Van Gobbel:''Hagi Gelmeden Önce Takımda Ağırlıgım Vardı''(Nostalji-Röportaj) | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Van Gobbel:''Hagi Gelmeden Önce Takımda Ağırlıgım Vardı''(Nostalji-Röportaj)


1523147930534.png

"Galatasaray'a gitmeden önce ismini tabii ki biliyordum ama geri kalanı için hiçbir fikrim yoktu. Feyenoord'da teknik direktör Willem van Hanegem gittikten sonra yeni teknik direktör Arie Haan geldi ama onunla uyum sağlayamadık. Benim için ayrılma vakti gelmişti ve ben de Galatasaray'a transfer oldum. Hem kulüpte hem de şehirde çok sayıda insanla tanıştım. Alışma dönemim hızlı oldu. Graeme Souness teknik direktördü ve onun İngilizce konuşması benim için büyük bir rahatlıktı. Bana güvenen insan da çoktu"

"Türkiye'de taraftar ev oyuncu ilişkileri hakkında bazı kötü hikayeler duymuştum ama benim hiç böyle bir sorunum olmadı. Belki de benim yapımdan kaynaklanıyordu. Orada büyük bir problem yaşamadım. Tabii ki yenilgilerden sonra tepkiler oldu ama bu zaten doğal bir durum. Türkler; gururlu, duygusal ve aynı zamanda çok sıcak insanlar. Benim için güzel bir deneyimdi"

"İlk zamanlar otelde kalmıştım ama daha sonra tesislerin yanında güzel apartman dairesine taşındım. O yüzden antrenmana hiç geç kalmadım. Arkadaşlarımla çok fazla vakit geçiriyordum. Takım arkadaşım Ufuk Talay'dan Türkçe öğrendim. Çok güzel zamanlardı. Ama Galatasaray gibi bir takımda sezonu 4. bitirirseniz bazı şeyler değişir. Önce Souness gitti ve ardından oyuncular"

"HAGI GELMEDEN TAKIMDA AĞIRLIĞIM VARDI"

Galatasaray'ın efsane ismi Gheorghe Hagi'ye oldukça eleştirel ifadeler kullanan Ulrich van Gobbel, o günleri, "Hagi, mükemmel bir oyuncuydu ama müthiş bir egosu vardı. O gelmeden önce takım içinde daha fazla ağırlığım vardı ama Hagi, her şeyin kendi etrafında olmasını istedi. Onun gibi kaliteli bir isim için gereksizdi bu. Çenemi kapalı tutmanın daha iyi olacağına karar verdim. Onunla bir konuda tartışsanız kazanma şansınız yok çünkü o büyük Barcelona'dan geldi" sözleriyle anlattı.


"HAGI'NİN BARÇA'DAN AYRILMA SEBEBİ..."


Son olarak Gheorghe Hagi ve Ronald Koeman'ı da kıyaslayan eski Galatasaraylı, "Birçok büyük oyuncuyla oynadım. Ronald Koeman Barcelona'dan Feyenoord'a geldiğinde beraber oynadık ama onunla çok iyi anlaştık. Oldukça sosyal bir insandı. Hagi öyle değildi. Sadece kendini düşünürdü. Barcelona'dan ayrılma sebebi de bence buydu"

2015-hollanda basını
 
Seni severdim kara oğlan ama öyle dandik bir röportaj ki; Hagi'nin egosuna kurban ol sen, ağırlığına sokayım çok af edersin arslan parçası!!!
 
bu arkadaşı taraftar cok sevmiş ama kendisi bizi yarı yolda bırakıp gitmiş galiba
Evet biraz da haklı flipescu'nun önünü açmıştık ama o zamanlar öyleydi hakan şükür de yurdaşen karahasan'a gidip ağabey ben torinodayken benden daha yakışlı olan Knup'u getirmişsiniz ne iş beraber mi hava topuna çıkacağız dedikten sonra fatih hoca ikisi de aynı tip oyuncu hakan varken gerek yok demişti :)

Ne yiğitler heder oldu ne ocaklar söndü allah belanı versin hakan şukkur;


bu da bizdeki birkaç golünden biri;

 
Üst Alt