Uzayda Yolculuk, Solar Apex ve Zülkarneyn | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Uzayda Yolculuk, Solar Apex ve Zülkarneyn


[FONT=&quot]Kehf Suresi’nin 83 ve 98. ayetleri arasında bir kıssa anlatılır; Zülkarneyn’in seyahati.
Bu bölüm, her daim bende ayrı bir merak uyandırmıştır. Bunun sebebi ise gelişen teknoloji ve bilimdeki ilerlemeler ile konu hakkında makul bir izahat yapılabilmesidir.

Ayetlerde anlatılana göre Zülkarneyn 3 ayrı seyahat yapıyor. Ben ilk iki seyahate değinecem. Bu seyahatlarin dünya üzerinde olduğunu söyleyen birçok görüş var. Zamanında böyle açıklanmasını da doğal karşılıyorum zira yakın zamana kadar insanoğlunun uzay üzerine bilgisi çok kısıtlıyıdı. Fakat günümüzdeki bilimsel bilgiler ışığında, bu seyahatlarin Dünya dışında, yani uzayda başka yerlere yapıldığı söylemek mümkün.

Birinci seyahat şöyle anlatılıyor;[/FONT][FONT=&quot]

“Biz onun için yeryüzünde güç ve saltanat hazırladık ve ona her şeyden bir sebeb verdik” -Kehf 84
“O da bir sebebi izledi.” -Kehf 85
“Nihayet, Güneş'in battığı yere varınca onu kara balçıklı bir gözede batar buldu. Onun yanında bir de kavim buldu. Dedik ki: "Ey Zülkarneyn, ya bunlara azap edersin ya da haklarında güzel bir tavrı esas alırsın." -Kehf 86


[/FONT][FONT=&quot]Şimdi burada “Sebeb” kelimesi önemli. Kuran’a baktığımız zaman “Sebeb” kelimesi kullanıldığı yerlerde “yukarı çıkılan yol” “gök yolu” manalarında kullanılıyor.
Bunun daha iyi anlaşılması için bir örnek vereyim, araplar hurma ağacına çıkmak için kullandıkları şu ipe sebeb derler.




[/FONT][FONT=&quot]Böyle olunca, “Biz Zulkarneyn’e bir sebeb verdik” cümlesinden anlaşılan odur ki, Zulkarneyn göklere çıkmış olmalıdır.
Bir sonraki ayette Güneş’in battığı yer tabiri çok ilginçtir, burada romantik gün batımından bahsedilmediği çok açık. Güneş, kara balçıklı bir kaynağa batıyor.
[/FONT][FONT=&quot]Nedir bu? -Bir (Black Hole) Kara delik.



[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Bu bağlamda Güneş’in Milky Way’deki hareketine bakmamız icap ediyor. Güneş, Astronomi biliminin bugünkü bilgisiyle bir yörüngede hareket ediyor. Tıpkı Dünya gibi hem kendi ekseni etrafında hem de Galaksi etrafında dönüyor.



[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot] [/FONT][/FONT][FONT=&quot]Güneş bu hareketiyle Galaksi etrafında doğumundan bu yana 20 defa dönmüş. Zamanla da bu yörüngesi kuzey kutup ekseni ile 37 derecelik bir açı yapmış. İşte Güneş’in 37 derecelik sapmayla Vega yıldızı yönünde aldığı bu yol, Solar Apex olarak tanımlanıyor.




Güneş, Solar Antapex noktasından geliyor, Solar Apex noktasına doğru gidiyor. Haliyle Dünyamız da Güneş ile beraber bu yönde sürükleniyor.
[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot][FONT=&quot]Sonuç olarak Güneş’imiz gitmesi gereken yöne doğru gitmiyor ve sapma gösteriyor. İşte bugünkü Atronomi de bu sapmanın sebebinin bir kara delik olabileceğini, bu kara deliğin Güneş’in yönünde sapmaya sebebiyet verdiğini ve kendine doğru çekme ihtimali olduğunu söylüyor.

[/FONT] [/FONT][/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]Ayetle bağdaştırırsak Zülkarneyn, varlığının karadeliğe girerek son bulacağı bir Yıldız Sistemi’nde var olan muhtemel bir gezegendeki yaşayanları ziyaret etti. O kavmin kıyameti kopmak üzereydi.


[/FONT][/FONT]




İkinci seyahate bakıyoruz;


[FONT=&quot][FONT=&quot] [/FONT][/FONT] [FONT=&quot]“Nihayet güneşin doğduğu yere ulaşınca, onu bir kavmin üzerine doğar halde buldu. Onlara güneşten koruyan bir siper yapmamıştık. “ -Kehf 90[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Güneş’in doğduğu yer, yine aynı şekilde Galaksi içerisinde Güneş’in geldiği bir yer.
Bu arada Kuran’da kainat içerisinde Dünya dışında başka canlıların yaşadığına dair bir işaret var mı diye sorulsa, ben bu ayet derim.

[/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]Olayın ilginç yanı, ikinci seyahatin gerçekleştiği yerde, Güneş’ten koruyan bir örtü yok. Yani o gezegende yaşayanların gecesi yok. Peki gecesiz bir gezegen mümkün mü?
Evet.
[/FONT][/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot][FONT=&quot]Evrendeki yıldızların yüzde 70 kadarı çoğunlukla çiftli veya daha çok yıldızın bir arada döndüğü halde bulunuyorlar. Bizim Güneşimiz ise tek yıldız. Yüzde 30’luk azınlık kısımdayız. Ayrıca Bizim Güneşimizin de bir eşi olduğu konusunda birçok şey söyleniyor. Hatta Nemesis deniliyor kayıp eşine. Kahverengi bir cüce olduğu ve bu yüzden görülemediği de söyleniyor.




Güneş Sistemi'ne en yakın yıldız olan Alpha Centauri yıldız sistemi de 3 yıldızlı bir sistemdir. bizden yaklaşık 4ç5 ışık yılı uzaklıktaki bu yıldızlar Alpha Centauri A, Alpha Centauri ve kırmızı bir cüce olan Proxima Centauri olarak isimlendiriliyor. Ve burada yaşama elverişli bir gezegen olma ihtimali üzrinde de duruluyor.




Gecesiz gezegenlere bir örnek olarak HD131399AB adlı gezegeni vermek istiyorum. Bu gezegen, 3 yıldız tarafından aydınlatılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=IWNl3j2kmoM&list=LLEcZJt1F8RhDA81y2uiFgIg

[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot][FONT=&quot][FONT=&quot]
Biz Samanyolu Galaksisi’nde bir yörüngede gidiyoruz ve bizim önümüzden gidenler var, arkamızdan gelenler var.


[/FONT] Başa dönersek, Zülkarneyn ayetlerini yeryüzü üzerinde yorumlayanlar çoğunlukta demiştim. Onların yanında göklerde geçtiğini söyleyenler de olmuş fakat bu şekilde düşünmelerine rağmen mantıksız bulmuşlardır. Yani koca bir Güneş'in ufacık bir gözenin içine batmasına anlam verememişlerdir. Ama bizler bugün Kara Delik denilen gök cisminden haberdarız. Evrenin büyüklüğünden haberdarız.

Bu koca evrende de başka canlıların olmaması için bir neden olmadığını düşünüyorum.


[/FONT]
[/FONT]
[/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot][/FONT] [/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
 
Dünya, Vega Yıldızı yönünde ilerliyor demiştik. Bununla ilgili ilginç bir ekleme yapacam;

Bilim kurgu alanında yapılmış en sağlam filmlerden biridir Contact. Bana göre bir başyapıttır.

--Filmi izlemeyenler için SPOILER uyarısı--



Filmde uzaydan alınan sinyaller, Vega Yıldızı'ndan geliyordu. Yani bizim de gittiğimiz yerden. Ve Jodie abla, Vega sistemindeki gezegene gittiğinde kendisiyle konuşan kişi, ölmüş babası olarak yansıtılıyordu. Aslında insanoğlunu inanç karmaşasına sürükleyen derin bir anlamı içeriyordu anlatılan.
Ve o konuştuğu kişi, "sizden ve bizden başka da canlılar var." diyordu Jodie ablamıza.

Bu senaryoyu, Zulkarneyn hadisesi ile birlikte düşününce, "müthiş bir tutarlılık ve anlamlılık" demekten kendimi alamıyorum.
 
Üst Alt