YORUM | Fatih Terim'in Sihirli Tılsımı Ryan Donk'un İçinden Pogba Çıkardı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

YORUM | Fatih Terim'in Sihirli Tılsımı Ryan Donk'un İçinden Pogba Çıkardı


Galatasaray, Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşacaksa en önemli sebeplerinden biri de Fatih Terim'in oyuncularına dokunduğu sihirli tılsımı olacak.

ryan-donk-galatasaray_4d1w5atkt3ei1lmsq72wla1bg.jpg

Fatih Terim, Galatasaray’ın anahtarını devraldığı günden bu yana bir çok şeyi değiştirmiş olsa da farkını hissettirdiği faktörlerden en önemlisi sarı kırmızılı oyuncular üzerindeki etkisi oldu.

Galatasaray’ın sezon başında gerçekleştirdiği en maliyetli transfer olan N’Diaye’den sadece 1 lig maçında faydalanabilen Terim, takımın sahadaki beyni Fernando’yu da sakatlık sebebiyle kaybetmişti. Devre arası transfer döneminde sadece sol bek mevkine transfer yapan Galatasaray yönetimi, deneyimli hocayı takımın içinden transfer yapmaya mecbur bıraktı.

Fatih Terim’in Galatasaray orta sahası için elinde tek çözümü vardı; Ryan Donk. 2015-2016 sezonunun devre arasında Galatasaray’a transfer olan Donk için yine bir devre arasında yeniden Galatasaray’a transfer olma şansı doğmuştu. Sarı kırmızılı formaya imza attıktan sonra bir türlü beklenilen performansı gösteremeyen ve kiralık listesinin en tepesinde yer alan Donk, bir anda Galatasaray’ın en kilit futbolcularından biri haline gelmişti.

Igor Tudor döneminde forma şansı bulamayan Hollandalı Futbolcu, Tudor’la ilgili Galatasaray Dergisine yaptığı açıklamada şu sözleri kullanmıştı: ‘’Forma giyemememin en önemli nedeni eski teknik direktördü. Gelir gelmez bana ‘Sen benim tarzım değilsin. Ne yapmak istiyorsan yapabilirsin çünkü benimle süre alamayacaksın’ dedi.’’ Tudor’un bu sözleri üzerine yogaya ve kickboksa başlayan Donk, Terim’in ona formayı vereceği güne kadar ekstra antrenmanlarla kendini sezonun geri kalanı için hazır tutmayı tercih etti.

Fatih Terim, sarı kırmızılıların başına geçmeden önce kadroya giremeyen ve 1 dakika bile oynama şansı bulamayan Ryan Donk, Terim’in Galatasaray’ın başında çıktığı 2. mücadele olan Kayserispor maçıyla birlikte formayı sırtına geçirdi ve geride kalan 11 mücadelede 661 dakika şans buldu.

Galatasaray’da istenmeyen adam haline gelen tecrübeli futbolcu, ön libero olarak forma giydiği maçlarda Fernando’nun yokluğunda savunma ve hücum hatları arasındaki pas bağlantısını sağladı. Sarı kırmızılıların kronik sorunu haline gelen hava toplarında savunmada orta ikilinin arasına girerek rakip atakları savuşturdu. En ilginci de bu güne kadar hücum varyasyonlarında pek bir varlık gösteremeyen Donk, Galatasaray’ın orta sahada sıkıştığı pozisyonlarda attığı diagonal paslarla takımını rahatlattı.

Fatih Terim’in üzerindeki etkisinin farkında olan Ryan Donk, ‘’Fatih Terim’in takımın başına gelmesi Galatasaray kariyerimdeki en anahtar noktaydı. Bana kendimi tekrar gösterme şansını verdi. Ben de ona saygımı bana şans verdiği an sergilediğim performansla göstermeye çalışıyorum. Artık tekrar hedeflerim için umudum var. Çünkü öbür türlü sadece maçları kenarda izleyen biri olacaktım.’’ sözlerini kullanmıştı.

Süper Lig’de Galatasaray bu yolun sonunda şampiyonluğa ulaşacaksa en önemli sebeplerinden biri de Fatih Terim’in gelişiyle birlikte oyuncularına dokunduğu sihirli tılsımı olacak. Terim’in sihirli tılsımıyla içinden Pogba çıkardığı Donk, olası bir Galatasaray şampiyonluğunda ismi Türk Telekom Stadyumu’nda anons edildiğinde taraftarı selamlamadan önce hocasına sarılmalı.

Burakhan Işık/Goal
 
Vay be.
3 senede yaklaşık 25 milyon lirayı yatarak ceba indiren adam, bir maçta vasat performans sergiledi ve iki kişiye sert daldı diye hemen pogba yapılmış.
Acaba bu haberi yazdırmak için manageri neler yaptı!
 
Vay be.
3 senede yaklaşık 25 milyon lirayı yatarak ceba indiren adam, bir maçta vasat performans sergiledi ve iki kişiye sert daldı diye hemen pogba yapılmış.
Acaba bu haberi yazdırmak için manageri neler yaptı!

Biraz da olaylara pozitif bak yaw. Adam ligin en onemli macinda sahanin en iyilerindendi. Onu begenmiyorsun bunu begenmiyorsun sende.
 
amet yatış konusunda haklıda haber ibb maçı öncesinin haberi ıkı kısı yatırdı dıye yapılmıs bısey değil.
hatta forumda benzer bi konu daha vardı.
 
Bi gerçek var, hakem orda kırmızı yi da gösterebilirdi


Kırmızı olamazdı çünkü arda ayağını soktu en fazla sarı.

Biraz da olaylara pozitif bak yaw. Adam ligin en onemli macinda sahanin en iyilerindendi. Onu begenmiyorsun bunu begenmiyorsun sende.

Paralarımızın çöpe saçılması çok hoşunuza gidiyorsa birşey diyemem.
Beceriksiz ve üç kağıt peşinde koşan yöneticilerin tercihleri sebebiyle hak ettiğimiz yerin kaybe kat altında sürünüyoruz ve bu hiç bize layık değil.
Ayrıca bu yazının siparişle yazıldığını göremiyorsanız eğer yazık size,
 
ne pogbası yaw. abartmayın. vasat topçu işte, yokluktan oynuyor

şampiyon olursak hoca tutar takımda.

Fatih Terim'in de bu özelliğini seviyorum. Elindeki oyuncudan sonuna kadar yararlanmaya çalışıyor. Bundan 8 ay önce Sİnan ve Donk neredeydi mesela ? Keza geçen dönemde buna benzer bir şekilde Aydın'dan yararlanmıştı hatırlarsak. Aydın en kritik Beşiktaş maçında topu tavana asmıştı, Braga'ya attığı golle de bizi üst tura taşımıştı misal.
 
Abartmak da üzerimize Yok

İbnbskşehr maçı ilk yarısı sahanın en kötülerindendi resmen oyun kuramadık hantal oyun görüşünden


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
ryan donktan pogba gibi ceza sahası içine koşular da bekliyoruz

bu yüzden fernando değil donk iç oyuncusu gibi oynamalı ve lazio maçında yaptığı asiste benzer koşular yapmalı savunma arkasına

bjkye pogbanın citye , melonun bjkye attığı goller gibi gol atmalı mesela

tabi donkla pogbanın fiziksel andırma dışında alakaları olduğunu sanmıyorum o ayrı


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Üst Alt