Vicdani Ret de mi geliyor? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Vicdani Ret de mi geliyor?


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: V. ret



İlerleyen yıllarda süreyi kısaltırlar, daha da ilerleyen yıllarda tamamen gönüllülük esasına dönüşebilir veya herkese zorunlu 1 ay olur.
 
Cevap: V. ret



Bedelliyi çıkartmalarının sebebi bu zaten. Avrupa Birliği yılbaşına kadar süre vermişti Türkiye'ye vicdani ret için. Bizim uyanıklar da vicdani ret yasasını çıkartmadan bedelliyi çıkarıp son bir vole vurma amacında.
 
Cevap: V. ret



Cumhuriyet in temek dinamiklerinden ödün verilemez

Herkes askerlik görevini yapmak zorundadır

bu yıllarca böyle gelmiş böylede gidecektir

çok kızgınım şu anda



:mad:
 
Cevap: V. ret



Vicdani ret yapmak kaydıyla insanların mesleklerine uygun kamu hizmetlerinde 1 ila 3 ay çalışmaları sağlanabilir.



Bizdeki ordu algısı çok farklı.Aslında çalışıp vergisini kaçırmayan,dürüst bir vatandaş zaten vatani görevini ülkesinin kalkınmasına bir tuz ekerek en iyi şekilde yerine getiriyor.Öbür türlü bir de uzun dönem çıkarsa mesleğinden uzak,çoğu zaman sinek avlayarak ortalama 8 ay geçiriyor insanlar.Bu olmamalı.
 
Cevap: V. ret



ailesine bakmak zorunda olan,evin geçimlerini sağlamak zorunda olan insanlar var.sen bu adamı alıp 15 ay iş görmez hale getiriyorsun.acemi eğitiminde bi kaç tane silah attırıp pkk lı köpeklerin önüne koyuyorsun.inşallah bi sonraki adım profösyönel askerlik olur...
 
Cevap: V. ret



kesinleşmiş birşey de yok ortada. Bakanlar kurulunda görüşülür kanun tasarısı belki de iptal edilir. Bakanlar kurulunun gündemine gelen her tasarı kabul ediliyor mu ? Hayır . Saçma sapan bir habercilik sanki kesin birşeymiş gibi yazıyorlar
 
Cevap: V. ret



Ayrıca önemli olan askerliğin süresi de değil verdiğin eğitim önemli. Orduya bir çeki düzen verilsin önce çoğu 18 ay 15 ay yapanlar silah tutmayı öğrenmeden geri dönüyorlar
 
Cevap: V. ret



Kendi düşünceni tüm topluma empoze eder biçimde yansıtamazsın da ondan. Herkesin görüşü farklıdır. Sen istiyorsun diye bir olay senin istediğin gibi sonuçlanmak zorunda ve herkes senin gibi düşünmek zorunda değil de ondan.



benim yazdıklarımı okumamışsın bile

ben empoze etmedim

böyle bir oluşumu kabul etmediğimi söyledim

sen istedin diye de senin söylediğini kabul edemez kimse
 
Cevap: V. ret



Bedelli, vicdani ret falan olmamalı tabii ki.

Zorunlu askerlik başlı başlına olmamalı çünkü. Birini isteği dışında bir yerde tutuyorsun.

Neyse umarım yavaş yavaş yoluna girer bir şeyler.
 
Cevap: V. ret



Askerlik disiplin yuvasıdır

Barış istersen savaşa hazırlıklı olacaksın

En asgari düzeyde askeri bilgileri edineceksin

bu şart



Disiplin için mantık gerekir. Sen birine bir şeyi neden yaptığını açıklama, kesin emirlerle koyun gibi güt, kendi kararını verme yetkisi eline verme sonra da disiplin de, savaşa hazır ol de. Dünya'nın en anlamsız ve en kötü askeri sistemimiz var. Tek artımız ölüme gidecek fazla asker sayımızın olması herhalde. Ama ne profesyonellik tanırlar, ne de adam gibi eğitim görmüşler.



Unutun artık, eski şeyler geride kaldı. Adam kafana kimyasal bombaları yağdırırken, Allah Allah diyerek savaşa gitmenin hiçbir anlamı kalmıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt