Yürüyemez Dendi, Real'e Gitti | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yürüyemez Dendi, Real'e Gitti


Real Madrid, Ferland Mendy'i 48 milyon euro ödeyerek kadrosuna kattı. Olimpik Lyon'da kariyerinin en iyi sezonunu geçiren 24 yaşındaki Fransız sol bek, bundan kısa bir süre önce ise yürüyemiyordu bile. İşte Ferland Mendy'nin dipten zirveye uzanan hayat hikayesi...

PSG alt yapısına seçilip idolü Ronaldinho ile tanışma imkanı yakaladı ancak Paris'e gelir gelmez 15 yaşında kalçasından sakatlandı ve 1 yıl futboldan uzak kaldı. Doktorların verdiği haber ise oldukça kötüydü. Doktorlar, genç Mendy'e ''Bir daha asla futbol oynayamayacaksın'' demişlerdi.

Yürümekte güçlük çeken ve tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Mendy, önce ameliyat oldu. Ardından ise uzun ve acılı bir rehabilitasyon sürecine girdi. Çünkü tek isteği doktorların dediğinin tersine futbol oynayabilmekti. Doktorları yanıltmak istiyordu. Başardı da...

PSG'den ayrıldıktan sonra 2013 yılında Le Havre ile tanıştı. Benjamin Mendy, Riyad Mahrez, Lass Diarra, Paul Pogba, Dimitri Payet, Steve Mandanda, Pierre-Emerick Aubameyang gibi yıldızları çıkartan bir kulüptü. Yetenekleri ile dikkat çeken Mendy, Le Havre'de hemen sıyrılmayı başardı.

İlk dikkatini çeken büyük takım Lyon olmuştu. 2017 yılında 5 milyon euro ödeyerek 5 yıllık sözleşme imzaladılar.

Lyon'un o zamanki teknik direktörü Bruno Genesio, 2017'de CSKA Moskova ile oynadıkları Avrupa Ligi maçında sol bek Fernando Marçal'ı çıkartıp yerine Mendy'i soktuğunda Marçal aşırı bir tepki gösterdi. Genesio'nun elini sıkmayı reddeden Marçal, bu hareketi ile birlikte bir daha kadroya girmekte zorlandı. Kendi fişini kendi çekti... Bu da Mendy'e bir şans demek oluyordu.

Şansını oldukça iyi kullanan Mendy, 1 yıl sonra Fransa Milli Takımı'na kadar yükseldi. Şimdi de Zidane yönetiminde Real Madrid'e transfer oldu.

Doktorların 'Bir daha oynayamaz' dediği Ferland Mendy, henüz 24'ün de astronomik bir ücret karşılığında Real Madrid'e transfer olmayı başardı ve hayatta imkansız diye bir şey olmadığını bir kez daha kanıtladı.


yuruyemez_dendi_real_e026c_800.jpg
 
Bu futbolcuların alayı da ya böyle bir geçmişe sahip ya da toprak hariç her şeyi yedik çok fakirdik söylemleri var

Belki içlerinde doğru olanlar mevcuttur ama çoğunluğu menajerlerinin pr çalışması gibi geliyor
 
Üst Alt