Yeni Santraforlar Galatasaray'ın Yüzünü Güldürmedi! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Galatasaray, devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Diagne ve Mitroglou'ndan beklediği performansı alamadı.


279482.jpg


Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı santraforlar Mbaye Diagne ve Kostantinos Mitroglou, 1 aylık süreçteki performanslarıyla beklentilerin uzağında kaldı.
Sezona santrfor bölgesinde Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş ikilisiyle başlayan sarı-kırmızılı ekip, Spor Toto Süper Lig'de ilk yarıyı lider Medipol Başakşehir'in 6 puan gerisinde kapattı. Galatasaray, doğrudan katıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise grubunu 3. sırada tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti.
Ara transfer döneminde kadrosunda ciddi bir revizyona giden sarı-kırmızılılar, stoper ve santrfor bölgesini tamamen yeniledi.
Christian Luyindama ve Marcos Teixeira (Marcao) ile savunma sıkıntılarını gideren Galatasaray, santrforda ise ara transferin son gününde kadroya dahil edilen Diagne ve Mitroglou'ndan beklediğini bulamadı.

Diagne'den 5 resmi maçta 1 gol
Süper Lig'in ilk yarısında Kasımpaşa formasıyla 20 gole imza atan Mbaye Diagne, Galatasaray'da 5 resmi maçta 1 kez fileleri havalandırdı.
Sarı-kırmızılı ekibin 10 milyon avro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Senegalli futbolcu, Galatasaray'da 3 lig, 2 UEFA Avrupa Ligi maçına çıktı.
Süper Lig'de penaltıdan 1 gol kaydeden Diagne, UEFA Avrupa Ligi'nde ise meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamadı.

Diagne, ilk yarının gerisinde
Mbaye Diagne, Süper Lig'de ilk yarıdaki performansının çok uzağında kaldı.
Sezona Kasımpaşa'da başlayan 27 yaşındaki futbolcu, ligin ilk yarısında 17 maçta toplam bin 529 dakika süre aldı. İlk yarıda 20 gol atan Diagne, ortalama 76 dakikada 1 gol kaydetti.
Diagne, Galatasaray'da ise ligde süre aldığı 201 dakikada 1 gole imza attı.

Mitroglou'ndan Diagne performansı
Galatasaray'ın ara transfer döneminde Fransa'nın Marsilya takımından kiraladığı Mitroglou, Diagne gibi 5 resmi maçta 1 gol kaydetti.
İsmi UEFA Avrupa Ligi kadrosuna yazılmayan Mitroglou, Süper Lig'de 4, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 maça çıktı.
Yunan santrfor, ligde 1-0 kazanılan Akhisarspor maçında fileleri havalandırarak takımına 3 puanı getirdi. Mitroglou, diğer 4 müsabakada sessiz kaldı.

Gomis'i arıyor
Galatasaray'da bu sezon santrfor bölgesinde forma giyen 4 futbolcu, geçen sezon 29 kez fileleri havalandırarak gol kralı olan Bafetimbi Gomis'in gerisinde kaldı.
Eren Derdiyok 7, Sinan Gümüş 4, Mbaye Diagne ve Kostantinos Mitroglou birer kez sarı-kırmızılı formayla Süper Lig'de gol sevinci yaşadı.
Sezon başında takımdan ayrılan Fransız golcü Gomis, geçen sezon ligde 24. hafta itibarıyla 24 gole ulaşmıştı.



AA
 
lan koyun ereni sinani sallayin bu ikisini, eren pozisyona giriyodu atamiyordu en azindan ön taraf karisiyordu
 
Diagne ve Mitroglou na iyi top taşıyabildi mi Onyekuru ve Feghouli ?

Kaç kez net pozisyona girebildi de atamadı bu 2 forvet ?

İlk önce Diagne ve Mitroglou na top taşısın orta saha ve kanat oyuncuları.

Orta açmaktan aciz kanat oyuncularımız var.

İlla yerden oynayacaksak Rodrigues - Gomis uyumu benzeri bir sistem kurmalıyız.

Hangi oyuncuyla kurulur bu sistem ?

Onyekuru mu ? Feghouli mi ?

Bu takım bundan fazlasını oynamaz. Oyuncu profilleri değişmeli özellikle kanatlar.
 
Bir takımda her şey bir mevkiye yada futbolcuya yüklenirse her zman sonu hüsran oluyor eren iyi bir forvet demiyorum avrupa için yetersiz lig için idare bir forvetti takımda sayısal olarak forvet eksikligi olunca adam gereksiz eleştirildi eleştirilmesi sorun değil oluşan hava GS 2 forvet alırsa ligi dağıtır diğer herşey tam herşeyi düzgün yapıyor topu içeri atacak adam yok sadece alın 2 forvet aldık 10 maçtır ceza sahası kaç kere topla buluştular takım top getiremiyor diyorsunuz ilk yarı da da aynı takım vardı demekki eren baya iyi işler yapmış
 
cünkü rodriguez gibi asist yapan kanadımz gitti onyekuru gibi beyinsiz bi adamımız kaldı o mevkide sol taraftan bi tane top cıkardıgını görmedim kaç maçta harbi 1 tane görmedim
 
Asıl problem onyekuru nun kanadı..Sadece sağdan pas yapıp sağdan etkili olabiliyoruz ortayı bile sağdan yapıyoruz..Onekuruya forvet yokken çok bel bağladı takım ve şimdi forvette birinin olması bişeyi değiştirmiyo çünkü hala onyekuru eskisi gibi oynuyo..Onyekuru 11 de olacaksa forvet mitroglu ya da cagne olmaz sinan gibi driblingli kanat forvet olur..Bu sefer kapanırsın yarı sahana bi sinan bi onyekuru sürer topu..O yüzden onyekuru oynamamalı bu forvetleri kullanabilmek için.
 
Üst Alt