Üstünel: "Aysal beni heyecanlandırıyor!" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Üstünel: "Aysal beni heyecanlandırıyor!"


Galatasaray'ın etkin isimlerinden ve eski 2. başkanlarından Haldun Üstünel, Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu oldu ve yeni başkan Ünal Aysal’ın söylemleri ve çizdiği portreyle kendisini heyecanlandırdığını söyledi.





İşte eski 2. Başkan Haldun Üstünel’in yeni yönetimden teknik direktör konusuna, transferden tek tek futbolculara kadar uzanan pek çok konudaki özel açıklamaları:







ÜNAL AYSAL BENİ HEYECANLANDIRIYOR, GALATASARAYLILARIN TAMAMI AYSAL’A DESTEK VERMELİ




Haldun Üstünel, "Yeni başkan Ünal Aysal ve yönetimi camia kadar beni de heyecanlandırıyor. Artık kırgınlıklar geride bırakılmalı. Yönetimin dışında kalsam da yeni yönetimin destekçisi olacağım. Geçen dönemde çok kırgınlıklar oldu, artık bunların bir kenara bırakılmasını Ünal Aysal ve ekibine kayıtsız şartsız destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Her zaman onların yanında olacağım" dedi.







YÖNETİM İÇERİSİNDE GÖREV DAĞILIMI İYİ YAPILMALI



Ünal Aysal’ın gösterdiği duruş ve sergilediği portreden çok etkilendiğini ifade eden Üstünel, “Beni etkilendiği kadar, Galatasaray camiasını da heyecanlandırdı. Yapıcı ve uzlaşıcı bir yaklaşım. Aileyi kucaklıyor. Yeni yönetimde sağlıklı bir görev paylaşımı yapıldığı takdirde başarılı olacaklarına inanıyorum. Yönetim içerisinde görev dağılımı iyi yapılırsa, yeni yönetimimiz çok başarılı olur” şeklinde konuştu.



TEKLİF ALDIM; AMA AİLEM VE İŞİMDEN ÇOK UZAK KALMIŞTIM



Haldun Üstünel, seçim öncesi adaylardan teklif aldığını belirterek, “4 yıl boyunca ailemden uzak kaldım. Günde 12 saat bu işe zaman ayırmanız gerekiyor. Elbette iş hayatımdan da uzak kaldım. Bir dönem dinlenmek istedim. Artık Galatasaray taraftarı olarak yer alacağım” dedi.







YERLİ OYUNCU KALİTESİ ARTTIRILMALI



Haldun Üstünel, kişisel anlamda yerli oyuncu kalitesinin arttırılması gerektiğini düşündüğünü belirterek,”Galatasaray'da yerli futbolcu kalitesi artırılmalı. Ben görevde olsaydım, şu anda yeri oyunculara kanalize olurdum. Yabancı oyuncuların da hocanın oynatacağı sisteme göre seçilmesi gerektiğini kanaatindeyim. Ayrıca scoating sistemi geliştirilmeli ve Tugay Kerimoğlu’nun başında olduğu bir Akademinin sonuna kadar desteklenmeli” diye konuştu.



ELMANDER VE KALLSTRÖM İYİ FUTBOLCULAR; AMA TEKNİK DİREKTÖRÜN SİSTEMİNE DE UYMALARI GEREKİYOR




Elmander ve Kallström çok önemli futbolcular ama alınacak yabancı oyuncuya gelecek olan hocanın karar vermesi gerekir.



Bu bu konudaki inisiyatif tamamen yeni teknik direktörün olmalı. Eğer teknik direktörün sistemine uygunsa bu oyuncular Galatasaray için iyi olur” dedi.







YENİ TEKNİK DİREKTÖR FATİH TERİM OLMALI, KENDİSİYLE EN AZ 5 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANMALI



Galatasaray'ın başına çok iddialı, her kulvarda zirveye oynamayı hedefleyen ve futbolculara otoritesini kabul ettirebilecek bir hocayla anlaşılması gerektiği inancındayım. Benim aklıma ilk gelen isim Fatih Terim; fakat bu konu basın önünde konuşulmamalı diye düşünüyorum. Fatih hocaya yaklaşım direkt ve daha samimi olması gerektiğini inanıyorum. Fatih hocayla en az 5 yıllık sözleşme yapılmalı. Fatih Terim, başkan ve yönetim kurulumuz üzerindeki bütün yükü hafifletir. Florya’da düzenin yeniden kurulması, anahtar tesliminin Fatih hocaya yapılması orada yeniden bir aile ortamı oluşturulmasını sağlayacaktır. Gönlümden Fatih hoca geçiyor” dedi.





ARDA YERİ DOLDURULAMAYACAK BİR FUTBOLCU



Arda Turan’ın kalması gerektiğini ifade eden Haldun Üstünel, “Arda çok sevdiğim ve çok özel bir insan. Ayrıca takımın alt yapısından yetişen ve görev verilen her mevkide başarıyla oynayabilen; yeri doldurulamayacak bir oyuncu. Arda Turan kesinlikle takımda kalmalı; hatta alt yapıdan yeni Ardalar da takıma kazandırılmalı. Arda, Galatasaray’a uzun süre hizmet etmelidir” şeklinde konuştu.



İSTENİRSE HAMİT GALATASARAY’A GELEBİLİR



Hamit’in Galatasaray’a transferinin yeni gelecek teknik direktöre bağlı olduğunu dile getiren Üstünel, “Hamit'le defalarca görüştüm; ailesiyle de birebir oturduk, konuştuk. Bir süre sonra mutlaka Türkiye'de oynamak istediğini söylüyor. Ama kendisine yönelik yaklaşım ve takımın başındaki hocanın kim olduğu çok önemli Hamit’in kararında çok büyük bir etken olacak. Galatasaray’ın ihtiyaç duyduğu bir oyuncu. Eğer istenirse Hamit’in bu sezon Galatasaray’a kazandırılması büyük olasılık. Selçuk İnan ve Sezer Öztürk için de aynı şeyi söyleyebilirim” diye konuştu.







BAZI FUTBOLCULARA GALATASARAY FORMASI BOL GELİYOR



Galatasaray forması giymenin kolay olmadığını bazı oyuncuların çok daha iyi anlaması gerektiğini belirten Üstünel, “Mevuct kadronun birkaç taneden fazla oyuncu var ki, Galatasaray forması onlara bol geliyor. Özellikle yabancı futbolculardan bazıları bu grupta… Galatasaray markası öyle bir marka ki, formamızı giyen isimler camiamıza yakışan isimler olmalı” dedi.





KEITA’NIN GÖNDERİLMESİ BÜYÜK BİR KAYIP, GALATASARAY HÜCUM GÜCÜNÜN EN AZ YÜZDE 30’UNU KAYBETTİ



Abdul Kader Keita’nın gönderilmesinin büyük bir kayıp olduğuna işaret eden Üstünel, “Keita’ı transfer ettiğimizde, O. Lyon’un en büyük transferlerinden bir tanesi oldu. O.Lyon, borsaya açılmış olan tek Fransız kulübü; böyle bir kulübün yaptığı transferler pek çok araştırmadan geçiyor. Keita, onların en maliyetli transferiydi. Bu oyuncuyu Galatasaray’a kazandırdığımızda, beklentiler üst düzeydeydi. Bence gittiği güne kadar üst düzey futbol oynadı. Ben görevden alındıktan sonra Rijkaard’ın da raporuyla Keita’yı gönderdiler. Takımın hücum gücünün yüzde 30’dan fazlası Keita tarafından sağlanıyordu. O. Gittikten sonra takımın hücum gücü en az yüzde 30 zayıfladı. Yerini doldurduğumuza inanmıyorum. Galatasaray için büyük kayıp. Yeri hala doldurulamadı” şeklinde konuştu.







ADNAN POLAT’A KIRGIN DEĞİLİM; BANA FUTBOLU KENDİSİNİN YÖNETMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ



Adnan Polat'a kırgın değilim. Yönetim içerisinde benim fikir ayrılıklarım vardı. Futbolun bu düzende yönetilmemesi gerektiğine inanmıştım. Hatta benim de futbolun içerisinde olmamın şart olmadığını söyledim. Ancak sayın Adnan Polat, futbolu kendisinin yönetmek istediğini, futbolun başında olduğu dönemlerde pek çok başarı yakaladığını söyledi. Ben de kendisinden affımı istedim. Futbol Aş’den ayrılmam gerektiğini söyledim. Sonra birkaç görüşmemiz daha oldu. Buralarda kırgınlık yaşadık” diye konuştu.











Radyospor
 
Cevap: Üstünel:ÜNAL AYSAL BENİ HEYECANLANDIRIYOR



Zaten H.Üstünel'in kafasındaki sistemi Aysal şuan uygulama aşamasında.
 
Cevap: Üstünel: Aysal beni heyecanlandırıyor!



YERLİ OYUNCU KALİTESİ ARTTIRILMALI



Haldun Üstünel, kişisel anlamda yerli oyuncu kalitesinin arttırılması gerektiğini düşündüğünü belirterek,”Galatasaray'da yerli futbolcu kalitesi artırılmalı. Ben görevde olsaydım, şu anda yeri oyunculara kanalize olurdum. Yabancı oyuncuların da hocanın oynatacağı sisteme göre seçilmesi gerektiğini kanaatindeyim. Ayrıca scoating sistemi geliştirilmeli ve Tugay Kerimoğlu’nun başında olduğu bir Akademinin sonuna kadar desteklenmeli” diye konuştu.



Görev yaptığı dönemde aldığı yabancı futbolcuların yanına A.Sezgin beleş, işe yaramaz Türk futbolcular almasaydı, o sene çok büyük işler yapardı takım.
 
Cevap: Üstünel: Aysal beni heyecanlandırıyor!



Tespitleri cok dogru İnşallah dedigi gibi yönetime dısardanda olsa destek olur Kenetlenmeye ihtiyac var yepyeni bir sinerji yaratmamız lazım
 
Cevap: Üstünel: Aysal beni heyecanlandırıyor!



Yalniz her haberden sonra Adnan Polat'in yalanlari yine ortaya cikiyor. Madem adama ben futbolu yönetecem diyorsun, niye her tv program'in önünde 'futbola zaman ayiramadim' diye agliyorsun. Sirf celiski, yalan dolan. Neyse ki kurtulduk sonunda cok sükür Allahim'a.
 
Üst Alt