Yabancı Sınırı Değil, Kültürsüz ve Eğitimsizler Sorun! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yabancı Sınırı Değil, Kültürsüz ve Eğitimsizler Sorun!


Her alanda olduğu gibi futbolda da haketmeyen, birilerinin adamı olmayı tercih ederek mevki peşinde koşanlar Milli Takımda cirit atıyor.

Beşiktaş'ı batırıp şikeyi sessiz sedasız aklayanlar futbolun, maddi manevi lay lay lay diye tezahurat edenlerin basketbol federasyonu başkanı olduğu ülke de başarısızlık için her gün farklı kılıflar üretilirken, bir kez bile neden bu kadar cahil ve eğitimsiz insanların en yüksek mevkilerde olduğu tartışıldı mı?

Alternatif olarak en çok yarananların gösterildiği ülkede kaç bölge var söyleyemeceklerin futbol uleması olup yap boz tahtasına dönen kuralları tartışmaya açtığı, kulüpçülük ve hizipçilik yapanların ödüllendirildiği, futbolun ruhundan zerre anlamayan kese doldurma ve reklam peşinde ki çakalların kulüp başkanı olduğu, her maddi güçlükte Belediye ve siyasete yanlayan yöneticilerin cirit attığı bu iki ana branşta ki kokuşmuşluktur bu tablonun sebebi.

EĞİTİMSİZ TOPLUMLARDA: BAŞARILAR EGO ŞİŞİRİR, BAŞARISIZLIKTA HEP BAŞKALARI SUÇLUDUR

İnsanımızın bir başka özeti de başarılı olduğunda yöntemi değil hep kişisel benliklerini öne atan şişmiş egolarıdır. Bilginin nesillere aktarımı önleyen de bu egodur. Değerlerini paraya satan, güçlerini mevkilerinden alan, kişisel başarılarını toplumsal başarılara yeğleyen insanlar kümesi olmuştur Türkiye.

Başarısızlık ile imtihanında ise hep suçlu başkalarıdır insanımızın. Çuvaldızı bırakın iğneyi bile bir kez olsun kendine batıramayan, sürekli geçmişi ile övünüp, geleceği tesadüfi olaylar silsilesinde kadere emanet eden, başarısızlıkta suçlayacağı biri olmayınca işi şansa yoranlardır bu tablonun sorumlusu.

Liyakat ile değil birilerinin sesi olduğu için o göreve gelenler oldukça daha bu devran böyle gidecek. Biz de 2022'leri, 2030'ları kaybetmeye devam edeceğiz.Yanlış anlaşılmasın futbol için değil her alanda.
 
Üst Alt