Koronavirüs Hakkında Önemli Bilgiler

Şüphelendiğiniz durumlarda 184'ü arayın!

Üzümden İçecek Yapmak!





Üzüm Suyunun Mucizevi Faydaları Duyanları Şaşırtıyor.[SUP]([/SUP][SUP]TIKLA[/SUP][SUP])[/SUP]

Uzmanlara göre “bitkisel süt” olarak tanımlanan üzüm suyu, kan yapıcı ve antioksidan özelliğinin yanı sıra
vücudu kalp damar hastalıklarından koruyor.
Prof. Dr. Neriman İnanç : “ Özellikle kan pıhtılaşması konusunda sıkıntı yaşayan hastalara
günde bir bardak üzüm suyu içmelerini tavsiye ediyoruz ”


İddia ediyorum; 20-30 TL ve sadece 3-4 saatinizi ayırarak bir sefer yaptığınızda,
yemeklerin yanına ve istirahat zamanı veya sabah aç karna birkaç yudumlamanın
tadını aldığınızda, hersene sizde başkalarına da tavsiye edecek bir vazgeçilmeziniz olacak ...


GEREKLİ MALZEMELER


İhtiyacınız kadar Üzüm (Tercihen Siyah ÖküzGözü)



YIKAMA LEĞENİ



BLENDER / MİKSER / VS



ŞİŞENİZİN CİNSİNE GÖRE KAPAKLAMA APARATI



YETERİNCE TEMİZ VE AĞZI SAĞLAM BOŞ ŞİŞE



UYGUN BOYUTTA KAYNATMA TENCERESİ VE ŞİŞENİN AĞZINA UYGUN HUNİ



ISIYA DAYANIKLI TERCİHEN SİLİKON KAPLAMALI ELDİVEN VE AKTARMA APARATI



SOĞUTMA VE UYUTMA KUTULARI

HADİ ŞU ZAHMETSİZ İŞİ YAPMAYA BAŞLAYALIM HEMEN :D

Evvela üzümleri geniş bir leğende salkım olarak temizlik ihtiyacına göre 5-10-15 dakika civarı
üzerlerindeki toz ve kuru yaprak kalıntılarının erimesi yada yumuşaması için temiz suya gömerek bekletiyoruz.
Daha sonra her defa suyunu değiştirerek birkaç defa; bağdan ve nakliyeden kalma tozlardan ve çerçöpden olabildiğince temizlemeye çalışıyoruz.
Temizlemeyi taneleyerek yapmayı özsu kaybı olma nedeniyle tavsiye etmiyorum açıkçası..

Artık yeterince temizlenen salkımların tanelem işlemini yapıyoruz.
Bu aşamada taneleri son bir sudan geçireceğimiz için tanelerden sızan özsuyunun yıkama suyu ile gitmemesi için dilerseniz; elek yada kevgir cinsi birşeyden yardım alabilirsiniz. Tanelem işi bitince, taneleri geniş leğende son kez fazla hırpalamadan temiz bir sudan geçiriyoruz.

Artık taneleri ÇEKİRDEĞİ İLE BERABER blender yapa mikserden geçirerek, teneleri kırılıp ufalana dek çekiyoruz.
Parçalama işlemi bitenleri orta ateşe koyduğumuz tenceremize aktarıyoruz herseferinde.

Öyle pekmez yapar gibi saatlerce kaynatıp suyunu uçurmaya ihtiyacımız olmadığı için,
sadece bir defa kaynar hale gelmesini bekliyoruz. Ve bu durmu korumak için altının ateşini en kısık yada oldukça düşük bir seviyeye alıyoruz.

İlk fırsatta aktarma kabı ve huni kullanarak;
sıcak havanın soğuyarak vakum etkisi yapması için üzerinde en az 2-3 parmak boşluk bırakarak şişelemeye ve
şişenin içindeki sıcak havanın soğumasına fırsat vermeden acilen uygun makine de sıkıca kapaklama işlemini uygulayıp,
sıcak sıvının şişe ile kapak izlasyonu arasında kaynak işlemi yaparak hava sızıntısını kesmesi için TERS olarak kutuya yerleştiriyoruz...
Tenceredeki malzeme bitene kadar devam ediyoruz.

Malzeme çok ve Tencere yeterince büyük değilse, kaynatma işlemini tekrarlayarak işimizi bitiriyoruz.
Birkaç günlük soğutma işleminden sonra normal olarak şişelerin kapağı yukarı vaziyette bekleme durumuna alınabilir.

Aklını kullanıp zahmetsiz bile sayılabilecek bu işi yapanlara, şimdiden AFİYET OLSUN...

Bu sistemle uygun sıcak hava boşluğu bırakılarak yapılan konservasyon işleminde ürününüz serin ve doğrudan ışık almayan,
bir şekilde ambalajında minimum Altı ay, eğer yarım parmak daha boşluk bırakırsanız;
9-10 hatta saklama koşullarına göre 12 aydan fazla bile muhafaza edilebilir.

Dikkat ve önem gerektirerek yapılması gerekenleri tekrar etmek istiyorum..

1. - Fazla kaynatmaktan bir beklentimiz olmadığı için bir taşım kaynama ile şişelemeye başlayabiliriz.
Ama benimkisi biraz koyu olsun diyenler için, şişelemeden evvel fazladan 10 dakika civarında daha kaynama ısısında tutabilirler..

2. - Huni ile şişelem yaparken; vakum etkisi yapması için, şişenin ağzından en az 2-3 parmak hava payı bırakıyoruz mutlaka VE
şişenin içindeki kaynar derecedeki havanın ısı kaybetmemesi için acilen kapak yerleştirme işi tamamlanmalıdır.
Soğuk havalarda bu işi yapıyorsanız eğer, gerekirse şişelerinizi doldurmadan evvel sıcak kaynar arası suda ısıtmanız veya
garantili bir işlem için havanın durumuna bakmadan;
kapaklama öncesinde en az bir sefer doldur boşalt yaparak şişeyi ısıtmanızın çok büyük faydası olacaktır..


--- DİKKAT ---
DOLDURMA İLE KAPAKLAMA ARASINDAKİ SANİYELERDE YAPILACAK İHMAL yada HATA;
ISI KAYBI NEDENİYLE VAKUM EKSİKLİĞİNDEN DOLAYI, ÇABA ve ÜRÜNÜNÜZDE KAYIPLARA NEDEN OLABİLİR..


3. - Kapaklanan şişeleri soğuma için kutulara yerleştirirken;
kapak sızdırmazlığını artırmak için TERS olarak koymamız gerekiyor.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Alkol yok; Maya yok; katkı maddesi yok, içindeki doğal meyve şekeri.
Kullanımöı sırasında sade madensuyu ile 1/1 karıştırarak 2-3 bardak yemekle beraber içebilirsiniz.

Hazırlarken yarım saat gibi abartılı fazla kaynatıp yoğunlaştırıldığı takdirle, ileri yaşlarda olanlar için tedbir açısından, 1/1 sulandırılması daha uygun olacaktır.
 
Üst Alt