Yusuf Tepekule | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yusuf Tepekule


yusuf1im3.jpg



Yusuf Tepekule

Galatasaray Eski Futbolcusu



15 Ocak 1968 Bornova - İzmir de doğdu. Karşıyaka altyapısından yetişti. Tam bir görev adamıydı. Gösterişsiz fakat olumlu işler ve sıkı markajı seven futbolcuydu. Efendi kişiliğinin yanı sıra çok ta dürüsttü..

1989-1993 Karşıyaka,

1993-1996 Galatasaray

1996-1998 Vanspor

1998-2001 Yozgatspor

2001- Karşıyaka şeklinde bir kariyeri olan Yusuf Tepekule 3 Kez de Türkiye A Mlli Futbol takımımızın formasını giymiştir..



Saygılarımla ; sevgiyle kalın...
 
Cevap: Yusuf Tepekule



yusuftepekule7pt4.jpg



Bir gazeteden alınmış kısa bir söyleşisini vurgulamak istiyorum ...



" 1993-96 yılları arasında Sarı–Kırmızılı formayı giyen Küçük Yusuf'un (Yusuf Tepekule) en çok hayıflandığı şey, o yıllara ait doğru düzgün bir fotoğrafının bile olmaması. Şimdilerde antrenörlük kursuna hazırlanan Yusuf, G.Saray'daki arkadaşlık ortamını unutamıyor.

Galatasaraylı Yusuf deyince... Herkesin aklına öncelikle 'Rambo' lakaplı Yusuf Altıntaş gelir... ‘Diğer Yusuf?’ diye sorulduğunda ise Yusuf Tepekule'yi hatırlayanlar çok azdır. 34 yaşında futbolu bırakan Yusuf Tepekule, Galatasaray'da oynadığı 3 yılı unutamıyor. Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı eleyen kadroda yer almanın verdiği gururu anlata anlata bitiremiyor. Ancak üç yıl oynadığı Galatasaray'la ilgili bir fotoğrafının dahi bulunmamasına hayıflanıyor ve bizden, "Sizin arşivinizde vardır, bana bir fotoğraf bulun." isteğinde bulunuyor.

Sadece gazete kupürleri

Galatasaray'a transfer olduğu 1993 yılında şöhreti yakalayan Tepekule, şimdi İzmir Mavişehir 'de ki evinde, antrenörlük kursunun tarihini bekliyor. Üç yıllık Galatasaray mazisinde şampiyonluk yaşayan, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık kupalarını gören, Avrupa'da 19 maçta görev alan Yusuf Tepekule, Galatasaray'daki arkadaşlık ortamını hiç unutamadığını söylüyor. İsmail, Uğur, Suat, Arif, Okan, Cihat, Hakan Ünsal ve Ergün gibi futbolcularla sürekli görüşen Yusuf Tepekule, Sarı–Kırmızılı takımla ilgili olarak evinde birkaç gazete kupürünün dışında, çocuklarına ve torunlarına gösterecek bir fotoğrafının olmamasına çok üzülüyor. "



Bu vesile ile sevgili Yusuf Tepekule 'mizi de yad etmiş olduk...



Saygılarımla ; sevgiyle kalın...
 
Cevap: Yusuf Tepekule



Tekniği Oğuz Çetin 'e benzetilirdi. Büyük bir sıçrama yapamadı ama tam bir görev adamıydı.
 
Üst Alt