Yılmaz Gökdel | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yılmaz Gökdel


ylmazgokdel1940istanbul.jpg



Yılmaz Gökdel

Galatasaray Eski Futbolcusu



1940 yılında İstanbul'da doğdu. 15-16 yaşlarında iken Süleymaniye 'de futbola başladı. Daha sonra Sarıyerspor ve Beykozspor takımlarında oynadı. Beykoz 'da oynarken, Galatasarayımız'ın efsane futbolcusu ve Teknik Direktörü Gündüz Kılıç'ın da takip ettiği Yılmaz Gökdel 1963-1964 sezonunda Galatasaray'a transfer edilmiştir. Bu dönemlerde Askerlik yapan futbolculara profosyonel takımlarda futbol oynayamama yasağı nedeniyle 2 yıl sahalardan uzak kaldı.

Forvet oyuncusuydu. Sağ açık mevkiinde teknik ve akıllı futbolu ile Galatasaray kadrosunda İsfendiyar Açıksöz'ün bıraktığı bayrağı devraldı. İyi niyetli ve başarılıydı.

1969-1970 sezonunda Teknik Direktör Toma Kaleperoviç döneminde Galatasaray'da futbol kariyerine son noktayı koydu.

5 kez A Milli, 4 kez 'de Ümit Milli Futbol takımlarımızın ay-yıldızlı formalarını giyme onurunu yaşadı.

Galatasaray'da futbol kariyerine son noktayı koyan Yılmaz Gözdel yeşil sahalardan kopmayıp uzun yıllar bir çok Anadolu kulüplerinde Teknik Direktörlük görevini başarıyla sürdürdü.

Bu vesile ile Unutulmaz futbolcumuz Yılmaz Gökdeli birazcık tanımış ve tanıtmış olduk.

Sevgiyle kalın.
 
Cevap: Yılmaz Gökdel



galatasaray19651966ylma.jpg


Galatasaray 1965-1966 Sezonu



Galatasarayımız 1965-1966 sezonunda da, her zaman olduğu gibi Lig Şampiyonluğu için favorilerdendi. Beşiktaş'ın 48 puan ile Lig şampiyonu olması ile noktalandı. Galatasarayımız ise Yılmaz Gökdel 'li bu kadrosu ile oynadığı 30 maçtan 17 galibiyet, 8 beraberlik, 5 mağlubiyet, attığı 53 gole karşılık yediği 20gol ve topladığı 42 puanla Lig ikincisi olmuştur.

Sevgiyle kalın.
 
Üst Alt