ZTK 18/19 Final | Akhisarspor 1-3 Galatasaray | MS | 15 Mayıs | ŞAMPİYON GALATASARAY! - Sayfa 116 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Son 4 sene de kazanılan kupa sayıları;

Galatasaray: 7

Beşiktaş: 2

Akhisar: 2

Konyaspor 2

Fenerbahçe: hahahaha
Yanlışın var. Bir Kupaları var.


c4564b0e1d391beacc2c38e7d0672c60.jpg
 
Erman Toroglu 2. penaltiyi gayet iyi anlatti. Zaten Akhisarlilarin isyani lig maclarinaymis.
Aynen, topa sadece tik diye dokunuyor hatta dokunan da Cagne gibi. Dokunmasa bile penalti. Dusunsene, kale bos ve rakip arkadan gelip once topa tik diye dokunuyor ve sonra seni indiriyor. Top tam kalenin onunde dursa ne olacak? Hem topa hem rakibe dokunacaksan o top ya kornere gidecek ya da tehlikeli yerden uzaklasacak.
Hakikaten guzel algi yarattilar. Seneye tum pozisyonlarimiza itiraz edecekler.
 
maç sonu analizi hazırlayım da biraz futbol dersi alın sizde.

bizim takım bu maçı önemsemeyerek başladı, ilk yarı kimse koşmuyodu. yorulmayalım sakatlanmayalım kart görmeyelim psikolojisi olduğundan akhisar 2 kişi geldiği zaman bile tehlike yaratıyordu. temposuz selçuk ve oyun zekası düşük olan ve pozisyon bilgisi rezil olan ndiaye ortasahada adam dahi kovalamadılar. tipik 0-0'lık maçtı aslında. bizimkiler bi şekilde atar alırız dediler.

beklenmedik bi anda hızlı bi kontra ile golü yediğimizde rakibin Manu denilen oyuncusu gereksiz yere uyuyan ekibimizi uyandırdı. önce taraftara hareket yaparak taraftarı agresifleştirdi. daha sonra bizim sahadaki ve kulübedeki çocuklar ateşi aldılar. Zaten bu noktadan sonra fegulinin sazı eline aldığını görüyoruz. daha sonra ft'de ciddileşerek donku oyuna aldı geride donk gibi bi garantörün varlığı sebebiyle ilerde kanatları ve belhandayı rahatlatan 1 hamlenin altına imza attık.

ekibimiz bu saatlerde hırslandığı için ataklarımız ve baskımız akhisar takımı tarafından savuşturulamaz bir hale geldi. bir de büyük takıma karşı 1-0 önde olma psikolojisi 0-0'a göre daha ağırdır. büyük takıma karşı (ve de özellikle deplasmanda arena vodafon kadıköy vs.) 0-0'ı oynamak 1-0 önde olduğun bir skoru oynamaktan daha kolaydır. daha sonra pen6yı yapan şovmenin ve kalecinin yaptığı yavşaklık ekibimizi daha da hırslandırmış ve 90 dakikada becerip de atamayacağı 1 gol yerine 20-30 dakika civarında 3 adet gol atmıştır. akhisarın şovu takriben 15-20. dakika civarlarında gerçekleşmiş olsa maç 1-8 falan biterdi.

akhisar kazanmak adına gol attı ama bunu koruyamamak adına ne kadar yanlış varsa hepsini yaptı. golden sonra manunun anlamsız tahrik içeren ve abartılı sevinci yerine standar 1 sevinç tercih edilebilirdi. bunun dışında oyunu soğutup sakinleştirip gsli topçulara karşı daha yumuşak dostça bir profil çizseler, atıyorum yere düşen oyuncumuzu kaldırmak vs gibi. oyunu daha yumuşak bi şekilde oynasalardı, özetle futbol tabiriyle rakibi uyutma moduna geçselerdi %95 bu maçı 1-0 kazanacaklardı ama onlar GS'a karşı meydan okumayı seçtiler. zaten rakibinin 3-4 gün sonra ligde final maçı var ve bu kupaya zerre hazırlanmamışlar ve son derece isteksizler. ikinci kırılma noktası da kırmızı kart gören şovmenin hatası. bu tür ateşli ve kaoslu ortamları oynayabilen bir rakip var karşında. karar VAR'dan gelmiş doğru ya da yanlıştır senin itiraz hakkın var lakin kırmızı kart görüp arkadaşlarını satma hakkın yok. oyunda kalıp en kötü 1-1'i koruyup sonuna kadar gerekirse kupayı %50-50 şansla alabileceğin penaltılara kadar götürmen gerekirdi.

akhisar gole kadar doğru oynadı, golden sonra da rakibi uyandırmak adına her haltı denedi. ilk yarıda maç fegulinin bile umrunda değilken 2. yarı gol atmak için gtünü yırttı ve sonunda başardı da. zaten başardıktan sonra sarı kart görme pahasına o hırsla koşup formasını çıkartması da ne kadar hırslandırıldığını gösteriyor.

Akhisar gol atmamış olsaydı yani maç 0-0 devam ediyor olsaydı maçın uzama ihtimali yüksekti. Manu golü atıp şov yapınca ve diğer arkadaşları da bu şova katılınca GS takımı işi ciddiye almış ve akhisarı tokatlamıştır.
 
Üst Alt