Yıllardır Tartışılan Konuda Tarihi Adım! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yıllardır Tartışılan Konuda Tarihi Adım!


798979.jpg


Galatasaray Kulübü'nde yıllardır ciddi şekilde tartışılan üyelikler konusunda, başvuru sahiplerinin önünün açılması için önemli bir adım atıldı.

Galatasaray Tüzük Tadil Komisyonu Üyesi ve aynı zamanda başkan adayı Mustafa Cengiz ile Ahmet Şenkal, yönetim kurulu başkanlığına bir dilekçe ile başvurdu.

Başkan Dursun Özbek'e de mesaj yollayan Mustafa Cengiz, Galatasaray'daki üye alımlarında tüzüğün yanlış yorumlandığını ve hakeden birçok Galatasaraylı'nın kontenjana takıldığını tespit ettiklerini belirtti.

Buna göre; tüzükteki üye sayısı ile ilgili 8. maddeye göre Galatasaray Liseliler ve kulüp sporcular için hiçbir sayısal sınırlama yok.

Ancak hal böyleyken, üye kabüllerinde, kaydı açık üye sayısının yüzde 3'üne tekabül eden oranda alım yapılıyor ve bu orana, sınırlaması olmayan liseliler ve sporcular da dahil ediliyor. Bu durumda, liseliler ce sporcular dışında kalan, D (eş-çocuk) ve E (normal) olarak adlandırılan gruptakilere sıra gelmiyor!

Bu arada Galatasaray'da Tüzük Genel Kurulu 2 yıldır toplanmıyor. amaç, toplantını yapılması ve tüzüğün amaca uygun hale getirilerek üye başvurularında bulunan ancak önleri kesilen Galatasaray camiasının önemli bireylerini kulübe kazandırmak...

Galatasaray'da her yıl yaklaşık 400 lise dışı kişi, üyelik başvurusundan eli boş dönüyor. Bu arada dilekçede, üye alımında her yıl 270 değil, hukuken 400 rakamının uygulanması gerektiği vurgulandı.

Dilekçede ayrıca, kaydı açık üyenin yaklaşık 3 bini aidatlarını vermiyor. Bunların yerine ilgili kişilerin kulübe kazandırılması ve gelir elde edilmesi de hedefleniyor.

Kaynak: ajansspor.com
 
Üst Alt