Yabancı Sil Baştan {Atilla Türker} | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yabancı Sil Baştan {Atilla Türker}


Yabancı sil baştan


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın ardından harekete geçen Kulüpler Birliği ve TFF, toplantı yapıp başkanların görüşünü alacak... Kuralın kademeli olarak azaltılacağı ve 2019-20’den itibaren yabancı sayısının önce 8’e sonra da her yıl 1’er eksilerek 5’e kadar düşeceği belirtildi

Ülke futbolunda son dönemde gündemden düşmeyen konulardan biri de yabancı kuralı... Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun "Süper Lig maçlarında izleyecek Türk futbolcu bulamıyorum" sözlerinin ardından bazı yerli oyuncular ve teknik adamlar, kurala yeniden kısıtlama getirilmesi yönünde açıklamalar yapmıştı. Futbol camiası bu konuyu tartışırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün ATV'de katıldığı canlı yayında yabancı kuralıyla ilgili önemli ifadeler kullandı.

HAREKETE GEÇTİLER

Mevcut uygulamanın Milli Takım'ı olumsuz etkilediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yabancı oyuncu sayısının aşırı oluşu bize dezavantajlar getiriyor. En önemli dezavantajları Milli Takımımız'a yansıması. Yerliler az şans buldukları için Milli Takım'da yeterince güçlerini gösteremiyorlar. İşi bitmiş oyuncuların alınmasına karşıyım" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri sonrası, yabancı futbolcu sayısının değiştirilmesi konusu hız kazandı. Harekete geçen Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu, konuyu masaya yatırmak için çalışma başlattı.

BİRLİK TOPLANIYOR

Kulüpler Birliği'nin önümüzdeki hafta içinde İstanbul'da yapacağı toplantıda bu konunun masaya yatırılacağı öğrenildi. Bu doğrultuda kulüp başkanlarından tek tek görüş alınacağı belirtildi. Ayrıca Futbol Federasyonu yönetim kurulunun cuma günü yapacağı toplantıda da bu konu gündeme alınacak. Federasyon, Kulüpler Birliği'nden gelecek görüş doğrultusunda durumu değerlendirecek.

‘MAĞDURİYET OLMASIN’ DİYE KADEMELİ AZALACAK

Halen 14 olan yabancı futbolcu sayısının kademeli olarak azaltılacağı öğrenildi. 14 yabancı kuralının bu sezon ve önümüzdeki sezon da devam edeceği, gerekli değişikliğin 2019-20 sezonunda başlayacağı belirtildi. Halen takımların çok önemli bölümünde 14'er yabancı futbolcu olması nedeniyle gerekli değişiklik için zamana ihtiyaç duyulduğu hatırlatıldı. Yabancı futbolcularla imzalanan uzun süreli sözleşmeler sebebiyle kulüplerin mağduriyet yaşamaması için değişikliğin kademeli olacağı vurgulandı. 2019- 20 sezonunda yürürlüğe girmesi planlanan yeni yabancı oyuncu sayısının ilk planda 8'e, sonra her yıl 1'er azaltılarak 5'e kadar düşürüleceği kaydedildi.

CUMHURBAŞKANI NE DEMİŞTİ?

‘MİLLİ TAKIMIMIZ ZARAR GÖRÜYOR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün katıldığı yayında yabancı kuralının değişmesi gerektiğini söylemişti. Erdoğan, “Yabancı oyuncu sayısı konusunu kulüplerimizle konuşarak bir yere vardırmamız lazım. Özellikle futbolda yabancı sayısının aşırı oluşu bazı dezavantajlar getiriyor. En önemli dezavantajı Milli Takımımız’a yansıması. Yerli oyuncularımız az şans buldukları için Milli Takım’da yeterince güçlerini gösteremiyorlar. Kulüplerimiz yabancı oynatsın ama bu kadar fazla değil. İşi bitmiş yabancı futbolcuların alınmasına karşıyım” demişti.



Atilla Turker - Yabancı sil baştan - HABERTURK
 
DJ6GN3VX0AEBKl1.jpg
 
Allah bin belanızı versin , Galatasaray taraftarı mutlu olmasın demi , transfer yaptık takım kurduk hemen operasyon.

Size oy veren Galatasaray taraftarının yüzüne tüküreyim.
 
Valla gram umurumda olmaz böyle bir şey olursa. Gider Avrupa'dan bi takım desteklerim. Bu kadar kaostan, saçmalıktan bıktım artık.
 
Yalakalar bu ülkenin en tehlikeli insanları olmuştur her zaman. Özerk bir kurum resmen siyasetin esiri olmuş ve onlar da yalakalık konusunda sınır bulamıyorlar.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Mesele milli takim falan degil. Gsnin kurduğu kadro ligi uzun yıllar domine edecek düzeyde. Buna Aziz izin vermez. 2013 den sonra oldugu gibi
 
Böyle birşey yapacakları kesindi zaten. 14 yabancı gibi mantıklı hareketler çaplarına fazlaydı. Reyis de canlı yayında bu kuraldan memnun olmadığını belirtmişti geçen gün. Kısacası harekete geçtiler.

En azından güzel bir kural hazırlarlar umarım.
 
Fifa'ya email atıp Türkiye'de siyaset futbola müdahale ediyor demeliyiz, tüm organizasyonlardan men etsinler şeref yoksunlarını


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Üst Alt