Yıllardır Süren Akhisarspor İstikrarı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yıllardır Süren Akhisarspor İstikrarı


Evet bu sene Süperlig'de 6.sezonuna giren Akhisarspor hakkında övgüler yazmanın zamanı geldi. Çünkü yaptıkları iş bana göre inanılmaz büyük olay. Tamamen yıllardır bu ligi takip eden ve kulüp içinde neler yaşandığı bilmeyen bir gözle yazacağım.

Bu ligde şu ana kadar tam 70 takım oynamış ve bunların hemen hepsi ya İstanbul,Ankara,İzmir ilçe takımları ya da şehir takımları.

Sadece 3 tane 3 büyük şehir dışında olan ilçe takımı var; Akçaabat Sebatspor(Trabzon),Alanya(Antalya) ve Akhisarspor(Manisa). A.Sebat sadece 2 sene oynayabildi ve ardından yok oldu gitti yaklaşık 13-14 sene önce. Alanya daha 2 senedir burada. Alanya'nın siyasi bir gücü de var.

Akhisarspor ise ilk senesi hariç hiç küme düşme korkusu yaşamadan istikrarlı şekilde gidiyor. Bu başarı neden büyük diyorum?

-6.senelerine girdikleri ligde hala Manisa'da oynamak zorundalar. (Ligin ikinci yarısında ancak evlerinde olacaklar.)
-K.Paşa,Osmanlı,Başakşehir veya şehir takımları gibi siyasi destek de hemen hemen hiç yok. Stadları bile ancak açılıyor.
-Hamza,R.Carlos,Cihat,Okan Buruk gibi genç isimleri vitine çıkardılar. (MRA ve Tolunay gibi tecrübeler vasat dönem geçirdi.)
-Bedava aldıkları Niasse'yi 5.5'a sattılar ve şimdi PL devi Everton'da oynuyor. Gekas,Rodellega,VazTe gibi önemli golcüler parlattılar.
-Pek çok bitmiş oyuncuyu yeniden oyuncu yaptılar.( Bilal,Merter,Yumlu,Olcan,Soner vs..)
-Medya desteği şehir takımı da olmadıklarından neredeyse hiç yok.
-Taraftar desteği maçlar Manisa'da olduğundan çok düşük. Bakalım 2.yarı kendi evlerinde değişecek mi?

Yani özetlenirse; Bana göre yeteri kadar medyada yer bulamayan bir takım Akhisar. Bu bütçelerle ve kısıtlı destekle bunları yapan takım daha fazla konuşulması gerekiyor. Bunda tabi kendilerinin de suçu var. Sosyal medya kullanımları "sıfır". Başakşehir bu kadar konuşulursa sosyal medyanın da etkisi var. Belki de en büyük eksikleri bu. PL'de böyle takım olsa çok daha iyi pazarlanırdı. Bein "Şampiyonlar Ligi Magazin" veya "Futbol Mundial" tipi bir program yapıp bu tip hikayeleri tanıtabilir.

Şu anda pek çok şehir takımı yok olmuş ya da olmaya doğru hızla gidiyor. Bakalım bu "en azından benim için" ilgi çekici gelen serüven ne kadar sürecek.. :)
 
Akihsarı kutlamak lazım az parayla sıfır popülizmle efsane işler yapıyorlar okan hocayla üst sıraların zorlayan bir ekibe de dönüştüler bu sezon.
 
Bazılarınız "manyak mısın nesin,Akhisar'ı analiz ediyorsun" diyebilir, ama benim zevkim bu :) yıllardır kimsenin Akhisar hakkında bir şey yazdığını da görmeyince ben yazayım dedim.

Belki aranızda benim gibi bu lig sadece Galatasaray,FB,Bjk olarak görmeyenler varsa ilgisini çekebilir.
 
Medya baskısı taraftar baskısı siyasi karışımlar yok. Kısacası takımın üzerinden çıkar sağlamaya çalışan kimse yok. Başkanının adını bilen var mı? Kafaları rahat, top oynuyorlar. Umarım böylr devam ederler

LG-H990 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
fft226_mf4065824.Jpeg
 
Üst Alt