# Walter Montillo |Aranan 10| | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

# Walter Montillo |Aranan 10|


Oynadığı kulüp: Cruzeiro/Brezilya Serie A

Doğum tarihi: 14.04.1984

Doğum yeri: Buenos Aires/Arjantin

Yaş: 27

Boy: 171cm



walter-montillo-patricio-araujo-2010-8-3-22-50-17.jpg




Scout bolumu cogunlukla genc oyunculari onermek icin kullanilir. Ama kreatif oyuncu eksikliginde aklima gelen ilk oyuncu Walter Montillo. Montillo, 27 yasinda ve 2010'dan once ismi pek duyulmamis bir oyuncu, heleki bir Avrupali icin. 2010'da Sili liginden Cruzeiro'ya gectikten sonra oynadigi 70 macta 30 dan fazla gol atmayi becerdi ve Brezilya liginin en iyi orta saha oyunculardan biri olarak kendini kabul ettirdi. Gosterdigi performans ile Arjantin milli takimina kadar yukseldi.



Montillo herkezin hayranlikla izleyecegi bir futbolcu. Kisa mesafede inanilmaz cabuk olan Montillo ust duzey teknik kapasiteye sahip ve bu yonu Brezilya ligini takip edenler tarafindan Messi ile kiyaslaniyor. Ronaldo gibi hareketler kullanan bir oyuncu degil. Stepovers, 360's ve akka'lari kullanan bir oyuncu degil. Inanilmaz top hakimiyeti, yumusak bilekleri ve cabuklugu sayesinde durdurmasi guc bir oyuncu. Top surme yetenegi bir Arjen Robben'dan eksik degil. Topu kendine cok yakin tutabiliyor ve birden yon degistirebilmesi gercekten izleyiciyi buyuluyor. Sag ayakli olmasina ragmen her iki ayaginida kullanabilen bir 10. Hem sutlarda, hemde verdigi gol paslarinda.



Tabii bazi arkadaslar tereddutlu olabilir. 27 yasinda bukadar yetenekli bir oyuncunun daha once Avrupada oynamamasi tuhaf olabilir. Su yonden bakabilirsiniz; Maicon gibi bir sagbek 26 yasinda geldi Avrupa'ya. Valdivia gibi bir orta saha oyuncusu hicbir zaman Avrupa'da oynamadi. Hernanes 25 yasinda geldi Avrupa'ya. Alex, Fener'e gelmeden once cok kisa suren bir Palermo macerasi vardi ve geldiginde yasi Montillo kadar'di.



Montillo'nun nasil bir oyuncu oldugunu merak edenler;



[video=youtube;kZK0QXRf-6Y]https://www.youtube.com/watch?v=kZK0QXRf-6Y[/video]

[video=youtube;D6PaGL44ztY]https://www.youtube.com/watch?v=D6PaGL44ztY[/video]

[video=youtube;Fx2_x4ICUXQ]https://www.youtube.com/watch?v=Fx2_x4ICUXQ&feature=related[/video]
 
Cevap: # Walter Montillo |Aranan 10|



yaş 10 numara oyuncuları için önemli değil örneğin alex lincoln vs uyum sağlasın yeterli
 
Cevap: # Walter Montillo |Aranan 10|



alex geldiğinde 50 kere brezilya milli takımında forma giymiş apoleti vardı kalitesi felan belliydi en azından

maicon 26 yaşında geldi demişsin ??

2005 te monacoda oynuyordu herif yani muhtemelen 23 yaşlarında.



bu zatta muhtemelen en fazla rodrigo tabata klasındadır yane



bkz.



[video=youtube;lmLmPxCS3GE]https://www.youtube.com/watch?v=lmLmPxCS3GE[/video]
 
Cevap: # Walter Montillo |Aranan 10|



Bir oyuncuyu izlemeden Tabata ile kiyaslamak kolay. Kolay'in yani sira komik. Komik'in yani sira mantikli degil, ve daha fazlasi. Tabata'nin ne top teknigi, he hizi, ne oyun stili, hicbiri ne Montillo'yu andiriyor nede o seviyeye yaklasiyor.



Guney Amerika'da Avrupa'da oynamamis, belki oynamayacak bircok oyuncu var. Guney Amerika'da sadece Brezilya ligi degil, Sili Ligi, Arjantin ligi bircok ligler var. Ama bu oyuncularin cogu bizim ulkemizde topcuyum diye gezinenlere futbol dersi verebilecek yeteneklere sahip. Ornek olarak Pablo Guinazu hicbir zaman Avrupa'da oynamadi, ama hala Arjantin milli takimina alinan bir oyuncu. Jorge Valdivia her turnuvada hepimizi hayran birakan bir oyuncu. Hic bir zaman Avrupa kulubunde oynamadi. Bu oyuncular icin en onemlisi Avrupa'ya geldiginde uyum sorunu. 2005'de Caykur Rizespor'da birkac maca cikan Douglas dos Santos su an Gremio'da oynuyor ve takimin guclerinden biri. Gectigimiz sene Brezilya milli formasini giydi.



Maicon konusunda haklisin. O yaslarda Inter'e geldi. Monaco'da oynadigini unutmustum.



Edit ; Sunuda eklemek isterim. Su an ligin en iyi orta saha oyuncularindan biri olan Montillo'yu, neye dayanarak 800.000 euro'ya Santos tarafindan satilan Tabata ile kiyasliyorsun ? Artik takimlar ozaman Brezilya liginden oyuncu almasin. Bizde onermiyelim. Sonucta ligin en iyi oyunculari arasinda olsada, Tabata'dan iyi olma ihtimali dusuk diyenler var, "yane".
 
Cevap: # Walter Montillo |Aranan 10|



Orada bir Diego ya da Lincoln gördüm sanki ? Engin'den iyi olduğu kesin ve tam aradığımız dinamik bir ofansif orta saha oyuncusu gibi duruyor.. Keşke görebilseler böyle bir oyuncuyu.. Emeğine sağlık Mehmet kardeşim..
 
Cevap: # Walter Montillo |Aranan 10|



valdivia mı??palmeirastaki mi??

hayran mı bırakıyor???

kimii??



her turnuvada hemde??

hangi her turnuva??



dünya kupasında ne oynadı anlat hele bi brezilya-ispanya maçında ismini duydum bi nane yaptığıda yok



guinazu dediğin adam ayrı bi fiyasko zaten utanmasan onuda transfer edelim diceksin gelmiş 35 yaşına milli takımdada en fazla 3-4 kere oynamıştır



hayran kaldığın adamlar bunlarsa vay halimize



ayrıca salt yetenekse rio sahillerinden adam toplayalım brezilyadan hatta burdan bi kamyon götürelim dayayalım arkaya atalım hepsini ha ne dersin??
 
Cevap: # Walter Montillo |Aranan 10|



Evet, o Jorge Valdivia. Hani WC 2010'da sakatligi yuzune sadece 2 mac ilk 11 baslamis olan Valdivia. Alexis Sanchez ve Matias Fernandez'in yani sira Sili milli takimin en fazla dikkat ceken oyuncusu Valdivia. Gectigimiz Copa America basliklarinda herkezin "Valdivia'ya bak, alalim, kacirmayalim,muthis" dedikleri oyuncu. Heleki Uruguay macindan sonra. Hatirladinmi ?



Ve aynen, senin tam fiyasko dedigin, ama hayatinda izlemedigin Pablo Guinazu. Sonucta Brezilya ligini seyreden biri olsaydin, ve olmadigini Montillo'yu Tabata ile kiyaslayarak belli ettin, neden 33 yasinda hala milli takima alindigini anlayan biri olurdun.



Sonucta bir oneriyi elestirmek kolay. Onu gectim, hayatinda 90 dakika izlemedigin bir futbolcuyu elestirmek daha kolay. Buyuk ihtimal bundan once ismini bile duymamissindir. Ama bir okadar'da cahillik. Ligin en iyi orta saha oyuncularindan biri olarak kabul edilen bir oyuncuyu, 800.000 euro'ya Santos'dan Gaziantep'e satilan bir futbolcu ile kiyaslayip, bundan iyi olamaz diyen bir sahsiyet'le Brezilya liginde oynayan futbolcular ile ilgili polemige girmek mantiga siniyormu peki ? Dedigim gibi, senin mantigina gore ozaman artik kimsenin Brezilya liginden oyuncu almamasi gerek. Sonucta Tabata Brezilya liginden geldi. Heleki yasi ilerlemis oyuncu almamak gerek, yasi 27'ye yaklasan ve su an Arsenal, Real Madrid gibi kuluplerin listesinde olan Hernanes 2010'un yazinda transfer oldu Avrupa'ya.



Bunun yani sira, "bukadar yasina gelmis, daha gitmemis, alinmaz" mantigi bir okadarda sacma ve cahillik'ten kaynaklaniyor. Guney Amerika kitasinda kac ulke, kac lig var. 2008'den beri goz onunde bulunan Olcan Adin niye hala Galatasaray'a gitmedi ? Yaklasik 5 seneden beri piyasada olan Secan Yildirim niye daha erken transfer olmadi ? 20 yasinda milli olmus Eren Gungor niye hala Kayserispor'da oynuyor ?



Bunlar daha goz onunde durarak alinmazken, 2010'a kadar Sili liginde oynayan bir oyuncunun bundan once niye Avrupaya gitmedigi sana bu oyuncunun kotu oldugu izlenimi veriyor ?



Daha ne diyim. Insanlar yazmadan biraz dusunmeli.
 
Cevap: # Walter Montillo |Aranan 10|



Evet iyi farketmissin. Bu kadar genc 10 numaralar takıma ne kadar katkı sağlar bilemiyorum cunku ancak diğer takım arkadaslarınında ona guvenmesi atakları onun isletmesine izin vermesi vs. gibi durumlarda takım iyi isler. Mesela Diego'da bu ozellik oldugu icin onu cok istemistim, hemen kendini lider konumuna sokabiliyor saha icinde. Lincoln keza, bir karizma yaratması gerekiyor arkadasları icinde.



Liderlik vasfı varsa sayet, fena oyuncuya benzemiyor videolardan izlediğim kadarıyla. Hayır demem.



edit : bide tabi pas tekniği de cok onemli.
 
Cevap: # Walter Montillo |Aranan 10|



ciddimisin sen aynı futbolcudan bahsettiğinden????

vidal matias fernandez isla hatta medel varken valdiviayı mı en çok dikkat çekenlerden

hemde 4 copa america maçının hepsinde son yarım saat 15-20 dk oyuna girerken herkesin hayran kaldığı ????



hernanes 85 doğumlu ayrıca ne 27 si 24-25 yaşında ki çok geç değildi transferi



tabatanın santosta nasıl oynadığı bilmiyorsun sanırım??

ya da sizi antep kekledi diye zorunamı gidiyor nedir anlamadım ???

800 bin euro transfer olmuş felan siz değilmisiniz bu adama 10 milyon veren sonradan ne konuşuon hala ????
 
Cevap: # Walter Montillo |Aranan 10|



ciddimisin sen aynı futbolcudan bahsettiğinden????

vidal matias fernandez isla hatta medel varken valdiviayı mı en çok dikkat çekenlerden

hemde 4 copa america maçının hepsinde son yarım saat 15-20 dk oyuna girerken herkesin hayran kaldığı ????



hernanes 85 doğumlu ayrıca ne 27 si 24-25 yaşında ki çok geç değildi transferi



tabatanın santosta nasıl oynadığı bilmiyorsun sanırım??

ya da sizi antep kekledi diye zorunamı gidiyor nedir anlamadım ???

800 bin euro transfer olmuş felan siz değilmisiniz bu adama 10 milyon veren sonradan ne konuşuon hala ????



Evet, o Valdivia. Eminim herkez Valdivia derken, aklina o dedigim Valdivia geliyordur. Senin aklina gelmiyorsa, hatirlamiyorsan, bu senden kaynaklaniyor, Valdivia'dan degil. Valdivia oynadigi oyunla en cok dikkat ceken oyunculardi. Medel demen komik oluyor, Vidal'da oyle. Valdivia'nin ozellikleri bu iki oyuncudan cok degisik ve gosterdigi oyunla herkez tarafindan beyeni topamisti.



Copa America'yi izlemedigin belli oluyor. Valdivia'yi hatirlamadinida su yukardaki yazinla belli ettin. Ne 15-20 dakikasi ? Uruguay karsisinda Sanchez'in golundeki pasi veren kimdi saniyorsun ? O baslikta bile herkez "VALDIVIAAAAAAA" deyip dururken, sen gelmissin burda "Ben hatirlamiyorum, sen hatirliyorsun, iyi degildir" gibi laflar isitiyorsun.



Dedigim gibi, Valdivia'yi hatirlamaman senden ve futbol anlayisindan kaynakliyor. Baskalarindan degil.



Ikincisi,



Tabata'yi kime anlatiyorsun. Ben ligin en iyi orta saha oyunculari derken, sen gelmissin bana 800.000 euro'ya Gaziantep'e satilan Tabata'nin, su an ligin en iyi oyuncularindan biri olan Montillo'ya bir oldugunumu iddia ediyorsun ? Ve bunu Montillo'yu izlemeden ? Bunun benim acimdan nekadar sacma bir polemik oldugunu anliyormusun ? Sonradan 8,5 a satilmasinin Santos'daki performansi ile ne alakasi var Fatih Can ? Performansi Montillo kadar olsaydi, oyuncularini yuksek bonservislere satmaya merakli olan Brezilya kulupleri 800.000 euro'ya satarmiydi Fatih Can ? Hayatinda "logic", yani mantik kelimesini duydunmu Fatih Can ?



2011'de yasiyoruz Fatih Can. Hernanes 26 yasinda, 25 yasinda transfer oldu Lazio'ya.



Biraz'da konunun icerikligi ile, verdigin cevaplari destekleyecek motiflerle gelsen cok daha guzel olacak. 3892749 kere soru isareti yazmakla olmuyor.
 
Cevap: # Walter Montillo |Aranan 10|



Bir oyuncuyu izlemeden Tabata ile kiyaslamak kolay. Kolay'in yani sira komik. Komik'in yani sira mantikli degil, ve daha fazlasi. Tabata'nin ne top teknigi, he hizi, ne oyun stili, hicbiri ne Montillo'yu andiriyor nede o seviyeye yaklasiyor.



Guney Amerika'da Avrupa'da oynamamis, belki oynamayacak bircok oyuncu var. Guney Amerika'da sadece Brezilya ligi degil, Sili Ligi, Arjantin ligi bircok ligler var. Ama bu oyuncularin cogu bizim ulkemizde topcuyum diye gezinenlere futbol dersi verebilecek yeteneklere sahip. Ornek olarak Pablo Guinazu hicbir zaman Avrupa'da oynamadi, ama hala Arjantin milli takimina alinan bir oyuncu. Jorge Valdivia her turnuvada hepimizi hayran birakan bir oyuncu. Hic bir zaman Avrupa kulubunde oynamadi. Bu oyuncular icin en onemlisi Avrupa'ya geldiginde uyum sorunu. 2005'de Caykur Rizespor'da birkac maca cikan Douglas dos Santos su an Gremio'da oynuyor ve takimin guclerinden biri. Gectigimiz sene Brezilya milli formasini giydi.



Maicon konusunda haklisin. O yaslarda Inter'e geldi. Monaco'da oynadigini unutmustum.



Edit ; Sunuda eklemek isterim. Su an ligin en iyi orta saha oyuncularindan biri olan Montillo'yu, neye dayanarak 800.000 euro'ya Santos tarafindan satilan Tabata ile kiyasliyorsun ? Artik takimlar ozaman Brezilya liginden oyuncu almasin. Bizde onermiyelim. Sonucta ligin en iyi oyunculari arasinda olsada, Tabata'dan iyi olma ihtimali dusuk diyenler var, "yane".



biz bu adami alacaktik 04-05 devre arasinda. locatelli haberleri de cikiyordu hatta o zamanlar, locatelli Galatasaray flamasiyla poz vermisti. douglas galiba ikinci ligde oynuyordu (renginde sari olan bir takimdi) millet burun kivirmisti. locatelliyi de almamistik. sonra hakan yakini sezon sonuna kadar kiralayip 2 macta oynatmistik. ha bir de yine herkesin burun kivirdigi ribery diye muthis bir adam almistik transferin son gununde. :)



ne gunlerdi pls
 
Cevap: # Walter Montillo |Aranan 10|



biz bu adami alacaktik 04-05 devre arasinda. locatelli haberleri de cikiyordu hatta o zamanlar, locatelli Galatasaray flamasiyla poz vermisti. douglas galiba ikinci ligde oynuyordu (renginde sari olan bir takimdi) millet burun kivirmisti. locatelliyi de almamistik. sonra hakan yakini sezon sonuna kadar kiralayip 2 macta oynatmistik. ha bir de yine herkesin burun kivirdigi ribery diye muthis bir adam almistik transferin son gununde. :)



ne gunlerdi pls



Ta kendisi.

[video=youtube;FPaFCa84m2U]https://www.youtube.com/watch?v=FPaFCa84m2U&feature=related[/video]
 
Cevap: # Walter Montillo |Aranan 10|



neyin hikayesini anlatıyon ki sen hala ya tabatada o dönem montillodan daha bilindikdi istatistikleri felan daha iyidi hatta , bu gün montilloyu satsa 800 bin değil 1 milyon avroya satar en fazla cruzerio 200 bin euro için mi bütün davan yani???????????????????



2 pasla adama hayran oluyorsan dicek bişey yok valdivia denen adam koşmaz etmez işte 2 tane pas atar dolanr durur sonra ortalıkta e tabi bjkde adammı gördünde işte bi pascalı gördüğünüz hala ona tapıonuz mazur görmek gerek biliyorum sizide
 
Cevap: # Walter Montillo |Aranan 10|



neyin hikayesini anlatıyon ki sen hala ya tabatada o dönem montillodan daha bilindikdi istatistikleri felan daha iyidi hatta , bu gün montilloyu satsa 800 bin değil 1 milyon avroya satar en fazla cruzerio 200 bin euro için mi bütün davan yani???????????????????



2 pasla adama hayran oluyorsan dicek bişey yok valdivia denen adam koşmaz etmez işte 2 tane pas atar dolanr durur sonra ortalıkta e tabi bjkde adammı gördünde işte bi pascalı gördüğünüz hala ona tapıonuz mazur görmek gerek biliyorum sizide



Bos laflar. Neyle ilgili bahsettigini bilmiyorsun.



1 milyon'a satiyorlarsa su an isteyen Rus, Ukrayna ve Italyan klupleri var. Palermo'nun teklifi ve Corinthians'in 6 milyon + Jorge Henrique teklifi red eddildi, sen hala gelmissin 1 milyon euro diyorsun, hala tanimadigin, izlemedigin bir oyuncu ile alakali polemige giriyorsun.



Sen 800.000 euro'ya giden Tabata'yi koru, Brezilya liginin en iyi futbolcularindan birinin 27 yasinda oldugu icin en fazla Tabata seviyesinde oldugunu iddia et.
 
Cevap: # Walter Montillo |Aranan 10|



Bos laflar. Neyle ilgili bahsettigini bilmiyorsun.



1 milyon'a satiyorlarsa su an isteyen Rus, Ukrayna ve Italyan klupleri var. Palermo'nun teklifi ve Corinthians'in 6 milyon + Jorge Henrique teklifi red eddildi, sen hala gelmissin 1 milyon euro diyorsun, hala tanimadigin, izlemedigin bir oyuncu ile alakali polemige giriyorsun.



Sen 800.000 euro'ya giden Tabata'yi koru, Brezilya liginin en iyi futbolcularindan birinin 27 yasinda oldugu icin en fazla Tabata seviyesinde oldugunu iddia et.
he tamam brezilya liginin en iyi oyuncusu
 
Cevap: # Walter Montillo |Aranan 10|



tabata iyi topcuydu. gecen sene bjknin patlamasinda devre arasinda tabatanin yollanmasi bilhafif etkili olmustu
 
Üst Alt