Volkan Babacan Hakkında Şaka Gibi Rapor! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Volkan Babacan Hakkında Şaka Gibi Rapor!


fft226_mf9009890.Jpeg

Başakşehirli futbolcuların gazetecileri darp ettiği olayda merak edilen konulardan biri Volkan Babacan'ın neden sadece 1 maç ceza aldığıydı. Bu olay, kamu vicdanını yaralarken cezaların açıklandığı toplantıda yaşanan diyalogları Habertürk Gazetesi'nden Meriç Müldür yazdı.


Habere göre raporda yazılanlar görüntülerle birebir uymuyor. Mesela bu durum Emre Belözoğlu için geçerli. Temsilcinin Emre için yazdığı raporda "Emre bazı kişilerle söz dalaşına girdi. Tellere tırmanmak istedi ama araya girenler olayı yatıştırdı" ifadeleri yer alıyor. Raporda bu ifadeler yer aldığı için Disiplin Kurulu Emre'ye sadece 3 maç ceza verebildi.

Toplantıda çıkan cezanın en büyük tartışma ise Volkan Babacan konusunda oldu. Başakşehir dosyasının görülmesinden 5 gün önce aynı kurul, U21 maçındaki olaylar nedenile bir futbolcuyu 3 maçla cezalandırdı. Gerekçesi Volkan Babacan'ın kurula sevk gerekçesiyle aynıydı.

Temsilcinin Volkan Babacan için yazdığı raporda ise aynen şu ifadeler yer aldı: "Basın mensubunun boğazından iki eliyle tuatarak ittirdi." Bu eylemin karşılığı şiddetli hareket yani U21 oyuncusunun sevk gerekçesi ile örtüşüyor. Ancak kurul Volkan Babacan'a sadece 1 maç ceza veriyor. Toplantıda da bu noktada tartışmalar çıkıyor. Bazı üyeler, "Siz 5 dakika önce bu hareketin karşılığı 3 maç dediniz, 5 dakika sonra ne değişti?" diye soruyor ancak diğer üyeler "Orada adam yere düşmüştü" yanıtını veriyor.

Tartışmanın devamında ise en az 3 maç ceza almasını savunan üyeler "Yumruk da atıyor daha ne olacak" derken diğer üyeler, "Yumruk teşebbüste kalmış" diye yanıt veriyor. Ancak aslında teşebbüsün de cezası 3 maç olmasına rağmen kurul sadece 1 maç ceza vermekle yetiniyor.

u noktada etkili olan konulardan biri saldırıya uğrayan gazeteci Selman Kutlu'nun noterden federasyona yolladığı yazı. Noterden federasyona ulaşan raporda "Volkan beni kolumdan arkadaşça tuttu" ifadesinin yer alması Volkan Babacan'ın sadece 1 maç ceza almasında etkili oluyor.

Gamaspor
 
Üst Alt