Yönetimin Yalanlarının Kendi Ağızlarından İspatı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yönetimin Yalanlarının Kendi Ağızlarından İspatı


Misimovic geldiği gün olan 31.08.2010 tarihli Resmi Site Açıklaması:



Zvjezdan Misimovic Galatasaray'da - 31.08.2010 18:30 (GALATASARAY SPORTİF AŞ) / Galatasaray.org



Diyor ki:



Galatasaray, Bundesliga takımlarından Wolfsburg'da forma giyen orta saha oyuncusu Zvjezdan Misimovic ile 4 yıllık anlaşma sağlamıştır.



Aynı gün KAP'a yapılan resmi bildirimde yazanlar:



"Profesyonel oyuncu Zvjezdan Misimovic için VfL Wolfsburg ile vadeli transfer anlaşması imzalanmış olup 2010-2011 sezonunda 2.500.000 Avro, 2011-2012 sezonunda 2.500.000 avro, 2012-13 sezonunda 2.000.000 avro ödenecektir."Profesyonel oyuncu Emiliano Insua Adrian Zapata için Liverpool FC ile satın alma opsiyonlu kiralama anlaşması imzalanmış olup 2010-2011 sezonunda 750.000 Avro ödenecektir.



Burada Misimovic ve Insua için yapılan açıklamaların farkına bakalım. Birinde kiralık olduğu açıkça belirtilmiş ve "satın alma opsiyonlu kiralama anlaşması" denilmiş ancak Misimovic için "vadeli transfer anlaşması" ifadesi kullanılmış.



Bu açıklamanın linkini veremiyorum ama isteyen KAP resmi sitesinden 31.08.2010 tarihli açıklamaların belgesini bulup bakabilir.



Bugün tarihli Resmi Site'de Misimovic'in ayrıldığına dair resmi açıklama:



Açıklama - 03.03.2011 17:45 (GALATASARAY SPORTİF AŞ) / Galatasaray.org



Diyor ki:



Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. ile Vfl Wolfsburg Fussball GmbH arasında akdedilen Profesyonel Futbol Oyuncu Kiralama Sözleşmesi çerçevesinde Galatasaray'la anlaşan Zvjezdan Misimoviç'in sözleşmesi Dynamo Moscow FC ile anlaşması koşuluyla karşılıklı olarak feshedilmiştir.



Açıkça görülüyor ki, bu yönetim hem bize hem de KAP'a yaptığı bildirimlerde açıkça yalan söylemiş. Misimovic bonservisli transfer gibi açıklanmış ama aslında kiralık gelmiştir. Muhtemelen bahsedilen taksitlerde satın alma opsiyonu vardı ancak bize bu şekilde aksettirilmedi. Yönetim kiralık olarak getirdiği ve hep öyle düşündüğü Misimovic'i bize bonservisli transfer olarak yutturmuştur. Adnan Polat ve ekibi takım kötü de giderken iki tane kiralık oyuncunun taraftarı ve medyayı tatmin etmeyeceğini düşünerek böyle bir manevra yapmış olmalı. Misimovic'in kadro dışı bırakılması meselesi de sakızdan falan değil bundan kaynaklanmaktadır. Anlaşılan o ki, bonservisli olarak aksettirilen oyuncunun taksitlerini ödeyip alabilecek durumda olmadığımızdan bir şekilde bir punduna getirip takımdan koparılması gerekiyordu, yoksa sezon sonu çok daha büyük tepki olacaktı, hele Misimovic iyi oynarsa ama alamazsak tepkiler son derece ağır olurdu. Bu sebeple bir disiplinsizlik, sakız yalanı uydurup Hagi'yi de kullanarak Misimovic'i kadro dışı bıraktılar. Hagi'nin "kiralık oyuncu istemiyorum" açıklaması şimdi daha da iyi anlaşılıyor tabi.



Tüm bunlar gerçi tahmin edilen durumlardı ve bu işin içinde bir bit yeniği olduğu belliydi ama şimdi resmi açıklama ile resmi ağızdan doğrulanmış, itiraf edilmiş oldu.
 
Cevap: Yönetimin Yalanlarının Kendi Ağızlarından İspatı



Güzel tespit ama, zaten yalancı bir yönetim olduklarını bir çok konuda ispatladılar. Yani insan da yüz olacak, yoksa umurlarında değil onların.
 
Cevap: Yönetimin Yalanlarının Kendi Ağızlarından İspatı



burada yapsalar hapse girerler



ama iste



cahillikten yararlanma cabasindaki cahiller
 
Cevap: Yönetimin Yalanlarının Kendi Ağızlarından İspatı



Ortada yalan yok. Bu transfer ev alır gibi. Uzun vadede ödeme planı yapılmış. Taksitleri ödersen oyuncu 4 yıl senin, ödemezsen kulübüne geri dönüyor.
 
Cevap: Yönetimin Yalanlarının Kendi Ağızlarından İspatı



KAP'a yalan söyleyemez, bize söylerler de oraya yemez. Sıkar biraz.
 
Cevap: Yönetimin Yalanlarının Kendi Ağızlarından İspatı



Adına ne derseniz deyin, ister yalan deyin, ister leasing, ortada kandırma amacı olduğu açık. Neden sene başında adamı getirirken "vadeli transfer anlaşması" deyip, şimdi giderken açıklarken "kiralık olarak anlaşan" diyorlar? Bugüne kadar, hadi bugünü geçtim uzun süre hepimiz Misimovic'in taksitli şekilde "bonservisiyle" alındığını sanmıyor muyduk? Kaçımız transfer açıklandığı günlerde "parasını ödemezsek geri gider" şeklinde anlaşmamız olduğunu biliyordu? Ortada açık bir kandırmaca var.
 
Cevap: Yönetimin Yalanlarının Kendi Ağızlarından İspatı



Tamam da, Misimovic'in leasing ile alındığını Türk basını ortaya çıkardı. Yoksa Galatasaray Sportif A.Ş denen yer, direk oyuncuyu bonservisiyle aldık süsü vermişti olaya. Daha sonra yalanları ortaya çıkınca, cahil adamlar anlamasın diye kiralık yerine leasing dediler ki, zaten aynı şey. Ama sürekli yalanlarını süslüyorlar.
 
Cevap: Yönetimin Yalanlarının Kendi Ağızlarından İspatı



As attractive as a lease appears, however, there are a number of disadvantages:



Leasing typically costs you more than an equivalent loan, in part because of higher finance charges.





Once you're in the leasing habit, monthly payments go on forever. In contrast, the longer you keep a vehicle after a loan is paid off, the more value you get out it.





You have a limited number of miles in your lease contract, typically 12,000 to 15,000 miles a year. If you drive more than that, you'll have to pay an excess mileage penalty of 10 cents to as much as 25 cents for every additional mile. On the other hand, if you drive too little, you don't get credit for the unused miles.





You must maintain the vehicle in good condition, or you'll have to pay excess wear-and-tear charges when you turn it in. So, if your kids are apt to turn the interior into a finger-painting studio or your car's a magnet for parking lot dents and dings, be prepared to pay extra.





If you need to get out of a lease before it expires, you may be stuck with thousands of dollars in early termination fees and penalties-all due at once. This could equal the amount it would cost had you stuck with the lease for its entire term.





You can't customize your vehicle in any permanent way. In addition, arranging a lease can be a confusing complicated process that can easily leave you paying more than you should.
 
Cevap: Yönetimin Yalanlarının Kendi Ağızlarından İspatı



Bir tanımda ben bulayım o zaman.



Leasing yoluyla satın alınacak mal, kiracı tarafından belirlenir. Leasing süresi boyunca mülkiyet leasing şirketinde kalırken, malın kullanım hakkı kiracıya aittir. Sözleşmeye uygun şekilde kira bedellerini ödeyen kiracıya sözleşme süresi sonunda malın mülkiyeti sembolik bir bedelle devredilir.



Amerikada nasıldır bilmem ama burada sistem böyle. :)
 
Cevap: Yönetimin Yalanlarının Kendi Ağızlarından İspatı



Bu konu zaten tartışılmıştı. Ortada yanlış bişey yok, açıklamalar da normal.
 
Üst Alt