2024 Uluslar Ligi Kura Çekimi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

2024 Uluslar Ligi Kura Çekimi


20240208_181942.jpg

Uluslar Ligi’nde kura çekimi heyecanı yaşanacak. 2023-2023 sezonunda elde edilen puanlara göre B Ligi 4. torbada yer alan A Milli Takım, rakiplerini beklemeye başladı. Türkiye’nin yer aldığı B Ligi’nde en dikkat çeken takımlar İngiltere, Ukrayna, Yunanistan, Slovenya, İrlanda, Galler ve Norveç gibi takımlar oldu. UEFA Uluslar Ligi karşılaşmaları Eylül ayında başlayacak. A ve B liglerinde gruplarında son sırada yer alacak takımlar bir alt lige düşecek. Uluslar Ligi’nde takvimin netlik kazanmasıyla gözler rakiplere çevrildi. Peki Uluslar Ligi Türkiye’nin rakipleri kimler oldu? İşte, bugün gerçekleşecek kura sonuçlarına ilişkin detaylar…

UEFA Uluslar Ligi’nde A Milli Takım’ın rakipleri bugün gerçekleşecek kura çekimi ile belli olacak.

TFF’den yapılan açıklamaya göre Fransa’nın başkenti Paris’te Maison de la Mutualité Konferans Merkezi'nde düzenlenecek kura çekimi saat 20.00’da başlayacak.

Kura çekimi TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Kura sonuçlarının belli olmasıyla Türkiye’nin Uluslar Ligi rakipleri belli olacak.

TÜRKİYE HANGİ TORBADA?

Türkiye kura çekimine 4. torbadan katılacak.

Türkiye'nin de bulunduğu B Ligi'nde torbalar şu şekilde:

1. torba: Avusturya, Çekya, İngiltere, Galler

2. torba: Finlandiya, Ukrayna, İzlanda, Norveç

3. torba: Slovenya, İrlanda, Arnavutluk, Karadağ

4. torba: Gürcistan, Yunanistan, Türkiye, Kazakistan.

ULUSLAR LİGİ TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN?

Kura çekiminin tamamlanmasının ardından Türkiye’nin Uluslar Ligi’nde oynayacağı karşılaşmaların detaylı programı belli olacak.

Turnuvanın maç takvimi ise şu şekilde:

1 ve 2. maçlar: 5-10 Eylül 2024

3 ve 4. maçlar: 10-15 Ekim 2024

5 ve 6. maçlar: 14-19 Kasım 2024

Yarı finaller: 4-5 Haziran 2025

A Ligi'nde gruplarını ilk iki sırada tamamlayan 8 takım, iki ayaklı çeyrek finallerde mücadele edecek. Bu eşleşmelerin galipleri Haziran 2025'teki final turnuvasına katılacak.

B ve C Liglerindeki dört grup birincisinin yanı sıra D Ligi'ndeki iki grup birincisi, A, B ve C Liglerine yükselecek.

A ve B Liglerinde dördüncü sırayı alan takımlar, otomatik olarak B ve C Liglerine düşecek. C Ligi'nde dördüncü sırayı alan en kötü iki takım da D Ligi'ne gidecek.

A Ligi'nin üçüncü sıradaki takımları ve B Ligi'nin ikincileri, B Ligi'nin üçüncü sıradaki takımları ve C Ligi'nin ikincileri, iki ayaklı play-off maçı oynayacak.

C Ligi'nin dördüncü sıradaki en iyi iki takımı ile D Ligi'nin iki ikincisi arasında da play-off mücadelesi yapılacak.
 
Üst Alt