Uzmanlar Yanıtladı: Koronavirüs Laboratuvarda mı Üretildi? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Uzmanlar Yanıtladı: Koronavirüs Laboratuvarda mı Üretildi?


11879554-728xauto.jpg


Akılları kurcalayan ''Koronavirüs laboratuvarda mı üretildi?'' veya ''Koronavirüs biyolojik silah mı?'' gibi sorular uzmanlar tarafından yanıtlandı. Nature Medicine dergisinde yayınlanan makaleye göre koronavirüs doğal bir yapıya sahip.

Koronavirüs ilk ortaya çıktığı vakitten beri insanların aklında tam yanıtlanamamış birkaç soru var. Bu sorulardan çoğu koronavirüsün insan yapımı olup olmadığı yönünde. Virüsü devletlerin yeni nesil savaşı olarak dahi adlandıran komplo teorisyenleri dahi var. Bu durum karşısında bilim insanları da insanların sorularını yanıtlamak için daha fazla araştırma yaptı ve bu anlamda sonuca ulaşan ilk makale yayınlandı.

KORONAVİRÜS BİYOLOJİK SİLAH MI?

Nature Medicine dergisinde yayınlanan ilk makale, bilim insanların koronavirüsün genel genom dizisi üzerinde yaptığı incelemeler sonucu hazırlanmış. Makaleye göre bilim insanları, incelemeler kapsamında koronavirüsün genom dizisinin yarasa ve pangolinde bulunan virüslerle benzer olduğunu saptadı. Böylece uzmanlar koronavirüsün laboratuvarda hazırlandığına dair herhangi bir kanıt bulamadı. Yani koronavirüs bilim insanlarına göre bir genetik mühendislik ürünü değil, doğal yaşamın bir ürünü.

'KORONAVİRÜS DOĞAL SÜREÇLERDEN KAYNAKLANDI'

Makalede imzası olan baş araştırmacı Kristian Andersen, koronavirüs için mevcut genom dizisi verilerini karşılaştırdıklarını ve sonuç olarak koronavirüsün doğal süreçlerden kaynaklandığının kesinleştiğini söylüyor. Böylece koronavirüsün herhangi bir biyolojik silah olmadığı, devletlerin yeni nesil savaşı olmadığı bizzat bilim ışığında kanıtlanmış oldu.​
 
Olabilir de, olmayabilir de. Bunun biyolojik olması ya da olmaması bugüne kadar dünyadaki hemen hemen bütün salgınlarda pay sahibi olan, asgari ücret 400 dolarken salak inanışlar yüzünden eşek ziki yemekten kendini alamayan Çinlilerin dünyaya olan tehlikesini geçersiz kılmıyor. Bunda hiç suçları olmasa da 10 yıl önceki salgından sonra 1 yıl bu pazarları kapatıp sonra kaldıkları yerden devam ediyorlarsa bugünkü pandemide direkt olarak suçlu ya da makul hedef olmaları gayet olası. Türkiye'yi kokoreç yiyorlar diye 50 yıldır AB kapılarında bekleten Avrupa devleri bu pandemi bitince bir zahmet bu sağlıksız coğrafyaya karşı da bir tavır takınsın. Yoksa bu şerroların 10 yıl sonra Corona'dan da beterini dünyanın başına bela edebileceklerini öngörmek çok zor değil.
 
Yani koronavirüs bilim insanlarına göre bir genetik mühendislik ürünü değil, doğal yaşamın bir ürünü.

'(...)

ve sonuç olarak koronavirüsün doğal süreçlerden kaynaklandığının kesinleştiğini söylüyor.

“genetik mühendislik ürünü ise doğal süreçlerden kaynaklanmamıştır” dediğimizde sanki homo sapiens ve onun eylemleri doğal sürecin parçası değilmiş gibi düşünüyoruz..
 
Üst Alt