Yerli Arama Motoru Yaani, Resmen Tanıtıldı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yerli Arama Motoru Yaani, Resmen Tanıtıldı!


Turkcell, yerli arama motorou Yaani'yi duyurdu. Türk mühendisler tarafından üretilen Yaani, Türkçe diline özel algoritmalar içeriyor. İşte Yaani hakkında tüm detaylar:

Operatör hizmetinin yanında eğlence, müzik, televizyon ve eğitim hizmetleri gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Turkcell bu defa yerli arama motoru ile karşımıza çıkıyor. Firma, uzun bir süredir dedikoduları dönen yerli arama motoru Yaani'yi duyurdu.

Android ve iOS Uygulaması Yayında Yaani üzerinde iki yıldan uzun bir çalışmalar yapıldı ve Türkçe diline özel düzenlemeler yapıldı. Yaani şimdilik sadece mobil uygulamalar üzerinden kullanılabiliyor. Yakın zamanda web sitesi üzerinden de kullanılabilecek. Yaani'nin Android ve iOS uygulaması indirilebilir durumda.
yni.jpg

Yaani ile tutulan bilgiler Turkcell'in Türkiye'deki sunucularında tutulacak. Tüm operatör kullanıcıları tarafından kullanılabilir olacak ancak diğer Turkcell servislerinde olduğu gibi Turkcell müşterilerine özel avantajlar sunulacak.

Yaani alışveriş sitelerindeki ürünlerin fiyat bilgisini gösterecek ve fiyat karşılaştırması yapılabilecek. Güvenli arama özelliği sayesinde dileyen kullanıcılar +18 ve şiddet içerikli sonuçları filtreleyebilecekyni2.jpg

Lokasyon tabanlı çalışacak Yaani, diğer arama motorlarından farklı olarak yerel sonuçlar sunulacak. Örneğin bir film araması yapıldığında konumunuza en yakın seans bilgilerini görüntülenebilecek.

Yaani, öğrenen yapay zeka algoritmaları kullanılarak 100'e yakın Türk mühendisi tarafından oluşturuldu. Turkcell'in açıklamalarına göre Yaani, diğer arama motorlarından tamamen bağımsız çalışıyor. Google, Yandex gibi firmalarla işbirliği söz konusu değil.

Yerli arama motoru Yaani resmen tanıtıldı! İşte tüm detaylar:
 
yapay zeka ile yapıldıysa sürekli kontrol edilmesi gerekir belli bir süre.

eğer algoritmaları kusursuz ise mükemmel bir sistem sunabilirler.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
yapay zeka ile yapıldıysa sürekli kontrol edilmesi gerekir belli bir süre.

eğer algoritmaları kusursuz ise mükemmel bir sistem sunabilirler.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Google gibi bir deve karşı çıkmak zor, ama Türkiye genelinde kullanılması sağlanabilir. Deneyeceğim umarım memnun kalırım.
 
Bunun tutmasi icin Cin usulu Google yasaklanmali, ya da Rusya usulu Google gucsuzlestirilmeli

Ama olsun, guzel ugras yine de


Sent from my iPhone using GSCimbom Forum
 
Üst Alt