Yellowstone: Süper Yanardağ | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yellowstone: Süper Yanardağ


Yellowstone: Dünya’nın En Büyük Yanardağı Patlamaya Hazır

YELLOWSTONE-LAKE.adapt_.945.1.jpg


600 bin yıl aradan sonra Dünya’nın en büyük yanardağı Amerikada bulunan Yellowstone patlama alarmını vermeye başladı. 2004’ten bu yana takibi süren olaylar silsilesinden sonra yanardağın garip bir şekilde yükselmeye başladığı ve tehlike arz ettiği öne sürüldü. Bu yanardağ Dünya’nın en muhteşem oluşumlarından biri olarak boy gösteriyor.


640.000 yıl önce gerçekleşen patlama sonrası 30 küçük patlamanın olduğu ve o zaman diliminden sonra yanardağın bir daha patlamadığı yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkmıştır. Yellowstone 10 km boyunda ve 30 metre eninde devasa bir oluşum yüzeyinin 8 km altında dev bir magma odasının olduğu da yapılan araştırmalar arasında yer alıyor. Son günlerde magma odasında basıncın fazlasıyla yükseldiği ve yanardağın tehlike arz etmeye başladığı öne sürüldü.

aHR0cDovL3d3dy5saXZlc2NpZW5jZS5jb20vaW1hZ2VzL2kvMDAwLzA0OC82ODcvb3JpZ2luYWwveWVsbG93c3RvbmUtbWFnbWEtcG9ja2V0LTAyLmpwZw==


Son 3 yılda tabakanın 23cm yükseldiğini belirten araştırmacılar küçük bir patlamanın çok fazla zarar vermeyeceğini ancak yükselmenin bu şekilde devam etmesiyle gerçekleşecek olan patlamanın büyük hasarlara yol açabileceğini belirtmiş.


Ne İle Karşılaşabiliriz?
– Amerika’nın 3’te 2’si yok olma tehlikesiyle karşı karşıya
– Bitki ve doğal çevrenin yok olması
– Dış dünyada birçok hastalığa sebebiyet

canlı kalacak varlıkların solunum yollarında ölümcül hastalıklar tehlikesi baş gösterebilir. Hava sahası tamamen kapatılabilir uçuşlar tamamen iptal edilebilir. Bu sonuçlar Amerika’nın bir kısmının yok olmasına oranla küçük tehlikeler gibi duruyor ama detaylı bir şekilde bakarsak bu yanardağ Dünya’nın en büyük yanardağlarından biri ve oluşacak büyük bir patlama sadece Amerika’yı değil sanırım tüm insanlığı etkileyecek düzeyde…

volcano.jpg
 
ya işte bir doğa afetle o süper güç yıkılmaz denilen abd darma duman olabilir. bilgilendirme için teşekkürler doruk ata kardeşim.
 
Evrenin de planları var, unuttuğumuz şey, doğaya hakim değiliz o bize hakim. İnsan hep bu konuda aciz olacaktır.
 
Galatasaray'ımız ile birlikte yanardağlar da şaha kalkmaya başladı. Allah rakiplerimizi bizden korumasın ama insanları bu gibi doğal afetlerden korusun.
 
Son düzenleme:
yellowstone çok büyük ekolojik öneme sahip , eğer park yok olursa dünyanın dengesi ciddi anlamda bozulur.

Doğa kendini onaracak ve yepyeni bir yellowstone oluşacaktır ama bu yüzlerce yıl sürecektir.
 
Yellowstone hakkında tek bildiklerim National Geographic dergilerindeki o güzel fotoğraflar. Sırf o güzelliklere bir şey olmaması adına umarım bir şey olmaz.

national geographic te olması gerek sanırım,o bölgenin kurtlarıyla alakalı bir çalışma vardı,kurtların bölgenin ağaçlarına olan etkisi.
bul oku bak nefis bir şey
 
Üst Alt