Yabancı Sınırının Kalkmasıyla Neler Değişti? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yabancı Sınırının Kalkmasıyla Neler Değişti?


Evet madem bazı dinazorlar yabancı sınırı istiyor, o zaman bizde neler değişti iki sene gibi kısa sürede anlatalım..

MİLLİ TAKIM'IN DURUMU;
-Rezil durumda bulunan milli takım Hollanda,Çekya ve İzlanda'yı yenerek imkansızı başardı ve EURO2016'ya gitti.
-İnanılmaz kavgalara,sorunlara,ego savaşlarına rağmen dünya kupasına direkt gitme şansımız epey yüksek.

GENÇ YERLİ OYUNCULAR;
-Her şeyden önce Altınordu bu kokuşmuş düzende zoru değil mucizeyi başarıyor adeta. Tebrikler onlara.
-Cengiz,Enes,Çağlar,EmreÇolak gibi sınır olsaydı %90 burada kalmak zorunda kalacak oyuncular üst seviye liglere gitti.
-Yusuf Yazıcı bir anda kendini Trabzonspor 11'inde buldu ve kendini gösterip formayı kaptı. Demek ki sınır genç ve iyi yerliyi etkilemiyormuş.

AVRUPA'DA TAKIMLARIMIZ;
-Osmanlıspor gibi bir takım yabancıları sayesinde UEL'de gruptan çıktı.
-Başakşehir, Club Brugge eledi ve Sevilla'ya karşı oyun olarak ezilmedi.
-Beşiktaş 9 yabancıyla UEL çeyrek finaline geldi ve penaltılarla elendi.
-Bir kaç sene sonra bu kural oturunca çok daha iyi yerlere geleceğimize eminim.

SEYİRCİ SAYISI-LİGLERİN DURUMU;
-Sınrın olduğu 2014-15 sezonunda 3 büyük takım birden şampiyonluğa oynasa da tribünler sınrın olmadığı sonraki 2 seneden düşüktü. Bu sene bu sayı çok daha fazla artacak.
-Kimsenin beğenmediği TFF 1.Lig'de bile son iki sene de çoğu stad doluydu. Son haftaya 3 takım hariç tüm takımlar hedefi olarak girdi. TRT reytingleri adeta uçtu ve playoff finali 9küsür reytingle günün en iyisi oldu. Bu sene artık şifreliye geçecek kadar gelişti.
-Katarlı ünlü iş adamları 2010 yılında yapılan son ihaleden çok daha yüksek fiyata lig yayın haklarını aldı ve dünyaya pazarlamaya başladı.
-Yabancı sayısının fazla olmasıyla dünyada çeşitli ülkelerden insanlar kendi ülkesinden veya tanıdıkları oyuncuları izleme şansı buldu. 8-9 yerli ile oynansa büyük ihtimal -belki derbiler hariç- dünyaya bile pazarlayamazdık.
-Bu sene sezona başlarken 5 takım şampiyonluk hedefiyle girdi. 5 takım dışında en az 4-5 takımın da Avrupa'ya katılma hedefi var.
-Bu kural sayesinde artık iyi giden takımın oyuncusu için kavgalar çıkmıyor. Örneğin; Kayserispor'da geçen sene iyi işler yapan Deniz Türüç rahatlıkla kulübünde kaldı ve sözleşmesini uzattı. Sınır olsaydı hem oyuncu hem Kayseri hem almak isteyen takım mağdur olacaktı.

Bu kuralıın daha şimdiden faydaları belli olmaya başladı. İlerleyen dönemde dinazorlar engellemezse her türlü rezalet ortama rağmen ülke futbolu daha iyiye gidecek. Teknik direktörler için de bu sistem daha iyi oldu. Kendileri geliştirmeleri lazım. En azından herkes ingilizce bilmeli. Artık yerli bulmak için bir tarafları yırtmak zorunda kalmayacaksın. Doğru yabancıları bulmak zorundasın. Olur da her şeye rağmen sınır konarsa ülke futbolunun başı sağolsun deriz.
 
Babalarindan dedelerinden kalma sirketlerinde veya fabrikalarinda uc kurus daha ucuza calistirmak icin ekonomik gucu olmayan yabanci ulkelerden ucuz isci getirmekten zerre kacinmayacak veya kacinmayan pezevenkler simdi o kus beyinleriyle ayni business mantigini futbol uzerinde kullanamadiklari icin yillarca yerli coplere bize ve diger istanbul kerizlerine paralari dokturdu.
 
son 10 yılda 1 tane gelen arda'dan sonra 5 adet avrupa capı genc oyuncu kazandık;

-cengiz
-enes
-çağlar
-yusuf yazıcı
-emre mor

genc dahi olsa oyuncu ilk maçta kendini belli eder, taraftarı arkasına alır, hocada oynatır. bizde öyle bir genc göremiyorum, arda'dan sonra gelmedi.
 
Arda, Ozan Tufan, Alper Potuk, Selçuk İnan gibi futbolcuların aslında çöp olduğunu anlamamızı sağladı bu kural.
 
Ridvan gibi futbol profesorleri birseyi anlamiyorlar.
Cozum sinirlamak degil, cozum gencleri iyi yetistirmekte.
Gencleri iyi yetistirirsen her turlu oynarlar ve yabancilara gerek kalmaz.
 
Volkan şen için bjk,fb,ts ile hala kapışıyorduk şu anda yabancı sınırı olsaydı.Olmadığı için volkan şen boşta hala takım arıyor.
 
Bizim yerli futbolcuların aslında hiç bir işe yaramadıkları, hak etmedikleri halde milyonları götürdüğü ortaya çıktı. En basit örnek olarak verecek isek Volkan Şen'dir. Talibi bile yok şu anda neden ? Daha az maliyete ondan daha kaliteli bir isim bulunabildiğinden dolayıdır. Volkan Şen yabancı sınırı olsa idi şu anda Beşiktaş ve Galatasaray peşinde koşuyordu. Şimdi yüzüne bile bakmıyoruz. Hatta transferini düşünenlere giydiriyoruz. Yabancı sınırlamasının kaldırılması bizlere aslında yerli oyuncuların hiç bir şey olmadıklarını göstermiştir. Çok kaliteli olanları da zaten Avrupa'da yer alıyor.
 
EURO 16'ya gitmemizin tek sebebi UEFA'nın format değişikliğine gitmiş olması bence. önceden 3. olan turnuvaya gidemiyordu çünkü.
 
yabancı sınırı getirilmez artık

göksel karşıydı, şimdi saz dursun başganın elinde

en az 5 yıl bahsi geçmez

+ işin içinde bein grup var, siyaset falan etki edemez bu kadar paranın döndüğü sektöre.
 
Çöp yerlilere verilen manyak maaşlar ve fahiş bonservisler saçmalığı sona erdi. O yüzden büyük paralar harcayıp FFP'den 3 büyükler sırasıyla ceza aldı bi kere.... Çamdallar, Olcan Adınlar, Potuklar, Tosiçin karısı, bunlar değerinden kat kat fazlaya mal olmuş sınır yüzünden.


Şimdi ise avrupanın üst düzey liglerinde hiç olmadığı kadar topçumuz var. Eğer yerli oyuncunu oynatmak istiyorsan altyapına inip bir bak, sınırlamalarla dahada boka gittik yakın zamanda... Kafa patlattıp, para harcayıp, sabırlı olman gerek herşeyden önce. Almanya veya Fransada bu işler çok üst düzeylerde hepimizin bildiği gibi. Git örnekler alıp gel işte, tekeri yeniden icat et demiyoruz
 
yerli işe yaramazlar milyon eurolar kazanacak diye sınırı geri getirmek istiyor rıdvan gibi bünyeler.
komisyoncukları kapamıyorlar tabii işe yaramaz oyuncuları kakalayamayınca büyük takımlara.
 
Yabancı sınırlaması tamamen saçmalık kim hak ediyorsa o oynuyor

Mesela düşünün geçen sene cengiz'i başahşehir 100 tane yabancı hakkı olsa da yine kesmezdi Cengiz 'i neden oynuyor çünki çocuk

Yabancı serbesliği çok zoruna giden milli takımı çok düşünen var ise gitsin Altınordu gibi yapsın destek versin yerli topçulara

Oturduğu yerden ahkam kesip birde milli takımı Türk futbolunu düşünuyormuş gibi yapanlar ...
 
Volkan Sen soytarisinin 2 milyon eurodan 3 gün icerisinde 4 yillik sözlesme imzaladigi günleri geride biraktik Allah'a cok sükür.
 
Ali Ece: "Yabancı sınırlamasına karşıyım ben. Sow, Hagi, Alex. Bunlar yabancı mı bu ülkeye? Asıl Hasan Ali yabancı. Fenerbahçe'ye yabancı futbola yabancı."
 
Bir örnek olarakta Cengiz'i verebiliriz. Eğer yabancı sınırı olsaydı bu adamı kapmak için ne savaşlar yaşanırdı. Milyon eurolar futbolcuya maaşlar havada uçuşurdu. Ama ne oldu sadece yatırım yapmak amacında olan yabancı kulüpler geldi ve alıp gitti.

Bu sayede artık yabancı kulüplerde ülkemizde futbolcu aramaya başladı. Hele Enes ünal'dan baya bir kar ettikten sonra artık buradaki pazarıda değerlendirmek isteyecekler.

Yabancı sınırı olsaydı imkanı yoktu böyle bir adama yurt dışını göstermezdi 3 büyükler. Oyuncuda 22 yaşında öküz gibi paraya boğulup performans düşüklüğüyle silinir giderdi gündemden. Tıpkı benli ozan gibi.
 
Son düzenleme:
Yabancı sınır olmasın da biz niye oyuncu yetiştiremiyoruz ? Altınordu'ya helal olsun vallaha adamlar domates tarlasından topçu çıkartıyorlar. Önce futbolcunun karakterine yöneliyorlar, ezber gitmiyorlar.

turkiye-nin-en-pahali-futbolcusu-olan-cengiz-9851402_2776_m.jpg
 
Geçen sene bu tartışma yapıldığında yabancı sınırı sonrası yaşananları açıklamıştım. Bu sene de iyi olaylar artarak devam ediyor.

- Beşiktaş yine 9-10 yabancıyla namağlup CL grubundan çıktı.
- Cenk Tosun devre arasında PL'ye satılabildi. Sınır olmasa ne olursa olsun kalırdı hatta maaşına zam yapılırdı. Örnek; Burak Yılmaz-2013. Lazio'dan teklif gelmişti ama yerine kimse gelemeyeceğinden satamamıştık.
- Anadolu kulüpleri artık çok daha bilinçli şekilde hamleler yapıyor. Yabancıları doğru seçen iyi yerlere geliyor.
- Lig geçen sene tarihinde ilk kez 3 takımın son haftaya şampiyonluk iddiasında girildi.
- Süper Lig'de oynayamayacağını anlayan yerliler alt liglere gitti ve o liglerin de kalitesi artmaya başladı.
- Scout hamleleri daha kolay yapılıyor. 5-6 yabancı olduğu zaman garantiye gidiliyordu ama şimdi 14 olunca en azından 2-3 tane bu tip yabancı da alınabiliyor.
- Kendini geliştiren pek çok genç yerli oyuncu 11 oynayabiliyor. Özellikle Trabzon-Bursa'da bunları rahatlıkla görüyoruz.

Bu konunun tartışılması değil tartışılmaması lazım. Birazcık mantıklı bakan herkes iyiye gidildiğini görür.

Ancak daha önce de demiştim; Bu sınırı isteyenler sadece menfaati olanlar. Türk futbolunu düşünenler değil.
 
Üst Alt