Video Hakem Uygulaması | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Video Hakem Uygulaması


Video hakem uygulaması müthiş bir uygulama, eleştirenlere anlam veremiyorum. Neymiş oyunu çok durduruyormuş, neymiş oyunun tadı kaçıyormuş, neymiş sevindikten sonra üzülmek kötü oluyormuş. Neymiş futbol hakem hatalarıyla güzelmiş.

1- Oyun çok fazla falan durmuyor. Portekiz gol attığı sırada dakika 20.03 ve hakem golü iptal ettiğinde 20.55 yani 52 saniyede ilahi adalet tecil etmiş. Sanki gol atıldığında ve geçerli sayıldığında oyuncuların sevinç gösterileriyle falan 1 dakika civarında oyun durmuyor mu. Ha 1 dakika sevinç gösterilerinden durmuş ha video hakem kararından durmuş. Oyuncular gol diye sevindikleri anda zaten video hakem pozisyonu inceliyor. Yani video hakem incelemese de o anda oyun durmuş olacak. Kaldı ki futbol denilen oyun kağıt üzerinde 90 dakika gözükmesine rağmen pratikte 45 ila 60 dakika topun oyunda kaldığı ve zaten sık sık duran bir oyun. Varsın 1-2 dakika da hakemin yanlış kararından dolayı dursun. NBA'de maçlar 2,5 saat sürüyor. Uzatmaya giderse 3 saati buluyor. Teniste grand slam maçları en az 2,5 saat hatta 3,5-4 saat bandında geçiyor. Ertesi güne sarkan maçlar bile var. Voleybol da yine benzer şekilde. 2 saati bile bulmayan futbol maçları da eğer ki adil olsun isteniyorsa 3-5 dakika daha uzayıversin bir zahmet.

2- Oyunun tadının kaçtığını iddia edenler, hakemin yüzde yüz yanlış kararlarıyla hak edilmeyen bir mağlubiyet, ya da galibiyet aldıklarında çok mu tat alıyorlar futboldan. Bu uygulamayla Anelka'nın Konya'da elle gol atması gibi, Arif'in İstanbulspor maçında son dakika penaltı kazanması gibi, kasti bir şekilde bileğe basan Quaresma'nın kart almaması gibi şeyler olamayacak. Ya da Real Madrid, Bayern Münih'e karşı, Barcelona, Paris SG'ye karşı hakem ittirmesiyle kazanamayacak. 1966'daki gibi İngilizler çizgiyi geçmeyen topla Dünya Kupası kazanamayacak. Maradona gibiler tanrının eli diyemeyecek. Maçları hakem kararları olmaksızın kazanması gerekenler kazanacak. Bu sizce tat kaçıran bir durum mu. Haksız kararlar daha mı tatlı oluyordu.

3- Sevindikten sonra üzülmek kötü falan olmaz. Çünkü bu uygulama olmadan önce de gol iptalleri oluyordu. Dünya üzerindeki her kulüp taraftarı yaşamıştır gole sevindikten sonra ofsayt kararıyla iptal edilme duygusunu. Ayrıca bunun tam tersi de var. Gol yediğine üzülüp, gol olmadığını fark edince sevinmek de var futbolun içinde.

4- Futbol hakem hatalarıyla güzel falan değil. Hakem kararıyla maç kaybedince sahayı inen taraftarlar oluyor. Maç boyu hakeme küfreden taraftarlar oluyor. Sosyal medyada, yazılı medyada hakemin yedi sülalesine sövülüyor. Hakemler aşırı şekilde baskı altına alınıyor. Aziz gibiler soyunma odası basıyor. Art niyetli bir şekilde takım kayıran hakemler oluyor. Bunlar mı hakem hatalarının güzelliği..
 
Lig de bu sene kesinlikle olmalıdır en kötü seneye de avrupa da başlanılmalıdır çünkü avrupa da çok kez hakkımız yenmiştir
Şampiyon kulüpler kupası yarı finalinde steau bükreş maçı
Şampiyonlar ligi çeyrek final de real madrid maçları
UEFA finalinde Hagi'nin atılıp Adams'ın atılmaması
Bu örnekler arttırılabilir, açıkçası bir an önce gelmelidir böylelikle bir gün şampiyonlar liginde başarıyla koşarken 11 vs 12 mücadele etmek zorunda kalmayalım dişe diş mücadelemizle bir gün o kupayı da hakkımızla alalım
 
Son düzenleme:
zamanla karar verme suresi azalir, zaten bunun amaci pozisyonu didik didik etmek degil hakemler bariz absurd bisey kacirirsa onu duzeltmek olmali. aksi taktirde boku cikar
 
bu sezon süper ligde uygulansa sampiyon başakşehir olurdu. umarım gelecek sezondan itibaren gelir.

tabi itirazın bir sınırı olması lazım aksi halde oyun cok uzar. takımlara her devre icin max. 2'şer toplamda da 3 itiraz hakkı verilmeli.
 
bu uygulamada merak ettigim, top kaleye gitmeden ofsayt nedeniyle posizyon kesildi (aksi halde oyuncu kaleci ile karsı karsıya kalacaktı) bu durumda itiraz edilebilecek mi? hani edilse oyun nereden baslıcak?
 
Üst Alt