2018 DK F Grubu M:3 | Güney Kore 2-0 Almanya | MS | 27 Haziran | TRT 1 - Sayfa 17 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

2018 DK F Grubu M:3 | Güney Kore 2-0 Almanya | MS | 27 Haziran | TRT 1


71527f7ed3f413131ed026e2326cbe96.jpg
 
Almanlar için üzücü bir kupa ama adamlarla dalga geçmek de saçma. 2004'ten sonra bütün büyük kupalarda en az yarı final gördüler.

Bu kupada kötüydü ama Euro 2020'de yine eskisi gücüne döner. Biz ise hala 2002 ve 2008'le övünürüz.

Özeleştiri yapmayı biliyor adamlar. Biz senelerdir Tüpçü'yü kovamadık bile. Hala Luce-Terim tartışması var.
 
Almanya aylardır çok kötü. Hafta Confed Cup'ı "B takımı" ile kazandıktan sonra geçen sene kendilerini herşeyden üstün görmeye başladılar.

Eleme grubunda dandik takımları yenip 10/10 yapmak ile herşey hallolmuyor. Işler hiç iyi gitmiyordu ama herkes küçümsediği için bu hiç bir zaman ağır şekilde göz önüne konulmuyordu.

En geç dünya kupası öncesi hazırlık maçlarında herkes bir nevi şüphe duyamaya başladı bu takımın hali ne böyle diye ama yine de tunruva için karamsar değildi kimse.

Benim gibi konu Almanya olunca objektif olan takımı desteklemediği için bazı şeyleri farklı gören algılayan birisi için bile bayağı erken elendi Almanya.

Almanya yı hep Turnuva takımı olarak tanımlamıştım burada bu yüzden de kötü olsalar bile en azından guruptan çıkarlar çeyrek veya yarı final görürler diye tahmin ediyordum ama acayip patlak verdi Alman takımı.

Hiç hak etmeden hiç bir bok oymadan gruptan çıkan takımlardan her zaman nefret etmişimdir, Almanya bugün çıksaydı onlar da bu konuma uyardı kesinlikle mesela Arjantin gibi.

Iyi oldu gruplarda elenmeleri. Bayağı yüksekten uçuyordu Almanlar, bu feci tokat sonrası kendilerine gelirler artık herhalde.

2020 de güçlü bir Alnanya ile karşılaşırız kuvvetle muhtemel.

sent via GSC
 
Tam 80 yıl sonra bir ilk yaşandı ve Almanlar her zaman en az çeyrek final gördüğü Dünya Kupası'nda kendi ölçüleri için kolay sayılabilecek bu grupta sonuncu oldu. En son gruplardan çıkamadıklarında Adolf Hitler, nazi ordusunu 2. Dünya Savaşı'na hazırlıyordu ve Atatürk hayattaydı. Yani o derece eski bir tarihte gruptan çıkamayan Almanya dün kendi tarihine kara bir leke ekledi. Bana göre Klinsmann'dan beri süperstar santrafor yetiştiremeyen Almanlar buna rağmen Klose'nin parlamaları, Podolski ve Gomez'in katkıları, Thomas Müller'in ekstra golleriyle son 20 yıldır turnuvaları bir şekilde başarılı götürüyordu ama 22 yaşında olan Werner'in henüz o standarda çıkamaması, Gomez'in yaşlanması ve Müller'in de formsuz bir sezon geçirmesi nedeniyle bu kez ciddi manada gol sıkıntısı çektiler. Tabi üretken olmayan orta sahanın da bunda payı büyük. Mesut Özil tükenmişlik sendromunda gibi takılıyor. Bu haliyle büyük bir takımın orta sahası olmaktan çok uzak. Güney Kore de kendinden beklenmeyecek şekilde maçı kazanmasına rağmen Meksika'nın vurdumduymazlığı yüzünden elenmek zorunda kaldı. Eğer Meksika kazanabilse Kore çıkacaktı gruptan. Şimdiyse tam tersi oldu ve Kore kazandığı için Meksika çıktı. Tarihe geçecek ve 20-25 yıl sonra bile hatırlanacak bir grup oldu tüm maçlarıyla. 2018 Dünya Kupası'na renk kattı bu 4 takım da..
 
futbolda başarının en büyük düşmanı doymuşluk almanya'dada bu vardı şaşırtıcı adamlar 850 tane kupada alsa doymayacak disiplinden kopmayacak adamlar resmen dağıldı hiç istekleri yoktu iyi oldu sevmiyorum almanları pkk seviciler
 
Üst Alt