Yabancı Kuralı Hakkında Kim Ne Diyor? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Bu başlık altında yabancı kuralıyla ilgili ülkemizin çok bilgili futbol profesörlerinin sözlerini bulabilirsiniz.

Şahıslar;


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: "Sınırsız yabancı oyuncu transferine katılmıyorum. Biz kendi altyapımızı iyi bir şekilde oluşturmalıyız."

Başbakan Binali Yıldırım: "Evet ben de böyle düşünüyorum. Milli takımlara mutlaka Türkleri katmak gerekiyor. Kendi kaynağımızı ikinci plana atıyoruz. Böyle taşıma suyuyla değirmen dönmez. Kendi çocuklarımızı yetiştireceğiz. Dünya yıldızı yapacağız. Dünya kadar para veriyoruz bunlara... Bunun adı 'Desinler ki ağanın fesi var!"

Binali Yıldırım'ın Eşi Semiha Yıldırım: “Değiştir kanalı Binali, bunların arasında hiçbir Türk ismi yok, başkasının maçından bize ne.”

TFF Başkanı Yıldırım Demirören: "Cumhurbaşkanına katılıyorum. Yerli artmalı. Kulüpler Birliği kabul ederse, yabancı kuralına sınırlandırma getiririz."

Milli takım TD M. Lucescu: "Türkler, İtalyan ve İngilizleri yeniyordu. Artık maçlarda takımlar sınırsız yabancıyla oynuyorlar. Sınır sorun."

Eski Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ: "Önümüzdeki sezon yabancı kuralı değişebilir. Altyapıya eğilmeliyiz. Yeni Arda'lar çıkmalı."

'Milli' yorumcu Rıdvan Dilmen: "İstiklal Marşı bilen kaç kişi var? Lig zıvanadan çıktı. Türk ebenin doğurduğu oyuncu kalmadı. Sınır kalkmalı."

Eski TFD Fatih Terim: "Biz bu kuralı açıklarken, '4 sene' diye açıkladık. Kurallar öyle hemen uygulanıp hemen kaldırılamaz!"

Galatasaray ve Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek: "Tüm Kulüpler Olarak Yabancı Sınırının Böyle Devam Etmesini TFF'ye ileteceğiz."

Kardemir Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, “Yabancı kuralıyla ilgili gereksiz tartışmalar yapılıyor. 25 Türk oyuncuyla oynamak serbest. Bu kuralardan rahatsız olanlar 25 Türk oyuncuyu kullanabilir. Bu tartışma gerçekten gereksiz. Bunu tartışmak yerine asıl soruna odaklanmalıyız. Asıl sorundan uzaklaşıyoruz çünkü. Altyapılara yatırım yapıp üretim sağlamalıyız. Biz Karabükspor olarak yabancı kuralını savunacağız.”

Futbolcular;

Milli takım kaptanı Arda Turan: “14 yabancı oyuncunun olmasını fazla buluyorum. Kulüplerin maddi güçleri yeterli olabilecek mi?”

Milli golcü Burak Yılmaz: "Arkadaşlarım futbolu 31'inde bırakıyor. Türk oyuncular artmalı. Yabancı sınırına karşıyım. Çok net görüşüm bu."

FB Efsane Oyuncusu Selçuk Şahin: "Umarım ders alınmıştır ve gereken yapılır, bu kural yüzünden Türk futbolu dibe batıyor."

Galatasaray Oyuncusu Emrah Başsan: "Yabancılarla oynamak bizi geliştiriyor."

Eski Galatasaraylı Evren Turhan: "Herşey mi yanlış olur bu Türk futbolunda..Topu görseler bomba zannedenler.ama Futbolun her bölümüne yerleşmişler..#YabancıSınırınaHayır"

Necati Ateş: "Yabancı sınırı zaten yok. Neden herkes yabancı sınırına hayır diyor anlamadım. Bütün kulüpler buna göre transfer yaptı, 3 ya da 4 yıl sözleşme imzaladı. Fedarasyon bu kuralı kolay kolay değiştiremez."

Sivasspor'un ve Türk futbolunun efsanesi Rıdvan Şimşek: "Takımlarımız yabancı oyuncu kullanıyor çoğunluk olarak. Türk oyuncularına biraz güvensinler. Hocalarımız özellikle... Çünkü yerli oyuncuların başaramayacağı hiçbir şey yok. Bunu sadece futbolcuların dillendirmesi gerekmiyor. Şans verilmesi gerekiyor. Yabancı kuralı değişmeli."

Yekta Kurtuluş: "Yabancı kuralı yüzünden Dünya Kupası'na gidemiyoruz."

Emre Belözoğlu: "Yabancı sınırlandırmasına karşıyım, oyun artık globalleşti. Bu bütçeler ile Türk futbolcularının da artık şapkayı önüne koyma zamanı geldi"

Topluluklar;

ultrAslan: "#YabancıSınırınaHayır"

çArşı: "Yabancı değil, “yalancı” sınırlaması istiyoruz #çArşı #YabancıSınırınaHAYIR"

12numaraorg: "Yabancı sınırına değil, @TFF_Org'ye ve hakemlerine karşıyız. #YabancıSınırınaHAYIR"

Tribün Dergi: "Futbolcunun yerlisi, yabancısı olmaz. #YabancıSınırınaHAYIR"
 
7f899d6655c04a26b57a1ccf94d39623.jpg
 
Bu ülkenin cumhurbaşkanının başka işi gücü yok mu? Ayrıca alt yapının yabancı sınırı ile ne alakası var? Bu adam mı bu ülkeyi yönetiyor. Makamında oturduğu Adamdan hiç mi örnek almamış, sporcunun tek bir tarifi var, zeki, çevik, ahlaklı.

MHA-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Son düzenleme:
Kulüplerin maddi gücünün yetmesinde problem yok, çoğu yerli aynı miktarda para alıyor. Üstüne yerli almak zorunda olduğumuz zaman 1 milyonluk oyuncular 5-6 milyon ediyor nedense.
 
Türkiye Başbakan'ı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın da bu konu hakkında bir serzenişi var söylentilere göre. Eğer doğruluğu varsa onu da ekleyeceğim ilk mesaja.
 
Yabancı sınırı gelirse Türk takımlarının rakiplerini desteklerim her maçta. Milli takımın da son sıralarda yer alması için dua ederim.
 
En kötü kulüpler birliğinin kapısından döner. Hadi bizimkinin kafası çalışmıyor onay verebilir de fiko var, göksel var, antalya başkanı var.

Göksel Gümüşdağ üst akıl ne derse ona onay verir. Fikret Orman'da çaktırmıyor ama siyasi iktidarın ağırlığında eziliyor. Anadolu kulüp başkanlarını hiç hesaba katmıyorum zaten.

Bence fazla umutlu olmamak lazım. Siyasetin spor üzerinde etkisi çok büyük. Karar ortak alınacak, kulüpler birliğinden dönme gibi bir durum olmaz. Sadece canı yanacak kulüp başkanları sınırın makul bir seviyeye çekilmesi için diretebilir. Bu da en iyi ihtimal. Gerisi karanlık zaten.
 
Üst Alt