Ve F.Bahçe Olay Belgeleri Yayınladı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Ve F.Bahçe Olay Belgeleri Yayınladı!


Türkiye Futbol Federasyonu, bu akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında CAS tarafından kulübümüze ve TFF’ye gönderilen resmi bir evraka dayanarak kamuoyunun gündemine, dün düzenlediğimiz basın toplantısı ile getirdiğimiz konulara ilişkin bazı açıklamalarda bulunmuştur. TFF açıklamalarında, UEFA başmüfettişi Pierre Cornu’nun ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını, kendisinin doğruları dile getirmediğini ve bu durumun düzeltilmesi için UEFA’ya bir mektup yazdıklarını ve Cornu’nun ifadelerinin geri alınmasını/düzeltilmesini istediklerini belirtmiştir.



TFF Başkanı Sayın Aydınlar’ın da bizzat söylediği gibi, Pierre Cornu ve UEFA aradan geçen 10 gün zarfında TFF’nin söz konusu mektubuna herhangi bir yanıt vermemiştir.



Bununla birlikte, Sayın Aydınlar’ın bizzat okuduğu 23 Kasım tarihli UEFA dilekçesi de TFF’nin başvurusuna kesinlikle bir cevap olmadığını kamuoyunun dikkatine önemle sunarız. Sayın Aydınlar’ın savunmasına dayanak olarak göstermeye çalıştığı dilekçe; kulübümüzce CAS’a sunulan ve Cornu’nun ifadesinde TFF ile UEFA arasında bir mutabakat olduğuna dikkat çektiğimiz dilekçemize UEFA tarafından yanıt olarak verilmiş bir savunma metnidir.



UEFA’nın söz konusu dilekçesinde açıkça görülmektedir ki; UEFA kesinlikle Sayın Cornu’nun yalan söylediği ya da ifadelerinin geçersiz olduğu şeklinde bir ibare kullanmamaktadır. Sonuç olarak Sayın Cornu’nun ifadesi UEFA tarafından yalanlanmamış ve CAS nezdinde de hukuken halen geçerli durumdadır ve bizim tahminimiz bu durumun değişmeyeceği yönündedir.



Öte yandan, bizim de açıklamalarımıza da dayanak oluşturan Sayın Cornu’nun CAS’a verdiği savunma dilekçesi, TFF Başkanı Sayın Aydınlar’ın söylediği gibi 18 Kasım 2011 tarihli değil 3 Kasım 2011 tarihlidir (aşağıda görülmektedir). TFF Başkanı "Fenerbahçe keşke bizimle iletişime geçse ve sorsa" demektedir. Oysa 18 Kasım 2011 tarihi Fenerbahçe’nin Sayın Aydınlar ile temasa geçerek kendisine bu belgeyi sorduğu tarihtir. Anlaşılan o ki kulübümüzün bu belgede yazanları kendisine sormasından sonra TFF Başkanı belgenin detaylarından haberdar olmuş ve harekete geçilmesi talimatı vermiştir. Bunun hemen ardından da bugün açıklamalarına dayanak oluşturan ancak henüz bir yanıt alamadıkları 21 Kasım 2011 tarihli mektup yazılarak UEFA’ya gönderilmiştir



Tüm bu gerçekler belgeleri ile ortadayken bir Türk takımını uluslararası alanda zor durumda bırakmaya çalışanların TFF Başkanı ve kalkanı tarafından korunmaya alınması kabul edilebilir bir durum değildir.



Öte yandan Fenerbahçe Spor Kulübü adına yapılan açıklamalar Asbaşkanımız Sayın Ali Koç’a ait açıklamalar değil Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi görüşleri ve ifadeleridir. TFF’nin basın toplantısında bu şekilde bir ayrım yapılarak yanıt verilmeye çalışılması da anlaşılabilir ve yakışık alan bir tavır değildir. Önümüzdeki günlerde bu konuda daha detaylı açıklamalarımızda olacaktır.



Saygılarımızla





FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ



Belge1



Belge2



Belge3



Belge4



Belge5



Belge6



Belge7



Belge8



Belge9
 
Cevap: Ve F.Bahçe olay belgeleri yayınladı!



Yunanistan gibi yapıp, mahkeme sonucunu beklemeden cezayı kesin



UEFA'nın TFF'ye gönderdiği 17 Ağustos 2011 tarihli mektup



17 Ağustos 2011 tarihinde UEFA genel sekreteri TFF'ye bir mektup yazmıştır. Mektup içeriğinde, disiplin cezalarının verilmesi için iddianamenin mahkemece kabul edilmesinin gerekli görülmediği ifade edilmiştir.



... Mektupta, "Şike ile mücadele UEFA'nın en önemli önceliklerinden biridir. Bu nedenle şikeden sorumlu kişi ve kulüplere karşı sıfır tolerans politikası benimsedik" denilmektedir. Mektup, "Diğer federasyonlar bu durumlarda gerekli kararların alınabilmesi için, devam eden herhangi bir cezai süreçteki gelişmeler beklenmeksizin, sorumlu kişilere karşı disiplin cezaları alınmasına yönelik önemli adımlar atmışlardır. Örneğin, bu tür bir karar UEFA'nın, şike olayına karışması nedeniyle Olympiakos Volou FC'yi UEFA Avrupa Ligi'nden men etmesiyle sonuçlanmıştır. Bu tür hızlı kararların oyunun imajını koruduğuna ve caydırıcı bir etki yarattığına inanıyoruz" demektedir.
 
Cevap: Ve F.Bahçe olay belgeleri yayınladı!



Kabaca okudum. TFF açık açık, Trabzonspor ve Beşiktaş ile ilgili dosyalar var ama emin değiliz, Fenerbahçe ise kesin şike yapmış delillere göre demiş.

Aynı adam o sırada televizyonda delil yok diyordu.

Cornu, %1 bile ihtimal vermiyor musunuz şike olmadığına demiş, TFF vermiyoruz kesin şike var demiş.



Fener için hem iyi hem kötü haber, belki Şampiyonlar Ligi'nden atılmaları haksız bir yerde ama adamlar açık açık Fener %100 şike yapmış demiş. Sonuçta her şekilde iş kötü :)



Hayır benim anlamadığım, bir kulüp kendini savunmak için delillere göre şike yapmışız biz TFF öyle demiş, hani dememişti diyor. Bu ne len?



Merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler diye bir laf vardır eskiden tam o hesap.
 
Cevap: Ve F.Bahçe olay belgeleri yayınladı!



Yanliz bu Fenerliler ve Ali Koc aslinda PFDK'Ya sevk edilmeleri gerekiyor. Cok konusuyorlar.
 
Cevap: Ve F.Bahçe olay belgeleri yayınladı!



Şikenin olup olmadığının değil de, şike yapıldığını kimin söylediğinin tartışılıyor olması ne kadar acı.

Siz yaparken değil onlar söylerken mi ayıp işledi yani?
 
Cevap: Ve F.Bahçe olay belgeleri yayınladı!



Cornu'nun açıklamaları mantıklı ve doğru gibi sanki :) Adam bunca şeyi neden kafadan atsın? Birde şunu anlamıyorum şikeyle şampiyon olan takım niye avrupaya gönderilsin ki zaten şike sayesinde üst sıralarda bitirmişsin ligi gitmemen gayet mantıklı..(Milan'ın gitmesi de saçmaydı)
 
Cevap: Ve F.Bahçe olay belgeleri yayınladı!



Kendileri hakkında 1000 lerce belge varken çıkıpta başkasıyla ilgili belge açıklamak noliki!!!! Şimdi o belgeleri dik konuma getirip önce size sonra TFF ye armağan ediyorum.
 
Cevap: Ve F.Bahçe Olay Belgeleri Yayınladı!



Cahil fenerlileri kandırmaya çalışıyorlar.Buda demektir ki fener düşecek.
 
Cevap: Ve F.Bahçe Olay Belgeleri Yayınladı!



Avukatları Habertürk'te...:)



Ayrıca bu belgeye göre şike varsa gereğini yapmayan feneration istifa etmelidir...

alenen şike var yapılmıştır denmiştir...
 
Cevap: Ve F.Bahçe Olay Belgeleri Yayınladı!



Avukatları Habertürk'te...:)



Ayrıca bu belgeye göre şike varsa gereğini yapmayan feneration istifa etmelidir...

alenen şike var yapılmıştır denmiştir...



Fenerbahce o kadar baski yapti, TFF yedirmedi düsürmeyi. Ama UEFA hemen karar istedi. Fark Fener baski ve medya sayesinde Süper Ligde, Cornu ve Medya sayesinde SL'den men.
 
Cevap: Ve F.Bahçe Olay Belgeleri Yayınladı!



Şu avukat bile Fenerbahçe'den nefret etmek için yeterli.Ayrıca bu belgelerdeki söylenenler bire bir olmuşsa TFF,Fenerbahçe'nin şike yaptığını kesin kabul etmiş demiştir.
 
Cevap: Ve F.Bahçe Olay Belgeleri Yayınladı!



Ali Koç bu işin başında oldukça, o yüksek egosunu fener üzerinden tatmin etmeye devam edecek.

Ne kadar hoşuna gidiyordur şimdi .

Ne de olsa zengin ailenin ,zor gün görmemiş çocuğu buldu oyuncağı kırılana kadar oynayacak.

Aman böyle devam etsin ve biraz daha tff, platini ve uefa nın üzerine gitmeye devam etsin.
 
Cevap: Ve F.Bahçe Olay Belgeleri Yayınladı!



Fenerbahçe kesin şike yapmıştır diyorsun ama düşürmüyorsun ve delil yok diyorsun...Sonra bu adamların bağırmasına kızıyoruz...?!



Lafı söyleyene değil,söyletene bakacaksın...
 
Cevap: Ve F.Bahçe Olay Belgeleri Yayınladı!



Yanlız bişey soracam bu belgelerle fenerin kendilerinin aleni olarak şike yaptığını göstermiyor mu? Çünkü federasyon şike yaptığını söylüyor.Basın bunu görmez mi?
 
Cevap: Ve F.Bahçe Olay Belgeleri Yayınladı!



TFF yetkilileri bana Fenerbahçe’ye karşı alınacak kararların bu kararları alan kişilerin güvenliğiyle ilgili ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirttiler..

Netice itibariyle şunda fikir birliğine vardık: Ben görüşmelerimizi UEFA genel sekreterine rapor edeceğim, UEFA genel sekreteri hızlı bir şekilde TFF'ye pozisyonumuzu teyit eden bir yazı yazacak (TFF'nin harekete geçmesi talebi; Fenerbahçe ile temasa geçilip kulübün 2011-2012 Şampiyonlar Ligi'nden kendi isteğiyle çekilip çekilmeyeceğinin sorulması; aksi taktirde TFF kulübü geri çekecek veya disiplin prosedürü olasılığı ile karşılaşacaktır), TFF de en kısa sürede gerekli adımları atacak, bu konuda anlaştık.



Bunlar küme düşürürken de korkarlar o zaman..
 
Cevap: Ve F.Bahçe Olay Belgeleri Yayınladı!



fenerin tek amacı iddanamenin çıkmasına sayılı günler kala gündemi değiştirip olayları sabote etmekti

1 olta attılar federasyon hemen atladı

tek atımlık kurşunları vardı belgeler onuda harcadılar şimdi hamle sırası savcıda :Z18:
 
Cevap: Ve F.Bahçe Olay Belgeleri Yayınladı!



dünyada şike yapıpta bunu kahramanlık destanına dönüştüren ilk camia bu eziklerdir sanırım.
 
Üst Alt