Xbox One X Tanıtıldı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Xbox One X Tanıtıldı!


xboxonex-promo.png

Microsoft “Project Scorpio” adıyla anılan yeni video oyun konsolunu tanıttı. Bu oyun konsolunun resmi adı Xbox One X oldu. Microsoft’un yeni oyun konsolunda 8 çekirdekli Jaguar işlemci, 12 GB DDR5 Ram, 1 TB hard disk ve 4K UHD Blu Ray gibi özellikle yer alıyor.

Xbox One X'in özellikleri nelerdir, fiyatı ne kadar?

2017 E3 (Electronic Entertainment Expo) Fuarı'nda gerçekleştirilen lansmanda yeni konsol için "Dünyanın en güçlü oyun konsolu" ifadesi kullanıldı.

Cihaz tıplı PS4 Pro gibi 9. nesile geçmek yerine ara bir nesil oluşturuyor. Güçlendirilmiş GPU ve CPU sayesinde konsol tarihinde ilk kez doğal çözünürlük olarak 4K ile oyun oynanabilecek. Yeni konsol için çıkacak ilk oyunlardan bir tanesi Forza Motorsport 7 olacak, bu oyun doğal 4K çözünürlükte ve 60fps destekli olarak çıkacak.

Xbox One X'in 7 Kasım tarihinde 499 dolar fiyat etiketiyle piyasaya sürüleceğini ve işlemcisinin Xbox One'dan yüzde 30 daha iyi performans gösterdiğini belirtelim. Benzer bir güncelleme ekran kartı konusunda da yapılmış ve grafik işlemcisi tam olarak 4,6 kat daha hızlı. 6 teraflop gücündeki 1.127 GHz'de çalışan grafik işlemcisiyle göz kamaştıran bir performans vadediyor.

İşlemci kısmını açmak gerekirse; AMD mimarili 8 çekirdekli özelleştirilmiş bir işlemci Xbox One X'e güç verecek. Bu işlemcinin saat hızı ise 2.3 GHz'e çekilmiş durumda. Konsol sahiplerinin en büyük sıkıntılarından biriyse 326 GB/saniye bant genişliği sayesinde tarihe karışacak.

Konsol aynı zamanda SSAA teknolojisini de kullanacak. Yani oyunları 4K çözünürlüğünde işleyip, daha düşük çözünürlüklerde oynatabilecek. Bu sayede düşük çözünürlüklü ekran veya TV'lerde bile yüksek seviyede detay görebileceksiniz.

Diğer önemli teknolojiler ise Dolby Atmos ve HDR desteği olarak görünüyor. 6 Teraflop gücündeki Polaris mimarili grafik yongası kullanılıyor. RX 480'nin aşırı modifiye edilmiş bu versiyonu, 12 GB DDR5 bellek ile oyunlarda ciddi bir hız ve detay avantajı sağlayacak.

Tüm bunların yanında Xbox One X bu zamana kadar çıkan en kompakt Xbox cihazı olma özelliğine sahip. Cihaz için özel olarak geliştirilen likit soğutma sayesinde cihaz hem yerden hem de performanstan kazanıyor.

12 GB bellekle gelen konsolda oyunlar gerçek 4K çözünürlükle oynanabilecek ve Xbox One'ın tüm oyunları ile donanımına tam uyumluluk sözü verildiğini de hatırlatalım. 22 konsola özel, toplamda ise 44 oyun ile birlikte piyasaya sürüleceğini de ekleyelim.

ShiftDelete.Net

Video:


YouTube


 
Son düzenleme:
Üst Alt