Yerli Futbolcular Beklenen Patlamayı Neden Yapamıyor? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yerli Futbolcular Beklenen Patlamayı Neden Yapamıyor?


Bir tarafta Enes Ünal, diger tarafta Ozan Tufan.

Biri Avrupa'da tutunmak icin var gücüyle calisirken digeri kacak arabalarla geziyor, parasini catir cutur yiyor ve futbol oynamiyor.

Ikisi de Bursaspor alt yapisindan cikmasina ragmen aralarindaki fark inanilmaz seviyede, sizce bu oyuncular neden böyle?

Kisacasi neden beklenen patlamayi yapamiyorlar?

Yorumcu koltugunda otururken yerli futbolculari daima savunan hocalar teknik direktör olunca hemen hemen hic bir yerli oyuncuyu oynatmiyor.
 
Bir tarafta Enes Ünal, diger tarafta Ozan Tufan.

Biri Avrupa'da tutunmak icin var gücüyle calisirken digeri kacak arabalarla geziyor, parasini catir cutur yiyor ve futbol oynamiyor.

Ikisi de Bursaspor alt yapisindan cikmasina ragmen aralarindaki fark inanilmaz seviyede, sizce bu oyuncular neden böyle?

Kisacasi neden beklenen patlamayi yapamiyorlar?

Yorumcu koltugunda otururken yerli futbolculari daima savunan hocalar teknik direktör olunca hemen hemen hic bir yerli oyuncuyu oynatmiyor.

gercektende oylemi MURF?
 
Kimse kusura bakmasın bu üslup için ama bok gibi para alıyorlar..

Tonla para var ceplerinde otomatikman gelişimleri duruyor daha doğrusu ne gerek var diyorlar
 
Alt yapıdayken, "İmmanuel Kant'ın "ödev ahlakı" felsefesini benimsetmek lazım, etkisi olur diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
1.Karakterleri oturmadan piyasaya sürülüyorlar.
2.en küçük yaş kategorisin de bile yetersiz hocalar tarafından eğitiliyorlar
3. kazanmak için her şey mübah bilinci ile yetişiyorlar.
4.performans odaklı sözleşme imzalamadiklari için yatmak daha cazip geliyor.
5.kas gelisimleri, uzman kişiler tarafından takip edilmediği ve gerekli yüklemeler yanlış yapıldığı için vücut belli bir noktadan sonra yaş küçük te olsa yeterli tepkiyi veremiyor.


Gün yüzü görme DURSUN!
 
Maalesef bu Türk milletinin genel yapısıyla da alâkalı. Bunu aşmanın yolu da yine yabancı sınırını bu noktalarda tutmak veya komple serbest yapmaktan geçiyor. Şöyle ki;
Türk milletinin genlerine işten kaytarmak işlenmiş. Bu elbette herkes için geçerli değil ancak ekseriyet için kabul edelim ki durum bu. Bu zararlı kodlanmışlığı yıkmak gerekiyor. Mevcut sorunu ya yabancıları ulkenize getirerek, ya da yerlileri dışarıya ihraç ederek çözebilirsiniz.

Ders çalışmayı sevmeyen bir öğrenciyi ders çalışan bir ortama koyarsanız o öğrenci de otomatikman ders çalışmaya başlayacaktır. Doğa kanunu gibi, çevrende ne görüyorsan ona uyarsın.
Kaytarmayı seven oyuncu, çalıştığı ortamda yabancıların hareketlerine, iş disiplinine baktıkça kesinlikle onları örnek alacak, imrenecektir. Gercekten Avrupa'da yetişen bir bireyin iş ahlakı bizdekinden bambaşka; bunu yaşayan, görenler biliyordur.

Şimdi biz yabancıyı ülkeye fazlaca getirmeye başlayarak ilk doğruyu gerçekleştirdik. Bunu devam ettirerek sıradaki yapacağımız, futbolcuyu dışarı ihraç etmek olmalı. Bunun da yolu yine yabancı kuralından geçiyor. Yabancıyı sınırlandırırsanız, yerli oyuncuların maaş seviyesi uçacaktır, böylece futbolcu da elbette ülke dışına çıkıp kazandığının beşte birini kazanmak yerine ülkede kalıp sefa sürmeye devam edecektir. Maaş dengesini Avrupa'ya kıyasla bulduktan sonra, burada yılda 500 bin Euro kazanıp sezonun ekseriyetini yedekte bekleyerek geçiren oyuncu, aynı paraya yurt dışından transfer teklifi geldiğinde bu sefer tercihini yurt dışından yana kullanma ihtimali epey artacaktır. Bakın üst düzey kulüplere gitmelerine hiç gerek yok. Antalyaspor'da, Sivasspor'da oynayacaklarına Avusturya'ya gidip Sturm Graz'da, İsveç'e gidip Göteborg'da, İsviçre'ye gidip Sion'da oynasınlar ama yeterki o ortamı görüp tanısınlar, çalışmayı öğrensinler. Emekli olduklarında da gelip burada çalışmaya baslasinlar gençlere gördüklerini ve deneyimlerini aktarsınlar. Oyuncu böyle yetiştirilir. Mehmet Özdilek, Yılmaz Vural, Tolunay Kafkas, Ümit Özat, Bülent Uygun gibi bi ton çomarın antrenör olduğu yerde elbette ot bile yetiştiremezsiniz.
 
Son düzenleme:
Nedenleri saymakla bitmez.Ama iki kelamda biz edelim.

1-Altyapı hocaları yetersiz ne kadar bilgisiz antrenör varsa altyapılarda görevlendirilmiş.
2-Takımlarımızda bir maaş skalası yok.Sen tutup 3 günlük velete 1.5 2 m euro para verirsen adam oynamaz tabi sen o parayı vererek zaten adama emekliliğini vermişsin yıllar öncesinden.
3-Oyuncularımızda iş ahlakı yok.Kendi yaptıkları işe saygıları yok.Bitse de gitsek modundalar.
4-Çalışmayı sevmiyorlar.Günde 2 saat takımla antrenman olsa 2 saatte bireysel olarak çalışmaktan kaçıyorlar.Bunlar bu parayı alırken kimimiz özel sektörde kimimiz memuriyette 8 ile 12 saati deviriyoruz.
5-Herşeyden önemlisi oyuncuların paradan başka hiçbir hedefi yok.Bunda medyamızında payı büyüktür.Sen sürekli bu adamları gündeme taşıyarak zaten yeterince şan şöhret sahibi yapıyorsun.
6-Bunun dışında daha antrenman sahaları tesisler altyapı hocalarından tut kondisyonerlerine kadar birçok konuda eksiğimiz var.Maddeler uzar gider.Aklıma gelenler bunlar şimdilik.
 
sistem eksikligi

ama son yillarda bazi takimlarda degisiklikler görüyoruz, hocalar gençlere daha fazla oynama sansi veriyor, üst seviyelerde daha çok yerli yetenek görüyoruz. Devamlilik gelecek mi, orasi muamma.
 
Son düzenleme:
Sabırsız taraftarlar yüzünden.Adamı topa değmemişken Messi yapıyorlar,topa değdikten sonra Messi olmadığını görünce de çöp ilan ediyorlar.
 
Üst Alt