# Yiğit Gökoğlan | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

# Yiğit Gökoğlan


21%20Yigit%20Gokoglan_B.jpg




Yiğit Gökoğlan

Pozisyon :Sağ açık, sol açık, forvet

Doğum Tarihi : 5 Haziran 1989

Doğum Yeri :Konak, İzmir

Geldiği Takım : Manisaspor

Giriş Yılı : 2012

Boyu : 1.83







 
Cevap: Yiğit Gökoğlan



FourFourTwo’nun ocak sayısını alanlar bilir; Galatasaray’ın yeni transferi Yiğit Gökoğlan, bu ay FFT’ye kendini anlattı. İşte o röportajdan tadımlık bir bölüm…



Sahada neler yaptığını zaten görüyoruz. Bize biraz kendini anlatır mısın?



İzmir Bornova’da yaşıyorum. İki ablam, üç yeğenim var. Onlar da İzmir’de yaşıyor. Elimde büyüdüler diyebilirim. Evlenmek beni ürkütse de çocuğumun olmasını çok isterim. Yalnız kalmayı sevmem. Sıkıldığımda mutlaka konuşmam lazım. Konuşacak birini bulduğumda onu kolay kolay bırakmam. Kuzenimle birlikte kalıyoruz. Evde bana annemin yokluğunu hissettirmiyor! Ben uyumayı çok severim, sabahları zor uyanırım. Sabahları kalkıp kahvaltımı bile hazırlar. Avusturya’ya kampa gittiğimizde evimizin altındaki dükkânı benim için fitness salonuna çevirmiş. Orada sadece ikimiz çalışıyoruz. Kendi evimde çalışmak bana daha rahat geliyor. Haftada iki kere İngilizce dersi alıyorum. Haftanın üç günü zaten tesiste kalıyorum. 22 yaşımdan sonra bazı şeyler aklıma dank etti. Neresinden kurtarırsam kâr diye düşündüm. Bu sezonun başından beri kendime iyi bakıyorum. Geçen yıl ve ondan önceki yıllarda hep oyuna sonradan giren oyuncu oluyordum. Beni son yarım saatte oynatıyorlardı. Beslenme, uyku çok önemliymiş. Geç oldu belki ama olsun! Şimdi 90 dakika oynayıp, maç bittikten sonra yorgunluktan bacaklarım titreyince mutlu oluyorum. Sıkıntı yok.



Çocukluğunda atletizmle uğraşmanın ekmeğini futbolda da yedin mi?



Haftada iki kez atletizm için idmanlarımız olurdu. Ben hiperaktif bir çocuktum. Anneannem, dedem, annem ve ben müstakil bir evde yaşıyorduk. Bahçede de evde de ayağımda sürekli topla dolaştığımdan komşuları bezdirmiştim. Her ay en az bir kez evden kovuluyordum.



Atletizmde derecelerin de varmış



İzmir birinciliğim var. Ortaokul öğrencisiydim. Atletizm ayakkabılarıyla depar attıkça uzuyormuş gibi olursun. Yaylanarak uçarsın. O inanılmaz bir zevk. Bir gün ablam asansörde kalmıştı. Bakkal İbrahim amcaya yardım istemek için bir koşuşum vardı… Arkadaşlarım kim olduğumu çıkaramamışlar.



Ne zaman hayatını kurtardığını düşündün?



Hâlâ futbolcuyum diyemiyorum. Kendime güvenmeye Bank Asya 1. Lig’de oynadığım zaman başladım. Giresunspor maçımız vardı. Maçtan iki gün önce milli takımdan davet almıştım. 35 dakikada bir gol, üç asist yaptım. Gollerden sonra kaleciyi değiştirmişlerdi.



Kendinden şikâyetçi olduğun bir konu var mı?



Maçlarda biraz daha hırslı, biraz daha saldırgan olabilirim. Sakatlanmaktan ya da rakibimi sakatlamaktan çok çekiniyorum.



3. Lig’de oynarken genç milli takımlara seçildiğinde ne hissettin? Çağırılmayı bekliyor muydun?



Altınordu’dan milli takıma seçilmek çok güzeldi. Fark edildiğini, takip edildiğini bilmek insanı rahatlatıyor. Oradaki arkadaşlık da çok güzeldi. Şampiyonluk yaşamıştık. Futbolda profesyonellik arttıkça bireyselleşme kaçınılmaz oluyor.



Go-kart pistlerini sevdiğini duydum. Fırsat bulabiliyor musun?



Go-kart için fırsat yaratıyorum desem yeridir. Çok seviyorum. Araba kullanmayı da seviyorum.



İbre en son kaçı gösterdi?



230, 240 olmuştur.



Yiğit’in kaderini değiştiren o an…



“Göztepe’de oynarken para pul, profesyonel futbol umurumda bile değildi. Manisaspor’un altyapı sorumlusu babamla görüşmüş. Babam beni arayıp ‘Yarın nüfus kâğıdını alıyorsun, Manisaspor’a götürüyorum seni’ demişti. Ertesi gün Göztepe kulüp başkanı, babam beni kaçırmasın diye kapıya güvenlik dikmiş. Bir de transferin son günü! Babam bir arkadaşıyla birlikte Murat 131’e binip kulübe geldi. Güvenlikle tartıştılar. Babam beni kulüpten kaçırdı. Baktım olacak gibi değil ‘Kimliğimi okulda unutmuşum’ dedim. Okula gittik. Güya kimliğimi aldık ama zaten cebimdeydi. Manisaspor’a gittik, biraz orama burama baktılar ve beni aldılar. Hayatımda ilk defa çim sahada o zaman oynadım. Öyle bir ücrete imza attım ki şaşkına döndüm. Onu hak edecek ne yapacağımı bilemiyordum. Hayatımı değiştiren karar buydu. Benden daha yetenekli arkadaşlarım kaybolup gittiler.”
 
Cevap: Yiğit Gökoğlan



Bilgi: Yiğit Gökoğlan

B_12186_Gokoglan - B.jpg




İzmir’in Konak ilçesinde 5 Haziran 1989 günü dünyaya gelen Yiğit Gökoğlan, spor kariyerine atletizm branşında başladı. 10 yaşına kadar 100 metre koşucusu olan ve kendi yaş grubunda bir defa da üçüncülük kazanan genç sporcu, daha sonra o dönemki antrenörünün tavsiyesiyle yeteneklerini futbola taşıma kararı aldı. Yiğit Gökoğlan, futbol yaşantısında ilk adımı ise 1999 yılında formasını giymeye başladığı Göztepe ile attı.



Eğitimini sürdürdüğü okul ve kulübün antrenman tesisleri arasındaki mesafenin yakın olmasının avantajını kullanan Yiğit, Göztepe altyapısında oynadığı altı sene boyunca eğitimini aksatmadı. Yiğit Gökoğlan’ın kariyer çizgisindeki yukarı doğru gelişen ilk hamle ise Göztepe ile Gençler Türkiye Şampiyonası’nda gösterdiği performansın ardından gerçekleşti. Manisa’da yapılan grup maçlarında Manisaspor altyapı antrenörü Hakan Şapçı tarafından keşfedilen Yiğit, hazırlanan rapor doğrultusunda Manisaspor’a transfer oldu.



Yeni kariyerinin ilk bölümünde Levent Eriş ve Ersun Yanal gibi teknik adamlarla çalışan genç oyuncu, hem A2 takımıyla, hem de A takımla antrenmanlara çıktı.



Süper Lig’de İlk Rakip: Galatasaray

Yiğit Gökoğlan, Süper Lig’deki ilk maçını ise 2007 Eylülü’nün ikinci gününde Galatasaray’a karşı oynadı. Galatasaray, 2007-08 sezonunun dördüncü haftasında Manisaspor’a konuk oluyordu. Ev sahibi ekip, beşinci dakikada bulduğu golün ardından skor üstünlüğünü eline sağlamıştı. Ancak Galatasaray, rakibine iki kez cevap vererek öne geçecekti. Manisaspor Teknik Direktörü Giray Bulak ise bitime 20 dakika kala Yiğit Gökoğlan’ı oyuna alıyordu.



Yiğit, beş dakika sonra takımının attığı beraberlik golünün sevincini yaşıyordu. Ancak devam eden 10 dakikada sürpriz ilginç gelişmeler yaşanacaktı. Manisaspor adına ikinci golü atan Selçuk İnan, 85. dakikada gördüğü kırmızı kartın ardından oyun dışı kalmıştı. Giray Bulak, bir kez daha oyuncu değişikliğine gittiğinde ise tabelada “3 numara” gözüküyordu. Ve 3 numaralı forma, Yiğit Gökoğlan’a aitti. Genç oyuncunun Süper Lig kariyerindeki ilk maç heyecanı, yalnızca 15 dakika sürmüştü. O gün toplam dört golle ve beraberlikle sona eren mücadelede Manisaspor forması giyen Hakan Balta, Ufuk Ceylan ve Selçuk İnan ilerleyen senelerde Galatasaray’a transfer oldu.



Altınordu’dan Türkiye Genç Milli Takımı’na

Yiğit Gökoğlan, 2007-08 sezonunun ikinci yarısında TFF 3. Lig ekiplerinden Altınordu’ya kiralandı. Henüz 10 yaşındayken hem okul, hem de atletizm takımında antrenörlüğünü yapan ve futbola geçişinde büyük rol oynayan Şadan Kıranlar’ın genç takım temsilcisi olduğu Altınordu’da altı ay geçiren Yiğit, sezon sonunda bir üst lige yükselen takımda sürekli olarak forma şansı buldu. Genç oyuncu, gösterdiği başarılı performans sayesinde TFF 3. Lig’deki üçüncü maçının ardından Türkiye Genç Milli Takımı’na davet edildi.



Altınordu için oynadığı dönemde dokuz defa Genç Milli Takım’da forma giyen Yiğit Gökoğlan, dördüncü deneyiminde İsviçre ile oynanan özel maçta bir gol kaydetti. Sezon sonunda ise 19 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası’na katılan Türkiye’nin kadrosunda yer aldı. Altınordu’da başarıyla geçen yarım sezonun ardından Manisaspor’a dönen genç oyuncu, o dönem Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden takımda sürekli olarak forma giymeye başladı. Antrenör Levent Eriş’in vazgeçilmez isimlerinden biri hâline gelen Yiğit, bir sezonluk aranın ardından Süper Lig’e yükselen Manisaspor’da şampiyonluk yaşamış oldu.



Manisaspor ile Yeniden Süper Lig

Manisaspor’un Süper Lig’e yükseldiği 2009-10 sezonu başında takımıyla kontratı sona eren Yiğit Gökoğlan, yeni bir anlaşmanın altına imza attı. Ve altyapı eğitiminin bir bölümünü aldığı Manisaspor’da kaldı. Genç oyuncu, büyümeye devam ediyordu. Üstelik artık takımda bir role sahipti. Bank Asya 1. Lig’deki son sezonunun ikinci yarısında ilk kez Ümit Milli Takım’a çağrılan Yiğit, kısa zamanda burada da sürekli oyunculardan olacaktı.



Akdeniz Kupası’nda ve 21 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası Eleme maçlarında Ümit Milli Takım kadrosunda kendisine yer bulan oyuncu, 2010-11 sezonunda Süper Lig tecrübesi kazanmaya devam etti. Hikmet Karaman’ın göreve gelmesinin ardından Manisaspor’un skor üstünlüğünü eline geçirdiği sekanslarda oyuna dâhil edilen ve hücum bölgesindeki hızından sık sık yararlanılan Yiğit Gökoğlan, Süper Lig’de Beşiktaş, Karabükspor ve Bucaspor, Türkiye Kupası’nda ise Trabzonspor ağlarını birer defa havalandırmayı başardı.



Altyapı eğitimini Göztepe ve Manisaspor’da alan 22 yaşındaki oyuncu, sağ kanatta görev alıyor. Sürati sayesinde ileri uçta da etkili olabilen 1.83 metre boyundaki Yiğit, özellikle hızlı gelişen hücumlarda rakip savunma oyuncularına sıkıntılı anlar yaşatabiliyor.
 
Cevap: Yiğit Gökoğlan



Hayırlı olsun Allah utandırmasın.Çok başarılı olur umarım.Kendisi gibi Manisa'dan gelen Ufuk ona ibret olur onun özel hayatında düştüğü hatalara inşallah düşmez kendine çok dikkat eder.
 
Üst Alt