Vakıflar Kanunu Değişikliği ve Süper Lig Takımlarının Satılması | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Vakıflar Kanunu Değişikliği ve Süper Lig Takımlarının Satılması


Birkaç ay önce bu konuda birkaç kelam etmiştim.

Yabancı sermaye , özellikle katarlıların Türkiye'de takım satın almak istediklerini , asıl hedeflerinin 3 büyükler olduğunu ama mevzuat gereği bunun mümkün olmadığını üstelik milyonlarca taraftarı olan hatta Galatasaray gibi liseye bağlı tabuları olan kulüplerin satılmasının hoş karşılanmayacağı konuşmuştuk.

Elbette taraftar daha çok futbol ekseninde düşündüğü için süperlig kalitesinin artmasına karşı çıkmayacaktır.Ancak tüm takımların aynı anda satılması yada benzer ekonomik güce sahip şirketler tarafından alınması mümkün olmadığından nasıl bir denge sağlanacak kesitrmek çok güç.

Bu noktada zaten mali dengesi oldukça bozuk olan büyük kulüpleri iflasa sürüklemek bir strateji olabilir.Büyük kulüplerin en büyük gelir kaynağı sportif başarı ve eşzamanlı taraftar desteği.Sportif başarı yoksa para da yok.

3 büyüklerin mevzuat değişse bile öyle kolay kolay satılmayacağını söylemek pek de iddialı olmaz.Bu noktada hükümete yakın ve mevzuatın daha kolay esnetilebileceği bir takımı satın almak planı devreye giriyor.

Ben sezon başında katarlıların bu yüzden ilk hedef olarak Başakşehir'i satın alacağını yazmıştım , ki medyaya haberleri yavaş yavaş düşmeye başladı.

Merak ettiği stratejileri Leicester City gibi başarı odaklı bir takım yaratıp yola devam mı etmek yoksa domino etkisi yaratıp 3 büyükleri iflasa ve satışa mı sürüklemek.

İstanbul'da 4. bir büyük ortaya çıkması beni endişelendirmiyor.Bu hem yabancı sınırı gibi futbolumuzun kalitesini düşürecek hamleleri bertaraf etmesi ve süperlig kalitesinin artması için olumlu hem de rekabetin artması için teşvik edici olacaktır.

Tek kaygı verici etmen , BŞ 'i satın alacağı söylenen katarlı firmanın aynı zamanda TSL sponsoru ve Yayın haklarına sahip olmasıdır.


Şimdi tartışalım ..
 
3 büyükler için en mantıklı satışın sportif aş hisselerinde olması. Böylece alacak adam kendi ekibini kurup transferleri yapabilir. O yüzden seçimle gelip her türlü borcu takıp giden adamlardan kurtulmuş olabilir kulüpler.
 
Başakşehir iyi takım kurşun şampiyonluğa oynasın şampiyon olsun
Rekabet artsın başarı gelsin
Sakınca görmüyorum
Büyük takımlarda kendine yeni rol haritası çizsin

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Satılma işi hayal kirikligi olur borc icinde yüzerken bırakıp giderler kulüp kapanır kulubun taşınmazlarina da el koyulur hic sicak bakmadığım bir olay
 
Bu arada Başakşehir SK benim bildiğim kadarıyla şirket üzerine kurulu ama bir dernek bağlantısı var mı bilmiyorum.Faturaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına kesiliyor , bana borçları vardı ordan biliyorum :)
 
Bari bir anadolu takımını falan satın alsalar başakşehirin adam akıllı taraftarı ve stadı da yok zaten adamların arkalarında kocaman bir büyükşehir var gidin bursayı, antalyayı falan satın alın
 
istanbul dururken neden anadoluya yatırım yapsınlar.
İstanbul da 3 büyüklerden başka taraftarı olan takım yok ki bu saatten sonra da bu durum değişmez yani yapılan yatırımın bir geri dönüşü olmaz diye düşünüyorum.

Misal Bursa iyi kötü bir tarihi olan şampiyonluk yaşamış bir takım ve böyle bir yatırımla İstanbul dışından bir takım yükseliyor diye tüm taraflı tarafsız herkesin de desteğini görür.
 
İstanbul da 3 büyüklerden başka taraftarı olan takım yok ki bu saatten sonra da bu durum değişmez yani yapılan yatırımın bir geri dönüşü olmaz diye düşünüyorum.

Misal Bursa iyi kötü bir tarihi olan şampiyonluk yaşamış bir takım ve böyle bir yatırımla İstanbul dışından bir takım yükseliyor diye tüm taraflı tarafsız herkesin de desteğini görür.
bu olay tamamen ticari rant , şüphesiz istanbul üzerine oynacaklardır.

- - - Flood Önleme Sistemine yakalandınız :) - - -

Taraftar bazında geri dönüşü olmayacak bir yatırım mantıklı gelmiyor.
bu satın alma uzun vadeli bir operasyon olmayabilir , yani taraftar ve yepyeni bir camia oluşturmayı düşündüklerini sanmıyorum.
 
Belediye takımlarının hepsinin köküne kibrit suyu demekle beraber Başakşehir'in Katarlılara satılmasının altında mutlaka bir çapanoğlu olduğuna inanıyorum. Göksel Gümüşdağ değil mi Başakşehir başkanı ?
 
Başakşehir asbaşkanı yalanlamış. Olsa bildirin yapmak zorundayız demiş. Valla satılsa bence çok iyi olur çünkü başak lige ambargo koyar böylelikle biz de saçma salak dernek işlerini bırakıp birine satarız ve yok borc var para yok lafları tarihe karışır. Psg en son 92de şampiyon olmuşken aldıktan sonra herkesin saygı duyduğu takım oldu. Kim diyor katarın herkes fransa ekibi diyor. Inşallah alırlar basaksehiri

SM-N920C cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Zannetmiyorum boyle birseyin olacagini.keske olsa da 4 5 buyuk takim izlesek hatta daha fazla.dernek statulerinin deismesi filan lazim ki satin alinan klup icin para kime yatirilacak? Buyuk bi sorun var.borsadaki hisseleri toplayarakta yonetim kurulunda soz sahibi olma hakkin yok. O yuzden oylesine cikmis soylenti bence bu
 
Üst Alt