dakika Inter'e top göstermiyordu.Inter boyunca 43 pas yapabilmişti.

maçın 28. dakikasında daha sonra hafızalara kazınacak bu bakış ve sonucunda Motta'nın kırmızı görmesiyle 28. dakikada 10 kişi kalan Inter.

Etoo sağbek oynadı, Cesar kurtarışlarına devam ediyordu.
Dakikalar 84'ü gösterirken Pique'nin golüyle Barca durumu 1-0'a getiriyordu.Yemeden atacağı golle turu geçecek olan Barca, Bojan K. ile golü de buluyordu ancak sevinç kısa sürmüştü, hakem golden önce Yaya Toure'nin ele oynadığına karar verip gol iptal ediyordu.
Kalan dakikalarda otobüsü aşamayan Barca, tura veda ediyordu.



Maçtan sonra galibiyet turu için sahaya giren Valdes ile Mourinho arasındaki gerilim su fiskiyelerin açılmasıyla zirve yapmıştı.
 
Mourinho meşhur park the bus taktiğiyle futbol tarihinin en iyi Barcelonasını yarı finalde saf dışı bırakmıştı. İtalya'da oynanan ilk maçta İnter resmen kontra atak dersi vermişti. Takım halinde savunma yapıp, ileride Eto, Milito ve Pandev gibi topçularla Barcelona'ya kabus gibi çökmüşlerdi. İkinci maçta park the bus dediğimiz şeyi daha fazla görmüştük. Sanırım Busquets ucuz bir numara yapıp İnter'den bir oyuncuya kırmızı kart göstertmişti, bu nedenle İnter daha da geri çekilmek zorunda kaldı.
 
Üst Alt