YALANLANDI | Emir Preldzic: "Türk Milli Takımı'nda Zorla Oynuyorum !" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

YALANLANDI | Emir Preldzic: "Türk Milli Takımı'nda Zorla Oynuyorum !"


Beyler twitterda bir söylenti yayılıyor.



Preldzic: You know why I'm not playing for Slovenia... I had decided not to play for any NT, but Turkey forced me to play or lose passport.



Bu cümleyi Emir sarfetmiş diyorlar. Cümle doğruysa "Neden Slovenya için oynamadığımı biliyorsunuz. Herhangi bir milli takım için karar vermedim (NT : National Team sanırım, orayı ben de anlamadım) ama Türkiye beni milli takımda oynamazsam pasaportumu iptal etmekle tehdit etti"



şeklinde bir cümle sarfetmiş diyorlar.



Doğruluk payı nedir bilinmez ancak eğer böyle bir şey gerçekten varsa Turgay Demirel ve Basketbol Federasyonu o makamda yarını göremez gibi.



Edit : Haber SalsaBasket'e de düştü.



https://www.salsabasket.net/roportaj-2/flas-emir-preldzicten-sok-sozler.html



EuroSport TR : https://tr.eurosport.com/basketbol/...1/turkler-beni-zorladi_sto2942008/story.shtml



12 Dev Adam'ın Bosna-Hersek ve Slovenya pasaportlarına da sahip oyuncusu Emir Preldziç, Sloven basınına ilginç açıklamalar yaptı. Preldziç, Türkiye Milli Takımı'nda Türk pasaportunu kaybetmemek için oynadığını söyledi.



Neden genç milli seviyesinde forma giydiği Slovenya'yı değil de Türkiye'yi tercih ettiği sorusuna, Preldziç "Neden Slovenya için oynamadığımı biliyorsunuz. Türkler beni kendi milli takımlarında oynamaya zorladı. Fenerbahçe'de Türk pasaportuyla oynayabilmem için milli takımda oynamam gerekti. Aslında ben herhangi bir milli takımda oynamak istemiyordum." cevabını verdi.



"Takımın beni bu kadar iyi karşılayacağını tahmin etmiyordum. Burada çok oyuncu tanıyordum, bu uyum sağlamamı kolaylaştırdı. Senelerdir onlarla oynuyor gibiyim." diyen genç oyuncu milli takımın hedefinin bir sır olmadığını, ilk beş ve Olimpiyat vizesi istediklerini, 12 Dev Adam'ın çeyrek finale çıkacağına da inandığını sözlerine ekledi.



Eurosport - Eurosport.com Türkiye



Basket Dergisi :https://www.basketdergisi.com/emir-preldzicten-sok-aciklama-turkler-beni-zorladi.html



A Milli Takım’ın devşirme oyuncusu Emir Preldzic, Sloven basınına skandal niteliğinde açıklamalar yaptı.



Bosna asıllı Sloven oyuncu, FIBA’dan alınan özel izinle Ay – Yıldızlı formayı giyerken Emir Preldzic, siol.net sitesine verdiği röportajda Türkiye’nin kendisini milli takımda oynamak için zorladığını söyledi.



Milli takım seçimi üzerine sorulan soruyu yanıtlayan Emir, “Neden Slovenya milli takımında oynamıyorum biliyor musunuz? Çünkü Türkler beni zorladı. Ne yazık ki gerçek bu. Ben hiçbir milli takımda oynamamaya karar vermiştim. Fenerbahçe’de Türk pasaportuyla oynuyordum. Milli takımda oynamazsam pasaportumu kaybedebileceğim söylendi ve oynamak zorunda bırakıldım” dedi.



BU BİR OYUN MU?



Milli takımda elinden gelen mücadeleyi veren ve başarılı bir grafik çizerek uyum sağladığını gösteren Emir Preldzic’in bu açıklamalarının zamanlaması akılları karıştırdı. Emir’in böyle sözleri ikinci tur sürerken söylemesi pek akılcı gözükmezken bunun Slovenya tarafından öne sürülen bir ‘oyun’ olabileceği öne sürülebilir. Çünkü Slovenya, çapraz grupta yer alıyor. Maljkovic’in ekibinin olası rakiplerinden birinin Türkiye olması nedeniyle Sloven basının böyle bir oyuna malzeme olabileceği konuşuluyor.



Şu da röpörtajın orjinali : https://www.siol.net/sportal/sporta...skluzivno_preldzic_turki_so_me_prisilili.aspx



Afera s Preldžićem je dodobra razburkala slovensko, bosansko in na koncu tudi turško košarkarsko javnost. V dresu Slovenije je v Zenici rojeni košarkar že igral na uradnih tekmah članske izbrane vrste v kvalifikacijah za olimpijske igre 2008 v Atenah, bil pa je tudi član mlajših članov na evropskih prvenstvih 2006 in 2007. Od takrat naprej se je začela saga, v kateri izbrani vrsti bo v bodoče igral nadarjeni košarkar. V Sloveniji, kjer je v Slovanu pod vodstvom Mira Alilovića nadgradil svoje znanje, so pričakovali, da bo ostal zvest naši reprezentanci, vendar je na koncu v akcijo z nekoliko tršim prijemom stopila Turčija, kar boste lahko prebrali v spodnjem intervjuju. Na koncu je celo Mednarodna košarkarska organizacija FIBA prek pravil omogočila reprezentančni prestop, kar do zdaj ni bila praksa, saj pravila to prepovedujejo. To je namreč edini primer v zgodovini, ki pa bi lahko v bodoče razburkal dogajanje v drugih reprezentancah.



V prvem delu evropskega prvenstva ste bili z dvanajstimi točkami v povprečju najboljši strelec turške reprezentance. Ste pričakovali, da se boste tako dobro vključili v sistem izbrane vrste?

Priznam, da nisem. Fantje so me zelo dobro sprejeli v ekipo. Poznam številne košarkarje, zato sem se potem lažje vklopil v to okolje. Počutim se, kot da bi bil že več let skupaj z njimi.



Kaj bi lahko rekli o moči turške reprezentance na tem evropskem prvenstvu?

V prvem delu smo imeli nekaj težav v tretji in četrti tekmi. Sprva smo nesrečno izgubili proti Litvi, nato pa še proti Poljski Aleša Pipana. Povsem ob koncu smo se z zmago proti Španiji vrnili skozi velika vrata. Mislim, da imamo lepe možnosti, da se uvrstimo v četrtfinale.

Mislim, da imamo lepe možnosti, da se uvrstimo v četrtfinale.

Sta s Pipanom, ki vas je vodil v izbrani vrsti Slovenije leta 2008, tudi kaj spregovorila?

Pred tekmo in po njej sva se videla. Žal mi je, da je moral zapustiti evropsko prvenstvo, saj je dobro vodil poljsko reprezentanco.





Kakšen je cilj turške reprezentance v Litvi? Lani je bila na domačem svetovnem prvenstvu odlična druga.

Ni nobena skrivnost, da se želimo uvrstiti med najboljših pet reprezentanc na tem prvenstvu in si zagotoviti vsaj kvalifikacije za olimpijske igre.



Verjetno ste pogledali tudi kaj v skupino, v kateri je igrala slovenska košarkarska reprezentanca. Koliko jo sploh spremljate?

Sloveniji gre super v Litvi. Izgubila je le eno tekmo in še to nesrečno proti Rusiji, proti kateri je bila zelo blizu zmagi. Spremljam Slovenijo in verjamem, da je lahko tudi ona uvrščena med prvih pet, saj ima dobro ekipo in dobrega trenerja. Sloveniji želim čim več sreče v nadaljevanju prvenstva.



Slovenski reprezentanci bi bili na krilnem položaju zelo dobrodošli, saj jim prav po poškodbi Boštjana Nachbarja na tem igralnem mestu manjka tako visok igralec z vrhunskim košarkarskim znanjem …

Na žalost je bil takšen položaj. Sami veste, zakaj ne igram za Slovenijo. Turki so me na koncu prisilili, da igram za njeno izbrano vrsto. Na žalost je to tako.



Ste se potem sami odločili, da boste nosili dres Turčije?

Sam sem se sprva odločil, da ne bom igral za nobeno reprezentanco. Pri Fenerbahčeju namreč igram s turškim potnim listom kot domačin in zaradi tega sem se moral oddolžiti tamkajšnjim ljudem, sicer bi izgubil potni list.

Turki so me na koncu prisilili, da igram za njeno izbrano vrsto.

Ste še v stiku s slovenskimi igralci?

Z Vidmarjem sva še vedno veliko v stiku, saj igrava v istem klubu. Škoda, da Jaka Klobučar ni dobil poziva v reprezentanco. Tudi z drugimi sem v stiku.





Kaj pa bi lahko rekli o slovenskem selektorju Božidarju Maljkoviću?

Dejansko ga ne poznam, tako da ne morem veliko povedati o njem. Sicer pa je veliko ime ter legenda evropske košarke.



Potem verjetno tudi niste imeli stikov z njim?

Ne, nisem.
 
Cevap: İddia | Emir Preldzic : Türk Milli Takımı'nda Zorla Oynuyorum !



Umarım böyle birşey yoktur basketboldan fazla anlamam ama emir in bize katkısı tartışılmaz
 
Cevap: İddia | Emir Preldzic : Türk Milli Takımı'nda Zorla Oynuyorum !



Emir şu an bizim takımın %30'u diyebilirim. Hidayet'le aynı pozisyonda, genç olmasına rağmen - bana ve çoğu kişiye göre - Hido'dan daha fazla katkı veren bir oyuncu. Böyle bir haber varsa hemen milli takımdan ayrılmalı. Ancak bu bizim kesinlikle işimize gelmez.
 
Cevap: İddia | Emir Preldzic : Türk Milli Takımı'nda Zorla Oynuyorum !



Tehdit etmek ne demektir yahu. Preldzicsiz de önemli başarılara imza attık basketbolda. Zorla güzellik olmaz.
 
Cevap: İddia | Emir Preldzic : Türk Milli Takımı'nda Zorla Oynuyorum !



zorla oynatılan bir oyuncunun performansı bu mu olmalı sizce ?



bence yalan haber...
 
Cevap: İddia | Emir Preldzic: "Türk Milli Takımı'nda Zorla Oynuyorum !"



Inanmiyorum. Zorla oynayan bir cocuk böyle yürekten oynamaz. Sizde herseye inanmayin. Yakinda aciklama yapar zaten
 
Cevap: İddia | Emir Preldzic: "Türk Milli Takımı'nda Zorla Oynuyorum !"



defol git o zaman preldzic , devşirme adam seni n'olcak.... oynadığın takımdan belli ne halt olduğun
 
Cevap: İddia | Emir Preldzic : Türk Milli Takımı'nda Zorla Oynuyorum !



Yapma gözünü seveyim.Dünya ikincisi olanda,Avrupa ikincicisi olanda Emir yada başka bir yabancı mı vardı?



Dünya ikincisi olan takımdan Semih şu an yok. Sinan Güler yok gibi. Kerem Tunçeri olmasa daha iyi. İzzet boşuna gitti Litvanya'ya. Cenk Akyol oksijen tüketiyor sadece.



Ender - Onan - Hido (?) - Enes - Aşık - Oğuz (?) - Ersan - Emir şeklinde bir rotasyonumuz var. Emir ile Ersan şu takımın en önemli halkaları Aşık ile birlikte. Dünya ikincisi olan takımla alakamız yok şu an.
 
Cevap: İddia | Emir Preldzic: "Türk Milli Takımı'nda Zorla Oynuyorum !"



haberin sunum tarzı gerçekten rahatsız edici zaten 3 aydır şike gölgesi şimdide mafya gibi zorla oynatıyorlar pasaportumu iptal edicekler falan itibarımız lekeleniyor gerisi hikaye Emir olmaz Demir olur adammı yok milli takımda oynatmak için.
 
Cevap: İddia | Emir Preldzic: "Türk Milli Takımı'nda Zorla Oynuyorum !"



Yoktur böyle birşey zannetmiyorum.En fazla oynaması için biraz fazla çaba sarfetmişlerdir.Yakında yalanlanır zaten.
 
Üst Alt