Yerli Sınırı Getirilmesi Zorunluluğu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yerli Sınırı Getirilmesi Zorunluluğu


Şu an Türkiye'de, böyle bir zorunluluk doğmuştur. Süper Lig bazında, kesinlikle "yerli sınırı" uygulanmalı, her takım, kendi altyapısından yetiştirdiği oyuncular haricinde, belirli bir limitin üzerinde yerli oyuncu transfer edememelidir. Böylelikle, hem yabancı oyuncularla, takımların kalitesi artar, hem de her takım, altyapıdan oyuncu yetiştirme zorunluluğu hissettiği için, otomatikmen, altyapılar da kalite kazanır. En önemlisi, aç köpek gibi bekleyen, avantacı menajerlerin ağzı havada kalır. Paralar boşa gitmemiş olur.

Onun haricinde, kendi takımında iyi oynayan yerli oyuncular da, hemen üç büyükler tarafından kapılamayacağı için, diğer takımlar da güçlenir ve rekabet artar.

Özetlemek gerekirse ;

mesela Galatasaray, sadece altyapıdan yetiştirdiği yerlileri sınırsız biçimde kadrosunda barındırabilmeli. Onun dışında işte Orduspor'dan, Sivasspor'dan, şurdan burdan sınırsız biçimde oyuncu alamamalıdır.

O zaman ne olur ? Kaliteli yabancı oyuncularla, her kulvarda başarı elde edilir. Üstüne üstlük, altyapıdan oyuncu yetiştirmeye mecbur kalacağımız için, milli takıma da oyuncu kazandırabiliriz.

NOT : Altyapıdan milli takıma kazandırılan oyuncu başına, kulüplere prim de verilebilir.
 
Son düzenleme:
Aslında güzel fikir. Ancak anadolu kulübünden oyuncu alma işine nasıl sınır getirilecek ki. Bir sezonu iyi geçiren adama gidp yine 10 milyon € bonservis verirler.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bugün bu kararı alıp, atıyorum 2022-2023 sezonundan itibaren bu uygulamaya geçilecektir denilip, şu an altyapılara yatırım yapılması sağlanmalı.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
En önemlisi, aç köpek gibi bekleyen, avantacı menajerlerin ağzı havada kalır. Paralar boşa gitmemiş olur. .

iyi de yabancı sınırı bu yüzden isteniyor zaten . sadece menajerler için de değil. anadolu kulüpleri on paralık topçularını milyon eurolara büyük takımlara zorlanmadan kitleyebiliyor.
tarık çamdal : 4,5 milyon euro
ozan tufan : 7 milyon euro
 
Üst Alt