Yeni Onyekuru: Taiwo Awoniyi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
5c81f88aae298ba152629552

Onyekuru'dan beklenen verimi alamayan Galatasaray, bonservisi Liverpool'da olan genç futbolcu Taiwo Awoniyi'nin peşine düştü.

Ocak ayında gelecek vaat eden ve ilerleyen yıllarda yüksek bonservis ücretiyle satılacak bir forvet transferi yapmak isteyen Galatasaray Tetteh ve Onuachu isimlerinde başarısız olmuştu. Fatih Terim ve scout ekiplerinin bu yöndeki çalışmaları devam ederken sarı kırmızılıların gündemine bir başka yetenekli futbolcu Taiwo Awoniyi geldi.

29 MAÇTA 9 GOL

Şu anda Belçika’da Gent forması giyen ve 29 maçta 9 gol atan Nijeryalı oyuncu için Galatasaray’ın zemin yokladığı öğrenilirken 97 doğumlu genç futbolcunun Schalke’nin de radarında olduğu belirtildi. Nijerya’nın U17-20 ve 23 milli takımlarında forma giyen Awoniyi’nin bonservisi Liverpool’un elinde bulunurken, 96 resmi maçta 23 gol atan oyuncu bundan önce FSV Frankfurt, Nijmegen, Mouscron’a kiralandı.

ONYEKURU GİBİ KİRALIK GELECEK

Galatasaray, İngiliz deviyle 2022’ye kadar sözleşmesi bulunan Awoniyi, kiralık olarak gelen ve kendisinden beklenen verimi tam olarak alamayan Onyekuru gibi transfer etmeyi düşünüyor.

Akşam
 
eskiden topçuları yeni Hagi yeni Bülent falan diye alırdık. Şimdi yeni Onyekuru diye alıyoruz.

edit: Bu arada adamın stili Onyekuru'dan çok Garry'e benziyor.

edit 2: Beyinsiz kanat oyuncusu almayalım artık.
 
onyekuru, taiwo tazrı üst düzey zengin klüplerden yapılan bu tarz kiralık transferlerin doğru ve mantıklı olduğunu düşünüyorum.Burada önemli olan bu adamların bizim takımda ilk 11 için yeterli olup olmadığının kararı. Bunu kararını doğru vermek gerekir.
Eğer ki ilk 11 için doğru isim olmadığını düşünüyorsan gene alırsın fakat iki iyi kanat oyuncun olur onlara alternatif olur.Farklı mevkiler içinde geçerli.
Yani örnek olarak iki tane kendisini kanıtlamış , risk oranı çok az olan iki tane kanat oyuncusu alırsın.Bu tarz kiralık oyuncularda alternatif olarak kadroya katılır.Baktın müthiş performans gösteriyor kim iyiyse o oynar.
 
Onyekuru gibi bencil ve fiziksiz oyuncular yerine Bruma-Rodrigues karışımı oyuncu isterdim.İstediğim futbolcu ektedir.(Sağdaki olan adı Nana Ampomah)
43141
 
Üst Alt