Yasin'e Moses Rolü! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yasin'e Moses Rolü!


yasin-e-moses-rolu--8693922.Jpeg


Chelsea Teknik Direktörü Conte’den çok etkilenen Tudor, Yasin’e Victor Moses rolü vermekle haklı olduğunu gösterdi. İngiliz ekibinde Moses süratiyle öne çıkarken, Yasin de aynı özelliği dolayısıyla hocasının tercihi oldu.


Galatasaray’da Igor Tudor’un 3. maçında ilk galibiyetini alması ve oyun stili şimdiden etkisini yarattı. 5’li savunmaya dönen taktik diziliş ve futbolcularına aşıladığı mental etki, Chelsea Teknik Direktörü Antonio Conte’den ne kadar etkilendiğini açık açık gösteriyor.
Tudor’un en bariz yöntemi de Yasin Öztekin oldu. Yasin’i sağ beke monte eden Hırvat çalıştırıcı, Chelsea’de Conte’nin Victor Moses üzerinde kurduğu yeniliği hatırlattı. İtalyan teknik adamın İngiliz kulübünde Moses’ı sağ açıktan alıp, 5’li savunmada sağ bek olarak kullanması, Yasin Öztekin’in benzer role alınmasındaki nedenlerle aynı...
Conte’nin Nijeryalı oyuncusuna yaptığı değişikliği anlatırken, “Moses çok süratli. Hem topla ilerlerken hızlı hem de normal koşularda... Çok iyi koşuları var” demesi, Yasin gerekçelerini de ortaya çıkarıyor.

Benzerlik fazla


Tudor’un da tecrübeli yıldızına, “At gibi koşuyorsun, çok iyi koşuların var” yorumunu getirmesi, bu durumu ortaya koyuyor. Beşiktaş derbisiyle ilk kez Yasin’i beke alan genç çalıştırıcı, oyun içinde birçok noktada Chelsea esintileri taşıyor.
Antalyaspor deplasmanında gelen ilk golde de Ahmet Çalık’ın rolü dikkat çekti. Chelsea’de David Luiz’in hücumları başlatması gibi, Ahmet Çalık da benzer bir çıkış yaptı ve golün hazırlayıcılarından oldu. Yine sol bekte Linnes’in çekilmesi, Chelsea’de Azpilicueta’nın sağ ayaklı sol bek tarzı olmasını andırıyor.

Diğer bir detay da, koşu mesafeleri... Chelsea’nin koşu özelliğini tanımlayan John Terry, “Futbolcudan çok uzun maratoncu gibi olmalısınız” yorumu, Galatasaray için de şu an geçerli... Çaykur Rizespor maçıyla başlayan Tudor idaresindeki Cim-Bom, 118 kilometrelik bir ortalama tutturdu.
Beşiktaş maçında eleştirilen Yasin Öztekin, Antalya karşısında daha iyi göründü.

Skorer

 
Son düzenleme:
azpilicuetta stoper oynuyor ama aslanlar, carole-alonso deseniz anlarız

ayrıca esinlenmek iyidir de taklit etmek ? (tudor hocam taklit ediyor demiyorum)
 
Ne rolü.
Yasin sağdan gelen bütün atakların sorumlusu.

Rakibin önünde duramıyor sadece peşinden koşuyor.

Bizim sorunumuz bu; 2 depar atan oyuncuya yıldız muamelesi yapiyorlar.

Taraftara, bu çileyi YAŞATANLARA
LANET GELSİN!
 
Rol degil de esnek bir kadro icin chelsea'nin oynadigi sistemle oynuyoruz

Conte orta sahanin saginda hucum oyuncusu solunda ise daha defansif bir oyuncu ile dengeli ve esnek bir oyun anlayisi ile oynuyor

Italya milli takiminda sag cizgide candreva,sol cizgide de sciglio oynuyordu

Chelsea de ise sol alonso sag moses
 
Tahmin etmiştim böyle bi haber çıkacağını. :asd2: Yasin'in pek alakası yok Moses ile. Ama işte kanattan içeriye kat eden her topçunun Robben olduğu yerde Yasin Moses olur, Çalık Luiz.
 
Üst Alt