Uykusuz Kalma Rekorun ¿ | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Uykusuz Kalma Rekorun ¿


Cevap: Uykusuz Kalma Rekorun ¿



Hatırlamıyorum:)



20 li yaşların başında, yaz aylarında Çeşme Seaside da çalıştım 5 sezon, orada neredeyse hiç uyumazdık, uyuyamazdık.



Tahmin edeyim, 40 saat vardır banko
 
Cevap: Uykusuz Kalma Rekorun ¿



48-50 saat civarı herhalde. Bir gün sabahlayıp ertesi gece de 1 günlüğüne gelen arkadaşlarla sohbet olunca, 2 gün üst üste yatmamış olduk. Yalnız o çok zorlamadı eve gittim 8-9 saat uyandım zımba gibi kalktım.



Bol miktarda otobüs yolculuğu ve stres içiren 80 saatlik bir süreç vardı. Burada otobüslerde uyuklamıştık tabii geceleri ama ne kadar uyuyacaksın iki büklüm lambur lumbur bir uyu bir uyan. O daha kötü yaptı az az uyuyup uyanınca.



AŞTİ'den taksi ile bahçeli'de benim eve geldik finalde, arkadaş Kurtuluş'ta oturuyordu gitmedi tabii hiç konuşmadan içeriye gitti ben de yattım..16-18 saat falan uyumuştuk :D
 
Cevap: Uykusuz Kalma Rekorun ¿



Benim halamın oğlu 22 saat uyumuştu :D



Bugün akşam 10 da yattı mesela, bir gün sonra akşam 8 da kalktı :D
 
Cevap: Uykusuz Kalma Rekorun ¿



Tatil için artvine gittigimiz yıl,bir akrabamın vefatından dolayı antalyaya gelmiştik, 60 Saat vardır .
 
Cevap: Uykusuz Kalma Rekorun ¿



2 gece çalısıyorum 2 gece boşum çalışacağım ilk gecenın gündüzü 12 saat çalıştığım gece 12 saat işten cıktım aksama kadar yine uyumadım 12 saat gecesi yine çalısdım 12 saat yanı 48 saat
 
Cevap: Uykusuz Kalma Rekorun ¿



geçen sene projeler çok fazla sıkışmıştı bir gün sabah ezanı uyandım o günün gecesinde hiç uyumadım ertesi günde yine gece yarısını geçmişti uyumam. 45 saat falandır herhalde.
 
Cevap: Uykusuz Kalma Rekorun ¿



tahmin ettigim uzre,



bendenizin rekoru 89 saat [tam olarak 3 gun 17 saat], yaklasan cıkmaz heral.
 
Cevap: Uykusuz Kalma Rekorun ¿



Herhangi bir uyarıcı kullanmaksızın bilimsel olarak belgelenmiş en uzun uykusuz kalma rekoru 264 saat ile (11 gün) 17 yaşındaki Randy Gardner tarafından kırılmıştır. Önceki 260 saatlik rekor Honolulu’lu Tom Rounds‘a aitti.



Guinness Rekorlar Kitabı, uykusuzluk rekorlarını sağlığa zararlı olarak gördüğünden son yıllarda bu yöndeki rekor kırma çalışmalarını reddetmiştir. Kitapta belirtilen rekor 449 saat ile (18 gün, 17 saat) Maureen Weston’a ait (1977) ancak bu konuda bilinmesi gereken şey mikrouyku denen bir şeyin olması, yani gözler açıkken de insan bir tür uyku haline girebiliyor. O açıdan biz Randy’nin bilimsel olarak denetlenmiş uyku rekorunu kabul ediyoruz.



Uykusuzluk insanda bazı belirtiler ortaya çıkarıyor, Gardner’in doktoruna göre bunlar: halüsinasyonlar, paranoya, bulanık görme, konuşma güçlüğü, sürekli sinirlilik hali, hafıza ve konsantrasyon kayıpları.
 
Cevap: Uykusuz Kalma Rekorun ¿



:D



Yok lan, ben fazla uyuyamam, en son 8 saat ne zaman uyudum hatırlamıyorum



Haftaya İzmir'e gidiyoruz, oğlanı annemlere bırakıcaz 2 gün, hanımla gidip bir otelde kalıp 2 gün uyucaz :) O derece bitiğiz :)



Forumda sadece 8 ile 16 arası online oluyorsunda,ondan öyle dedim abi,tutturamadım ama :)



Tatil iyidir,candır can :)
 
Cevap: Uykusuz Kalma Rekorun ¿



Son 2 yılımda -istisnalar dışında- maksimum 3-5 saat uyuyorum. Performans olarak bitiğim ve eminim aralıksız 1 ay hiç uyumadan duran adamdan daha yorgunumdur.
 
Üst Alt