Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B_4028_02b.jpg


spacer.gif




05.06.2009 11:58

Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard







Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı teknik direktörlüğüne Frank Rijkaard getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.



Galatasaray Spor Kulübü









***











Frank Rijkaard Kimdir



30 Eylül 1962 Hollanda / Amsterdam doğumlu Frank Rijkaard, henüz 17 yaşında, Ajax Teknik Direktörü Leo Beenhakker tarafından A takıma alındı. Orta sahada görev yapan Rijkaard, 7 sene formasını giydiği Hollanda ekibiyle üç şampiyonluk, bir de Kupa Galipleri Kupası kazandı.



206 maçta 46 gollü bu performansın ardından kısa bir Real Zaragoza tecrübesi yaşayan Rijkaard, 1988’te Milan’a transfer oldu. Beş sezonluk İtalya kariyerinde Milan’ın efsane isimleri arasına girdi, iki şampiyonluk, iki Avrupa Şampiyonluğu, iki UEFA Süper Kupa, iki de Kıtalararası Kupa şampiyonluğu kazandı.



1993-95 arası Ajax’ta forma giyen Rijkaard, yetiştiği kulübe iki şampiyonluk daha armağan ederek aktif futbol kariyerine nokta koydu.



1981-94 yılları arasında Hollanda Milli Takımı’nın da değişmez ismiydi Rijkaard… 1988 Avrupa Şampiyonu Hollanda kadrosunda da yer aldı. 1995 yılında futbola veda eden Rijkaard’ın teknik adamlık kariyeri ise 1998 yılında başladı.





Hollandalı teknik adam futbolu bıraktıktan sonra Guus Hiddink'in yardımcısı olarak antrenörlüğe başladı.



1998 yılında ise Hollanda Milli Futbol takımının başına birinci adam geçti. Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenlediği EURO 2000 finallerinde Hollanda'nın başında yer aldı. Yarı finale kadar oynadığı futbolla herkesin favorisi olan Frank Rijkaard'ın Hollanda'sı sürpriz bir şekilde İtalya'ya elendi.



Bu şampiyonadan sonra Frank Rijkaard, 2001–2002 sezonunda Hollanda ligi takımlarından Sparta Rotterdam'ın başına geçti. Bir yıllık Sparta Rotterdam tecrübesinin ardından Rijkaard, 2003-2004 sezonunun başında Barselona'nın teknik direktörlüğüne getirildi.



Beş sezon Barselona'nın çalıştırıcılığını yapan Frank Rijkaard, takımıyla 2004-2005 ve 2005-2006 sezonlarında La Liga şampiyonluğuna ulaştı. 2005 yılında Barselona ile İspanya Süper Kupası'nı da kazanan Rijkaard, 2008 yılında ise görevinden ayrıldı.



Galatasaray.org 'dan alıntıdır.



frankrijkaardf.jpg




GALATASARAY'DA FRANK RİJKAARD OPERASYONUN PERDE ARKASI





TEKNİK DİREKTÖRLÜK İÇİN SCHUSTER, RAMOS, TERİM VE ERSUN YANAL İSMİ GERÇERKEN SARI KIRMIZILI KULÜBÜN ASIL HEDEF RİJKAARD'DI



Galatasaray, Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard'ı takımın başına getirmek için anlaşırken, daha önce bir çok hocayla temasta olan sarı kırmızılı en başından bu yana asıl hedefinin Rijkaard olduğu ortaya çıktı.



Hollandalı teknik adamın Galatasaray'a geliş hikayesi şöyle:



4 gündür İspanya'da bulunan başkan Adnan Polat ve futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel, saatler süren görüşmeler sonrasında perde arkasında kalmiş bir isim olan Frank Rijkaard ile önemli bir transfer bombasını patlatmış oldular. Çünkü Polat ve Üstünel'den en yakınlarına gelen haber Schuster ile Ramos'tan biri ile anlaşma sağlanacağı yönündeydi. Özellikle dün erken saatlerde gelen haberlerde Schuster ile sözleşme yapılmasının an meselesi olduğu ifade ediliyordu. Bir saat sonra ibrenin Ramos'a kaydığı haberi yayıldı. Kamuoyunda ise gün boyu Schuster- Ramos isimleri döndü durdu. Araya Fatih Terim ve Ersun Yanal isimleri atıldı.



Alman teknik adam Schuster 4 Haziran Çarşamba günü 3 Milyon Euro'ya ineceği izlenimini vermişti. Ancak nedendir bilinmez Alman teknik adam perşembe günü yardımcısıyla birlikte rakamını 4 milyon euronun üzerine çıkardı. İbre Ramos'a dönmüş gibiydi. Ramos ise transferde istediği isimlerin alınıp alınamayacağı konusunda garanti istedi. Sarı kırmızılı kulübün transfer bütçesine ise dudak büktü.



HEDEF SAPTIRILDI



Schuster ve Ramos ile yapılan görüşmeler İstanbul'a bir şekilde sızıyordu. Bu iki isim Haldun Üstünel'in asıl gözdesinin kalkanı oldu. Rijkaard üç gündür unutuldu gitti. Oysa Üstünel hiç unutmamış ve Hollandalı teknik adam ile bağları hiç koparmamıştı. Skibbe'nin görevine son verileceği günlerde Haldun Üstünel, Hollandalı teknik adam ile ilk teması kurdu. Galatasaray'ı anlattı, Rijkaard evet demedi. Hayır kelimesi de çıkmadı ağzından. Haldun Üstünel 20 gün önce Madrid'de ikinci kez buluştu. Yeniden Galatasaray'ı ve hedeflerini anlattı. Surinam asıllı Hollandalı, uzun boylu uzun saçlı Türk yöneticisini çok sevdi. Aralarında önce samimi bir arkadaşlık kuruldu. Bir daha görüşmek üzere dostça vedalaştılar. Haldun Üstünel 10 gün önce bu kez Paris'e gitti. Gerard Houlier ile Üstünel görüşmesi duyuruldu. Ama Üstünel bir kez daha Paris'te Rijkard ile üçüncü kez biraraya geldi. Bu kez para konuşulmaya başlandı. Üstünel yeniden İstanbul'a döndü ve başkan Adnan Polat'a rakamları iletti. Bu kez birlikte gittiler Madrid'e. İki gün içerisinde yeni teknik direktörüyle istanbulx'a dönmeyi umuyordu Adnan Polat. Son olarak perşembe akşamı işi bitirip ödenecekleri haberini verdiler İstanbul'daki dostlarına. Ancak Schuster ve Ramos'tan olumlu haber çıkmadı ve asıl görüşme Rijkaard ile Haldun Üstünel tarafından yürütüldü. Rijkard ile görüşmenin uzaması üzerine perşembe akşamı İstanbul'a kalkacak uçağa yetişemeyeceklerini anladılar. Perşem gece geç saatlere kadar sürdü görüşme ve gece ortasında bitti. Bu akşam ise Adnan Polat ve Haldun Üstünel Rijkaard ile birlikte İstanbul'a dönüyorlar.



İşin perde arkasında genç yönetici Haldun Üstünel'in büyük başarısı var. Geçen sezon hiç beklenmedik anda Milan Baros ve Harry Kewell'ı Galatasaray'a kazandıran Haldun Üstünel, bu sezona da hızlı başladı ve çok önemli bir teknik adamı Galatasaray futbol takımının başına getirilmesini sağladı.





KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL / DHA
 
Cevap: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard



İspanya'ya gitmelerinde vardı bir hikmet..



Hayırlısı olsun diyelim, sevindim. Hollanda ekolü iyidir..
 
Cevap: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard



inanmıyorum Rijkaard geldi bu kewell transferindende süpriz oldu gs tv de açıkladı şimdi
 
Cevap: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard



Eğer Lincoln gönderilmezse umarım Rijkaard ile yükselişe geçer..
 
Cevap: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard



Ahahaha ne dedim ben, yönetim sağ gösterip sol vuracak... Vurdu mu vurdu... Bu kadar. :)
 
Cevap: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard



Tahmin ettiğim gibi sol gösterip sağ vurdular. Tebrikler. Mükemmel bir seçim oldu! Beklediğimize gerçekten değdi.
 
Cevap: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard



Allahımm olamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt